Kupittaan kampus on valtava mahdollisuus

Turun ammattikorkeakoulun yksiköiden keskittämistä Kupittaalle on valmisteltu jo useampia vuosia. Tällä hetkellä ammattikorkeakoululla on Turussa viisi eri toimipistettä ja se onkin Turun korkeakoulusta ainut, joka on levittäytynyt näin laajasti ympäri kaupunkia.

Kupittaan kampuksen toteutuminen on äärimmäisen tärkeää. Ammattikorkeakoulu ajaa itsekin vahvasti koulutuksen keskittämistä Kupittaan kampukselle, sillä se antaisi korkeakoululle uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää opetusta. Nykypäivän työelämähaasteisiin halutaan vastata lisäämällä yhteistyötä eri yksiköiden välillä, jotta omanlaisen opintopolun rakentaminen onnistuu nykyistä paremmin.

Keskitetyissä tiloissa on helpompi tarjota koulutusohjelmarajat ylittävää monipuolista koulutusta, joka vastaa Turun seudun elinkeinoelämän tarpeisiin. Tämän kaltainen yhteistyö on nykyisellä kampusrakenteella vaikeaa. Fyysinen etäisyys estää myös yhteisöllisyyden tunteen synnyn korkeakoulun sisällä.

Kupittaan kampus lisää myös Turun vetovoimaa opiskelijoiden silmissä. Moderni oppimisympäristö ja laadukas, työelämän tarpeisiin vastaava koulutus edistää halukkuutta jäädä Turkuun opintojen jälkeen. Ammattikorkeakoulun yksiköiden keskittäminen lisää myös tehokkuutta ja tuo pidemmällä aikavälillä säästöjä palvelun ja hallinnon keskittämisen myötä.

Kampus-hankkeen toteutuminen on kaupungin päätöksenteossa sidottu yhteen muiden kouluverkkouudistusten toteutumisen kanssa. Kun päätöksenteon aika nyt lähenee, tulisi pitää mielessä Kupittaan kampuksen merkittävä vaikutus kaupungin korkeakouluyhteisöön. Nyt on mahdollisuus kehittää Turkua laadukkaana opiskelukaupunkina, joka huomioi nykypäivän haasteet. On väärin, jos Kupittaan kampus-hanke kariutuu korkeakouluopiskelijoiden kannalta merkityksettömiin päätöksiin, jotka on niputettu samaiseen päätöksentekoprosessiin. Mikäli Turku haluaa kehittyä, ei kampus-hanke saa kaatua.

Petra PeltonenLounais-Suomen demarinuorten pjArtturi JyrkkänenTurun demarinuorten pjEssi VirtanenTurun opiskelijoiden sos.dem. yhdistyksen pj

Lukijan kirjoitukset

Tällä palstalla julkaistaan Turkulaisen lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipidekirjoituksen voit jättää täällä.