Pakkopussailua ja Turulta sammuivat lyhdyt

Turulla on kai tarkoitus osallistua tänään lauantaina tähän tällaiseen öörth auör tapahtumaan, jossa kauhea määrä lyhtyjä puhalletaan sammuksiin. Ai kuinka kiva.

Olin kyllä huomaavinani, että Turussa tempaukseen osallistuttiin vähän turhan aikaisin. Turku Energialta paloi joku proppu jo keskiviikkona ja 25000 taloutta oli ilman sähköä. Toimiiko Turku kuin Suomi toimii EU:ssa on liian kiltisti toteuttamassa muiden toiveet ennen kuin toiveita on esitettykään?

* * *

Arska kertoili jutusta, joka oli ollut Iltalehdessä. Siinä oli kerrottu tapauksesta, josta taas Länsi-Savo oli kirjoittanut. Paikallinen rehtori oli laittanut teippiä mukuloiden suun eteen, painanut heitä solisluun kohdalta ja käskenyt istumaan pulpetin kannen päälle, kun lapsen sormet olivat kannen alla. Meinaa tulla oksennus tuollaisesta käyttäytymisestä ja tekisipä mieli tavata tämä opettajanretale, sanoi Arska.

Yksi asia pisti Arskalla erityisesti silmään. Reksi oli pakottanut lapset pussailemaan ikätovereitaan. Siinä kohdin menivät kylmät väreet lopullisesti pitkin selkäpiitäni. Minäkään en nimittäin ikäisiäni naisia pussaili, tuli mikä tuli.

* * *

Kauppatorille oli kertynyt lauma naurunsekaisia kauhistelijoita. Nauraminen on nyt vissiin joku uusi tapa ilmaista, mitä mieltä jostain on. Olin ymmärtävinäni, että nämä ihmiset vastustivat hanketta, mutta kovin hauskaa se vihaaminen taitaa nykyään olla. No se siitä.

Muutenkin riittää ihmettelemistä toriparkin viimeisimmissä käänteissä. Rakentakaa toriparkki, mutta laajentakaa Louhea, mutta sitten tarttis saada toriparkille oma entraamisluiska ihan torin kylkeen, mutta mieluusti kuitenkin jonnekin Sirkkalankadun ja Sepänkadun kulmaan. Koittakaa nyt herra isä ottaa ajatuksistanne selvää. Yrittäjätkin värisevät mielipiteidensä kanssa kuin Mato-Villen saha mestarin käsissä.

Portsan pormestari