LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Fölin Runkolinjasuunnitelma muutettava

Fölin kaksikerrosbussi.

Jasmin Koivisto / arkisto

Suunnitelmat uusiksi joukkoliikenteen runko- ja kehälinjoiksi ovat jo olemassa. Siitä huolimatta me Ispoisten, Katariinan ja Uittamon asukkaat haluamme vielä esittää pari toivomusta linjojen siirtämisestä muutamin kohdin.

Kokemuksesta tiedämme, että nykyisellä linjalla 13 asuu Rätiälänkadun varrella todella suuri määrä ihmisiä, jotka käyttävät päivittäin Fölin busseja. Olisi järkevää, että myös suunnitellun uuden linjan 10 reitti kulkisi Rätiälänkadun kautta. Se ei pidentäisi matkaa tai lisäisi matka-aikaa siinä määrin, että se matkustajia haittaisi, varsinkaan, kun bussit tälläkin hetkellä kulkevat sitä kautta.

Toinen toiveemme liittyy siihen, että kaikille alueidemme asukkaille tärkeään paikkaan eli Mäntymäen Terveysasemalle pääsisi jatkossa bussia vaihtamatta. Nyt sinne pääsee bussilla sujuvasti.

Terveysasemalla on ainakin lääkärin, sairaanhoitajan, hammashoitolan, neuvolan, röntgenin, fysioterapian, laboratorion ja apuvälineyksikön palveluja, joihin joskus saattaa olla vaikea päästä lastenrattaiden, apuvälineiden, paastojen tai muiden takia.

Terveysasemien vieressä sijaitsevat myös Turun kaupunginsairaalan sisätautien ja geriatrian vuode- ja kuntoutusosastot sekä TYKS:n Kirurginen sairaala, joissa on yhteensä toistakymmentä osastoa. Edellä mainittujen sairaaloiden asiakkaista ja heidän omaisistaan suuri osa on iäkkäitä henkilöitä. Asiakkaiden sairaala- ja poliklinikkakäynnit vaikeutuvat ja omaisten vierailukäynnit hankaloituvat mikäli bussi siirtyy kulkemaan Itäistä Pitkäkatua. Sairaala-alueen parkkipaikat ovat myös hyvin rajalliset. Näin ollen yhden runkolinjan pitää ehdottomasti kulkea alueeltamme / alueellemme Kunnallissairaalantietä pitkin. Jos tätä yhteyttä ei voi linjojen 10 tai L71 avulla toteuttaa, niin olisiko mahdollista, että toinen linjoista 9A tai 9B kulkisikin Kupittaalle Skanssin sijasta Kunnallissairaalantien kautta? Joka toinen Skanssin ja joka toinen Kunnallissairaalantien kautta.

Toivomme asiallemme myönteistä suhtautumista.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet