Toimitukselta

Pääkirjoitus: Jääkiekko ei enää riitä HC TPS:lle

Jääkiekkoseura HC TPS Turku Oy:n halussa päästä hallinnoimaan Gatorade Centeriä eli tuttavallisemmin Turkuhallia ei tavallaan yllätä lainkaan. Ajoitus vain hämää ja herättää kysymyksiä.

HC TPS:n toive on saada Turun tytäryhtiö Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin kanssa vuokrasopimus, jolla se vastaisi muun muassa kaikesta Turkuhallin tapahtumatoiminnasta. TPS:n halua laajentaa bisnestään on allekirjoittanutkin uumoillut pitkään, sillä organisaatiota on vahvistettu ihmisillä, joille tapahtumatoiminnan kehittämisestä on kokemusta laaja-alaisesti.

Vaikka HC TPS on Suomen suosituimman urheilulajin suurseura ja ylivoimainen ykkönen Varsinais-Suomessa, on senkin pakko miettiä tulevaisuuttaan muutenkin kuin jääkiekon kautta.

Hämmennystä aiheuttaa se, miksi TPS haluaa satsata Turkuhalliin juuri nyt, kun Turun ratapihalle suunnitellaan parhaillaan modernia monitoimiareenaa. HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen kertoi tiedotteessa, että vuokrasopimus Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin kanssa päättyy kesällä 2020 eikä seura voi jäädä odottelemaan, mitä ja milloin tapahtuu ratapihahankkeelle.

Jos ratapihan areena rakennetaan, muuttaa TPS:kin sinne kiekko-otteluineen ja muine tapahtumineen. Nykykäsityksen mukaan Turkuhalli jää silloin tyhjäksi, turhaksi. Hallin tulevaisuudesta ei saa mitään vastausta päättäviltä tahoilta. Luultavasti vastauksia ei ole olemassakaan vaikka ideoita on jo heitelty.

Grynderien sormia syyhyää päästä rakentamaan hallin tontille asuintaloja. Sijainti onkin mainio, mutta tuntuu kansalliselta häpeältä edes ajatella pian 30 vuotta täyttävän ja 12000 ihmistä vetävän monumentin purkamista.

Teemu Nurmi

[email protected]

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet