Mustien autojen matkassa

Lemmenlomasta apua

Kimmo Kiljunen taas kuukausipalkalle.

JOKE

Kimmo Kiljusen (sd) pari vuotta sitten valiokuntamatkaltaan tekemä lemmenlomareissu Myanmariin tutkija Anna Kontulan (vas) kanssa ei mennyt hukkaan. Tuolloin vielä kansanedustajana vaikuttanut Kiljunen solmi suhteet sikäläiseen sotilasjunttaan.

Niistä on hyötyä, kun Kiljunen nyt ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) palkkaamana virkamiehenä rakentelee rauhaa oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kotimaassa. Tusinan verran aseleposopimuksia eri ryhmittyminen välillä on jo tehty.

Elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen (kok) ja työministeri Lauri Ihalaisen (sd) yhteistyö, ”työn ja pääoman liitto” sujuu kertoman mukaan niin auvoisesti, ettei moista yleensä ole kahden ministerin hallitsemissa ministeriöissä nähty.

Elinkeinoministeriön virkanimityskierros sujuneekin riidoitta. Kansliapäällikkö Erkki Virtasen jatkokauden siunaamisen lisäksi Häkämiehen tontille kuuluu kolmen osastopäällikön nimittäminen samoin kuin Ihalaisenkin.

Häkämies korjannee syksyn nimityskierroksen yhteydessä myös historian lyhimmäksi jääneen organisaatiouudistuksen. Politiikka- ja ohjausyksikön päällikön paikalle nimitettävästä henkilöstä piti tehdä kansliapäällikön oikea käsi.

Häkämies ei kuitenkaan löytänyt paikalle sopivaa henkilöä. Hommat sälytettiin kansliapäällikkö Virtaselle. Tuskin Virtanenkaan enää kauan jaksaa kantaa ylimääräistä taakkaa.

Vääntöä on luvassa vasta ensi vuonna, kun vuorossa on noin viidenkymmenen alemman tason paikan täyttäminen.

Vuosi sitten kansanedustajien ainoaksi tuliaiseksi ns. saksankielisten maiden jalkapalloturnauksesta Sveitsin Neu Chatelista jäi keskustan Timo Kauniston keltainen kortti. Eduskunta hävisi kaikki ottelunsa.

Paljon paremmin ei käynyt viime viikonloppuna Tampereella opetusministeri Jukka Gustafssonin (sd) 25-vuotisjuhlaturnauksessa. Sveitsin ja Saksan kanssa tasattiin pisteet, mutta Itävalta potki isäntämaan kumoon 2–0.

Tappio menee maalivahti Antti Lindtmanin (sd) ja varamaalivahti, kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas) piikkiin. Arhinmäki poistui kesken turnauksen Müncheniin seuraamaan Bayern Munchen ja suosikkiseuransa Chelsean peliä.

Lindtman myöhästyi demarinuorten puheenjohtajaäänestyksen takia 10 minuuttia, kun Hämeenlinnan väylä oli yöllä hänen yllätyksekseen katkaistu. Itävaltalaiset ehtivät vetää kaksi kutia ohi varavaraveräjänvartija Kauniston.

Suuromistaja ja kartanonherra Björn Wahlroos pienentäisi tuoreimman kirjansa mukaan eläkeläisten vaikutusvaltaa nuorten hyväksi. Päinvastaisella linjalla on MTK:n entinen toiminnanjohtaja Esko Lindstedt.

MTK:n säätiötä ja paria muuta puulaakia vetävä Lindstedt huokailee kiireitään ja perää lakisääteistä vuosilomaa eläkeläisille.

Kari Valtonen kari@valtonen

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet