Mielentaide

Mielentaide ry vuosinäyttely 3.6.-20.6.2019 nosti esiin uusia taiteilijakykyjä

Mari Asikkalan akvarelliteos The last play äänestettiin kävijä-äänestyksessä näyttelyn tykätyimmäksi teokseksi.

Johanna Karelahti

Mielentaide ry vuosinäyttely 3.6.2019 - 20.6.2019 Tampereella Metson kirjastossa on nostanut esille uusia taiteilijakykyjä, joista täysin ylivoimaiseksi  nousi Oulussa asuva taiteilija Mari Asikkala, joka liittyi jäseneksi Mielentaiteeseen 20.2.2019. Mari Asikkala - joka ei ole ennen tätä näyttelyissä mukana ollut - oli täysin omaa luokkaansa Mielentaide ry:n vuosinäyttelyn kävijä-äänestyksellä, jossa kysytään kävijältä tykkäämänsä teoksen numeroa.

Mari Asikkala on 34-vuotias Oulussa asuva 3 lapsen äiti, joka työskentelee koulunkäynnin ohjaajana kohti pitkäaikaista haavetta toimia kuvaamataidon opettajana. Ainakin lähtökohdat taiteellisesti katsoen ovat kunnossa; Marin akvarelliteos The last play valitiin näyttelyn tykätyimmäksi teokseksi kävijä-äänin. Marin 3 muuta näyttelyn teosta saavuttivat kävijä-äänillä jaetun toisen sijan ja kokonaissaldo nosti hänet näyttelyn tykätyimmäksi taiteilijaksi = ääniharavaksi. Mielentaide ry palkitsee hänet vuosinäyttelyn parhaana taiteilijana.

Taiteiija Johanna Karelahti palkitaan näyttelyn toiseksi parhaana taiteilijana, jonka teosäänien tuplauskaan ei olisi riittänyt Mari Asikkalaan nähden. Johannan kuivapastelliteos Kissatutkielma 20 saavutti jaetun toisen sijan (yhdessä Mari Asikkalan 3 teoksen kera).

Näyttelyssä saatiin myydyksi 3 teosta, joista Mari Asikkalalta kotiin palaa vain 2/4 teoksista. Päättyneessä näyttelyssä oli mukana 5 Mielentaide ry:n jäsenenä ollutta taiteilijaa, jotka ovat liittyneet jäseniksi kahden vuoden sisällä.

Seuraavaksi Mielentaide ry taiteilijat ovat esillä teoksineen 2020, jolloin Mielentaide ry täyttää 15-vuotta ja päänäyttely on Riihimäen kirjastolla, jonka kaikki näyttelytilat ovat varattuina 1.6.2020 - 1.7.2020, jolloin näyttelyyn mahtuu mukaan 40 - 60 teosta. Lisätietoa näyttelyistä mielentaide.fi -sivuilta.

Näyttelyn kävijäkyselyyn yhteystietonsa antaneiden kesken arvottiin 3 Viking Line -risteilyetukorttia, jotka lähetämme seuraaville onnekkaille:

  • Kari Vahtolammi, Tampere
  • Tarmo Vinqvist, Tampere
  • Seija Välimäki-Adie, Kirkkonummi

Mielentaide ry onnittelee lämpimästi kävijä-äänestyksen voittaneita sekä taiteilijoita Mari Asikkalaa vuosinäyttelyn parhaan taiteiijan kunniasta ja Johanna Karelahti näyttelyn toiseksi parhaan taiteiijan kunniasta.

Mielentaide

Aikaisempia kirjoituksia

Mielentaide

Mielentaide ry on mielenterveyskuntoutujien taideyhdistys, joka toimii vapaaehtoisella työllä valtakunnallisesti. 
Jäsenten yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen luo puitteet taidenäyttelyille ja pientuotemyyjäisille, retki- ja leiritoiminnalle, taiteilu- ja muusikkitoiminnalle sekä toiminnallisille vertaisryhmille. 

Toimintaa keskitetään maakunnittain alueille, joissa on ennestään jäseniä, kuten Uusimaa (toimialueina Helsinki ja Vantaa), Varsinais-Suomi (Turku), Keski-Suomi (Jyväskylä) ja Pirkanmaa (Tampere). 
Mielentaide ry on Mielenterveyden Keskusliiton, Kansalaisareena ry:n ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n jäseninä. 

Lisätietoa yhdistyksen kotisivuilta http://www.mielentaide.fi, joista linkitys myös yhdistyksen Facebook-sivulle. 

Uusimmat mielipiteet