Kauas Alkot karkaavat ja tanssii tuhtien kanssa

Kauas Alkot karkaavat, valitti Badding aikoinaan. Jotain sinne päin se lauloi. Portsasta on nyt hiton pitkä matka laahustaa lähimpään pitkäripaiseen. Stokkan ja Wikken kellareissa sellaiset enää keskustassa on, kun laittoivat lapun luukulle Kristiinankadulla. Se siitäkin sitten niin kuin kaikesta muustakin nykymaailmassa.

Yrittääkö ne tehdä juomisesta seuraavaksi jotain roolipeliä, jossa leikisti juodaan semmoisessa virtuaalimaailmassa vai mitä hölönpölöä se onkaan, kun ei kotimaista kolmesti kirkastettua valkoviiniä saa enää mistään? Kun on salarakkaat ja valelääkärit, niin pian on salakänni, valekänni ja salavalekänni.

Arska muisteli juuri vanhoja viinakorttiaikoja. Arskan kortissa luki 60-luvun lopussa, että hän saa asioida vain Hovioikeudenkadun Alkossa. Se ei Arskaa kiinnostanut. Nuorukainen kävi hoitelemassa melkein kaikki paikallisten viinakauppojen neitimyyjät ja Arska saikin sitten privaattiluvan hoitaa ostoksensa missä vaan sattui Alko tönöttämään.

Ei se pölhö niiden naisten oikeita nimiä muistanut enää myöhemmin, mutta jonossa olivat kuulemma ainakin Yliopistonkadun Yrsa, Kristiinankadun Kirsti, Puolalankadun Paula ja Toka-Marketin Tellervo.

* * *

Katsoin eukon pakottamana sitä Tanssii tähteiden kanssa -ohjelmaa. Meinasin heittää kahvimukin telkkarin lasista läpi, kun tuli paha olo siitä iljettävästä iloisuudesta. Ihmisraukat istuvat sohvalla limittäin, päällekkäin ja melkein sisäkkäin kuin käsiraudoilla olisivat toisissaan kiinni, koska Maikkari on sopimuksessa vaatinut, että täällä pitääkin kähmiä kumppania.

Sitten kämpänkauppaaja Jethro liukui parketille. Muijaakin nauratti, kun äijä oli kankea kuin se yks juttu hääyönä. Tanssii tuhtien kanssa sai ennätyshuonot pisteet, mutta siitä vasta ilo irtosi tällaisen paatuneen heidekeniläisenkin mieleen. Kansa vissiin rakastaa Rostedtia niin paljon, että auttoi äänillään turkulaisen jatkoon. Siitä sai hapannaama-Uotinen ja turhan tärkeä viisastelija Haapalainen pitkän nenän.

* * *

Semmoinenkin projekti on keksitty, missä tehdään sonnasta bisnestä. Se nyt mikään uusi idea ole. Siitä ja tyhmyydestä tehdään rahaa telkkarissa vuorokauden ympäri, kun ne pölypäät asuu suljetussa talossa ja nukkuu kimppapedissä.

Tämä uusi juttu on BATMAN-hanke, jossa on mukana Turku Science Park. Robinia vielä etsitään. Itse ehdottaisin tehtävään Laitilan Timo Kaunistoa. Pingviiniksi sopisi Sirkka-Liisa Anttila, Kaksinaamaksi Timo Järvilahti tai Paavo Väyrynen. Kumpikin on kunnostautunut myös Yön ritarina.

Arvuuttajaksi ehdottomasti Matti Vanhanen. Kuka olisikaan parempi Alfred-palvelija kuin vanha kunnon Heikki Haavisto.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet