Naisten Pankki Varsinais-Suomen aluesolu

Tee työtäs laulellen...

Vaikka Naisten Pankki tukee naisia, ovat myös miehet tervetulleita mukaan toimintaamme. 

Naisten Pankki

- Missä on kovin vähän naurua, siellä on kovin vähän menestystä, totesi Andrew Carnegie (yhdysvaltalainen liikemies ja hyväntekeväisyyden harjoittaja) aikoinaan. Eipä siis ihme, että Naisten Pankin tarina on menestystarina, sillä ilo on Naisten Pankin tärkeimpiä arvoja. Tai kuten Reetta Meriläinen totesi Naisten Pankin Talvipäivillä puheenvuorossaan: Ilo on vapaaehtoistoiminnassa kuin aurinko kasveille. Ilo rohkaisee jatkamaan, todetaan Naisten Pankin arvolupauksessakin. 

Mistä vapaaehtoistyön ilo sitten syntyy? Työn merkityksellisyydestä, hyvästä yhteishengestä, missiosta, johon uskoo? Siitä, että menestyvässä tiimissä on hyvä olla? Tampereella tammikuun lopulla pidettyjen Talvipäivien aikana puheenvuoron käytti myös Anni Vepsäläinen - Naisten Pankin perustajajäsen ja 1.3.2019 alkaen Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja. Anni kertoi, ettei kukaan heistä perustajajäsenistä eli Liberian liikuttamista olisi vuonna 2007 uskonut, että 11 vuotta myöhemmin vapaaehtoisia olisi mukana yli 3000 ja kerättyä rahaa olisi yli 14 miljoonaa euroa.

Naisten Pankin tarina on menestystarina, jonka merkityksellisyys kumpuaa siitä, että sen konsepti on ainutlaatuinen. Naisten Pankin missio on tukea kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein, sillä naisten tukeminen on yksi tehokkaimmista keinoista kasvattaa hyvinvointia kestävästi. Naisten Pankin hankkeiden myötä yhä useampi kehitysmaiden nainen on saanut mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut leivän, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa ovat liittyneet mukaan tekemään tästä unelmasta totta.

Meillä jokaisella naistenpankkilaisella on omat syymme olla mukana tässä suomalaisessa menestystarinassa. Minun syyni on se, että olen köyhän työläisperheen kasvatti ja ilman maksutonta koulutusta en olisi voinut käydä kouluja. Tukemalla kehitysmaiden naisia saavat naiset mahdollisuuden opiskella, ja he myös laittavat lapsensa kouluun ja näin myös tytöt pääsevät opintielle. Koulun käyminen suojelee tyttöjä lapsiavioliitoilta ja teiniraskauksilta, joten riski kuolla synnytykseen pienenee. Tuen Naisten Pankkia, koska haluan, että kaikilla maailman lapsilla on mahdollisuus käydä koulua ja kasvaa aikuisiksi, joilla on mahdollisuus toteuttaa unelmiaan.

Jos sinulla ei ole antaa aikaa Naisten Pankille, niin ryhdy kuukausilahjoittajaksi eli bisnesenkeliksi. Kymmenet tuhannet naiset kehitysmaissa ovat jo saaneet tukea, mutta tukea tarvitsevia naisia on yhä liikaa – sinun avullasi heitä voi olla huomenna yksi vähemmän.

 

FM Nina Kurki
Naisten Pankin vapaaehtoinen

Naisten Pankin Varsinais-Suomen alueryhmä 

Naisten Pankki Varsinais-Suomen aluesolu

Aikaisempia kirjoituksia

Naisten Pankki Varsinais-Suomen aluesolu

Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseksi. Naisten Pankin Varsinais-Suomen aluesolu toimii vapaaehtoisvoimin ja tukee Naisten Pankin toimintaa keräämällä varoja kehitysmaiden naisten auttamiseksi. Järjestämme tapahtumia ja olemme mukana muiden järjestämissä tapahtumissa.  Aluesolun aktiivit esittelevät Naisten Pankin toimintaa asiasta kiinnostuneille.

Uusimmat mielipiteet