Matti Putkonen

Joulupukilla väärä osoite

Pahamieli ja suuttumus valtasivat sydänalan lukiessani joulunajan uutisointia. Hyvinvointi-Suomessa on kymmeniä tuhansia perheitä, joille joulu tuo tuskaa ja häpeän tunnetta. Näin käy perheissä, joissa ei ole varaa ostaa yhtään ainutta lahjaa lapsille puhumattakaan luomukinkusta joulupöytään.

Tammikuussa koulujen ja lastentarhojen avautuessa osa näiden perheiden lapsista kertoo virtuaalitarinoita runsaista lahjapusseista ja Itävallan hurjista laskettelurinteistä. Osa näiden perheiden lapsista syrjään vetäytyen katselee vain kengänkärkiä ja samalla salaa pyyhkii silmäkulmistaan kyyneleitä.

Suuttumus syveni lukiessani samana päivänä edellisen uutisen kanssa Durbanin ilmastokokouksen aikaansaannoksia. EU on lapioinut vihreään ilmastorahastoon tänä vuonna 2,34 miljardia euroa. Suomen hallituksen herrat ovat ottaneet tästä taakasta kannettavakseen kansalaisten kukkaron kautta 30 prosenttia eli 0,5 miljardin euron suuruisen lahja-apu potin. Mihin tämä meidän ”antama” 500 miljoonan vero euron lahja-apu ohjataan?

Suurin hyötyjä saman uutisoinnin mukaan tästä lahja-avusta on ollut Kiina, joka on käteisvaluuttavarannoltaan maailman rikkain valtio. Kiinassa valmistetut teollisuustuotteet valtaavat EU:n markkinatkin alehinnoillaan. Kiinalaisten suuryritysten omistajat kahmivat vuosittain miljardien eurojen voitot, koska sen tuotantokustannukset dumpataan alas polkemalla työntekijöiden oikeuksia eikä välitetä ilmastosta taikka ympäristöstä.

Röyhkeintä tässä on juuri se, että nämä uuden ajan roopeankat vaativat muut rahoittamaan heidän jätöksiensä siivoamiset.

Näiden lahja-apurahojen – satojen miljoonien eurojen – ohjaamiseksi on joulupukille annettava oikea osoite. Se on kotomaamme vähävaraiset perheet. Näillä rahoilla saataisiin oikea joulu näihinkin koteihin. Miettikää sitä riemua ja lasten sädehtiviä silmiä, kun nämä vihreän ilmastorahaston varat ohjataan oikeisiin osoitteisiin.

Ympäristöministerille jää ihan tarpeeksi euroja lähettää kiinalaisille kapitalistien edusmiehille joulukortit, jossa hyvä joulutervehdys olisi kehotuksella ”Sottaajat siivoavat omat jälkensä”.

Rauhaisaa Uutta Vuotta!

Matti Putkonen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet