Lukijan kirjoitukset

Maailmanpelastusvimma-ajatuksia viimassa

Järki ja tunteet, kas siinäpä pari. Olipa kylmä tai vari. Järki sanoo – kuten kaikkialla hiilijalanjäljittäjät yllyttävät – että joukkoliikenteen käyttöä tulisi aina suosia. Mutta kun tunteet, ainakin siinä purevassa pakkasviimassa HK-hallin kupeella 14.1. TPS – Jokerit pelin jälkeen bussipysäkillä jonottaessani ja humalaisten tappelunyrityksiä väistellä yrittäessäni, sanoivat ihan muuta.

Lienee selvää, että isoista massatapahtumista yleisön poiskuljetukseen on varauduttava tavalla, joka mahdollistaa sujuvan ja asiakasystävällisen logistiikan. Eikä kuten ainakin nyt oli, yrittää hoitaa se 4 – 5 edestakaisin liikennöivillä, ylikuormatuilla busseilla. Matka-ajan ollessa sitä mitä se Artukaisista keskustaan on.

Kyllä siinä ”nakkarikulttuuriperinteiset” käsirysyt jo lämpimikseen tulevat muillekin jonottajille kuin pelkästään ”turmiolan tommeille” mieleen. Pelkkä liikennejärjestelijöitten ajatteleminen lämmöllä kun valitettavasti on vain virtuaalilämpöä.

Olisiko periaatteessa 10 bussia yhden kerran niin paljon vaikeampaa (kalliimpaa) järjestää kuin 1 bussi kymmenen kertaa? Kalustosta ja extrakuskeistakaan kun ei liene pulaa. Tai tilatakseille ja kimppakyydeillekö maailmaa näin petataan? Vai mistä siis ahistaa?

Kuka ottaisi tästä ”kopin” ja panisi asian kuntoon? Olisiko tässä jollain sponsorilla nyt oiva paikka tulla näkyvästi pelastamaan Turkua, maailmaa ja kiekkokiinnostusta?

Viimassa vimmastunut

Lukijan kirjoitukset

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet