Petri Uggeldahl Kirjoittaja on Kastussa asuva turkulainen ympäristötarkastaja

Asfaltti tuoksuu ja Turun palautepalvelu toimii

Tämän kesän lomatoivelistalla sijoitin ensimmäistä kertaa nappulani elokuulle. Ilmojen puolesta en ole harmitellut. Rästityöt olen saanut tehtyä ja sadekuurojen lomassa on toimistolta päässyt vehreää ympäristöä tarkkailemaan.

Kaupunkia kiertäessä virisi tunne, että Turussa on saatu tänä vuonna paljon aikaan. Kaivattuja päätöksiä ja konkreettisia rakennushankkeita.

Uusi Myllysilta on kunnallistekninen urotyö, ihan kympin suoritus. Vielä kun saadaan ne pronssiset Tähtiin tähyäjät sillan kulmiin. Kesällä upeaa rakennelmaa saattoi ihailla Sipulisaunasta kulttuuripääkaupungin tarjoamissa jälkilöylyissä.

Joen yli menee toivottavasti seuraavakin, eli Kirjastosilta valtuuston päätöksen mukaisesti. Vaikken itsekään aluksi sen modernista ulkonäöstä pitänyt, on paikka ihan hyvä ja käyttäjiäkin taatusti ilmaantuu.

Tuomiokirkkoaukion kunnostustöissä huomasin hienosti toteutuvan esteettömyyden idean. Vanhakin kiviladelma saadaan hyvällä suunnittelulla helpompikulkuiseksi menettämättä historiallista tyyliä ja materiaalien vaikuttavuutta. Tärkeintä on saada kaupunkia kehitettyä.

Itäharjulla TYKSin lääkevarasto hurmaa ulkoverhouslasiin kaiverrettuine lääketieteen merkkihahmoineen. Kellonsoittajankadulle valmistuu kovaa kyytiä päiväkoti ja luokkatilat Luostarivuoren koulun aloittaville pienemmille oppilaille.

Hirvensalon uuden yhtenäiskoulun arkkitehtikilvan ehdotuksetkin tulivat kesäjakelussa. Tarjotut vaihtoehdot ovat raikkaita ja onneksi ihan muuta kuin koulutalot synkimmällä elementtirakentamisen kaudella. Mielipiteitä monitoimirakennuksen eri versioista kysytään nyt asukkailta.

Kuulemista on lisätty muutenkin. Tammikuussa aloitti Kiinteistöliikelaitoksen luotsaama sähköinen palautejärjestelmä osoitteessa www.turku.fi/paikalla. Tähän mennessä jo 3581 teknisen sektorin toimialaan kuuluvaa kysymystä, ruusua tai risua on kirjattu ylös. Palautteet toivotaan suoraa nettiin, mutta yhtäläisesti viesti menee perille myös soittamalla.

Systeemin ansiosta jokainen palaute kirjautuu ja ohjautuu eteenpäin. Vaara keltaisten tarralappujen kadottamisesta pienenee, eikä asiakkaan tarvitse erikseen muistaa kenen kanssa hän on jo aiemmin asiasta puhunut ja missä virastossa.

Minäkin halusin kokeilla lomakkeen täyttöä ja lisätä karttalinkin. Otin esimerkiksi Tampereen valtatien myötäisen kevyenliikenteen osuuden Kastunkulman Heseltä Kaniikintielle. Siltä pätkältä on urakoitsijalta viimeistely unohtunut vuosia sitten ja väylä jäänyt huomattavasti aiottua kapeammaksi. Ahdasta on tullut jo polkupyörän ja lastenvaunujen kohtaamisessa.

Lähetin perustellun ehdotukseni juhannusviikolla. Seuraavana päivänä sain tiedon viestin vastaanotosta ja asian siirtämisestä käsittelyyn.

Reilun kuukauden jälkeen kotikulmilla tuoksui tuore asfaltti. Kiitos Suomen paras Turku, palautepalvelu toimii mainiosti!

Petri Uggeldahl

Kirjoittaja on Kastussa asuva turkulainen ympäristötarkastaja

Petri Uggeldahl

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet