Lukijan kirjoitukset

Salamatkustajana Ruotsinlaivalla

Monta vuotta sitten tuttavani seurusteli kaverin kanssa, joka oli töissä Ruotsinlaivalla. Yhtenä kesäisenä iltana kaveri kutsui ystävättärensä laivalle kun se oli satamassa, ja minäkin änkesin mukaan. Ihastelimme henkilökunnan hyttiä ja nautiskelimme iltakahveja rattoisasti jutustellen. Kun katsahdin ulos ikkunasta, minusta näytti kuin olisimme olleet liikkeellä.

- Liikkuuko tämä laiva? minä kiljahdin. Kukaan ei aluksi ottanut sitä tosissaan, mutta asiaa selvitettäessä kävi ilmi että laiva olikin yllättäen menossa koeajoon ilman matkustajia. - Ja me "tytöt" olimme tahtomattamme salamatkustajina! Emme voineet paljastaa itseämme päällystölle, eikä laivaa voinut muutenkaan meidän takiamme  takaisin kääntää. Ei siis auttanut muu kuin pitää matalaa profiilia ja lymytä matalana vähin äänin peittojen alla. Hyvät voileivät ja juomat saimme nauttia hytissä, mutta muiden huvitusten laita oli niin ja näin. Tuttavapariskunnan kuhertelukin taisi minun läsnäolostani vähän häiriintyä.

Huterasti nukutun yön jälkeen soitin laivalta aamulla työpaikalleni ja kähisin jonkin meriselityksen "kaameasta flunssasta", joka oli odottamatta iskenyt.

Hiukan huterin koivin me kaksi "laivakissaa" seuraavana päivänä livahdimme maihin Turun kamaralle. Teki mieli suudella maata jalkojemme alla, mutta ilmitulemisen pelosta häivyimme näkyvistä niin nopeasti kuin suinkin.

Meeri

Lukijan kirjoitukset

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet