SuomiAreenan puhuvat päät

Ihmettelyä herättää mikä saa suomalaisen tehostamaan itseään provokatiivisilla ulostuloilla, kiillottamaan julkikuvaansa ja osallistumaan huutoäänestykseen keskellä kesää ja keskellä yleistä lomakautta. Mitä korkeammassa asemassa, ja mitä paksumpi lompakko, sitä suuremmalla todennäköisyydellä lähdetään näyttäytymään Porissa järjestettävässä SuomiAreena -tapahtumassa. SuomiAreenan tapainen yhteiskunnallinen ruotiminen keskellä kesää on irvikuva Suomen tavasta viettää kesälomakautta ja kertoo ajastamme, joka on yltiötehostettu ja valjastettu, ja jossa ei saa löysäillä edes kesälomalla. Kaikki optimoidaan käyttöön ja löysät otetaan pois.

SuomiAreena ei mielestäni kuvasta sivistystä, vaan tuputtamista. Vähän samalla tavalla kuin se joulu, joka viimeistään jo lokakuun puolivälissä on vallannut tavaratalot. SuomiAreena kuvastaakin nykyaikaa, jossa puhuvien päiden pitää jatkuvasti olla kaikkialla kaikkien kanssa kaiken aikaa. Jopa piilopirtti ja siitä seuraava mökkihöperyys ovat kansanterveyden kannalta suositeltavampia vaihtoehtoja. Festarit ja Jazzit eivät samalla tavalla ole irvokkaita, kuin tämä verkostoitujien näyttäytymistapahtuma, joka saa yhteiskunnalliset mittasuhteet. SuomiAreena on vuosien myötä kasvanut valtavaksi politiikan, yritysmaailman, kansalaisvaikuttajien, edunvalvontajärjestöjen sekä lobbareiden tantereeksi.

Uutisoiduimmat aiheet kesältä 2011 olivat juuri SuomiAreenan puhujien Jari Sarasvuon ja Esko Ahon ulostulot. Sarasvuo sanaili suomalaisten olevan laiskoja. Hän halusi alaikäiset töihin. Samaisessa tilaisuudessa Esko Aho läksytti, että suomalaiset valittavat aivan liikaa ja ovat negatiivisia, ja kappas vain - ovat myös laiskoja. Kaikkea sitä kesällä kehdataan. Joku roti sentäs siinä, että vaikka uutisia seuraisi kesällä, niin ei tarvitsisi uratykkien pauhaa, vaan saisi kerrankin laiskotella hyvällä omallatunnolla. Porissa nämä business-enkelit ja silmäätekevät käyvät sanelemassa, kuinka me olemme laiskoja ja valitamme. Siis kesällä laiskuudestamme muistutetaan. Mielestäni on ihan aiheellista, että valitamme kun joudumme kuuntelemaan näiden isokenkäisten monotusta.

Kommentit (1)

Kommentit

Puhut ja kirjoitat asiaa Kenneth Liukkonen. Ensinnä esimerkit Sarasvuo ja Aho voi jessus sentään, mitä todellista ovat saaneet aikaan? eivät mitään, jälkimmäinen oli puikoissa, 90-luvulla Suomen pankkikriisissä, kun monet suomalaiset tekivät itsemurhia, työttömiä oli pilven pimein, ei riittänyt ammattitaito mihinkään, mutta kas kummaa nostettiin hyväpalkkaiseen virkaan luonnollisesti, sehä'n on maan tapa, ja on nauttinut hyväpalkkaista työtä koko ajan vailla nytkään minkäänlaista vastuuta. Sarasvuo on aina ollut ylimielinen tyyppi, joka on suunsoitolla saanut bisneksensä, ihmetellyt olen aina, että miten joku on voinut maksaa suuria summia päästäkseen kuulemaan ky. tyyppiä. Taitaapi nykyään Sarasvuon sadekehä himmenyt, mikä on hyvä.

RM

Kenneth Liukkonen

Kenneth Liukkonen on yhteiskunnallisesti aktiivinen oikeustieteen opiskelija. Liukkonen kirjoittaa Turku-aiheisia uutisia ja näkemyksiä kaupungin kehittämisestä sekä kansalaistoiminnasta.