Kieli pitkänä

Osku Valtonen

Mikä ajaa ihmisen tammikuussa, -15 celsius-asteen pakkasessa, liukkaalle tekonurmikentälle potkimaan jäistä nahkakuulaa? No sehän on se kuuluisa rakkaus lajiin.

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Sitä pelataan maapallon joka kolkassa. Suurimman huomion saavat toki Euroopan suuret sarjat ja niiden valovoimaiset tähdet, mutta Beckhamien ja Ronaldojen lisäksi tämäkin maa on pullollaan meitä hivenen vähemmän valovoimaisia oman elämänsä tähtiä. Mutta samalla tavalla mekin sitä lajia rakastamme. Ja menemme mielellämme tammikuun pakkasissa ottamaan kuokkaan Mynämäen Pallolta. Rankkarikisassa. Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella.

Perustin ystäväni kanssa oman futisseuran vuonna 2010. Eihän meillä ollut hajuakaan millainen työ jalkapalloseuran pyörittämisessä on. Tässä sitä nyt on sitten opeteltu muutaman vuoden ajan, ja kivaa on ollut. Haastatteluakin annettiin aikoinaan tähän kyseiseen lehteen, että juu, kakkosjoukkueet tulee, kuten junioritkin. Kakkosjoukkue meillä toki nykyään on, mutta juniorit saavat vielä odottaa.

Mitä alasarjajalkapalloilijat sitten tekevät talvella, kun ammattimaisemmat pelurit treenaavat kieli pitkänä? No juovat tietysti kaljaa ja iskevät naisia kieli pitkänä. Sen lisäksi siis, että saavat selkäänsä mynämäkeläisiltä.

Edellisessä kappaleessa piilee totuuden siemen, mutta kyllä mekin treenaamme. Joka perjantai-ilta kymmenestä yhteentoista, Impivaaran jalkapallohallissa. Miettikääpä sitä. Siinä tulee kiire ehtiä vielä kieli pitkänä sponsoribaari Bar4:ään Kristiinankadulle, tai sitten täytyy kielihommat siirtää suosiolla lauantaille. Uhrauksia.

Perjantai-treenien lisäksi pieni ydinjoukko tahkoo talvet futsalia Vitosessa toista kautta. Ihan mukavaa vaihtelua, mutta onhan se täysin eri peli. Joskus voitetaan ja joskus hävitään, mutta tällä kaudella krapuloita on sentään ilmassa huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Futsal-pelit kun sattuvat sopivasti olemaan aina lauantaisin tai sunnuntaisin.

Lenkit. Ne ovat ihania. Varsinkin tällaisina talvina, kun joka toisella viikolla on 20 astetta pakkasta, ja joka toisella on nollakeli. Siksi en itse lenkillä käykään, koska jokivarren Elixian kuntopyörä nyt vain sattuu olemaan hieman mukavampi. Ja paremmat ovat maisematkin. Mutta onneksi meiltäkin löytyy todellisia sotureita, jotka lenkillä käyvät. Kaikki arvostus heille, he ovat lenkkisaunansa ansainneet, ehkä jopa yhden saunaoluenkin.

Futsal-kautta on vielä kolme ottelua jäljellä, jonka jälkeen alkaa täysi keskittyminen tulevaan jalkapallokauteen. Suomen Cupista ei tarvitse enää murehtia, kiitos MynPan, mutta Regions Cup ja Errea-piiricup tässä vielä olisivat. Niissä se pokaalinmetsästys sitten.

Tässä ensimmäiset kuulumiset Turun tyylikkäimmältä jalkapalloseuralta. Perjantaisin nousee jalka, ja lauantaisin tuoppi. Ja kauden 2013 otteluohjelmaa odotellaan kieli pitkänä.

Juhani Koskinen

http://www.facebook.com/yonritarit