Kirkot myyntiin ja Puutorista puutarha

Se on sitten kirkollisveron maksajistakin jo niin kova pula, että meinaavat sitten seurakunnatkin myydä tilojaan. Aviisissa kerrottiin, että kiinteistöpäällikkö suorittaa nyt laskelmia, kuinka suuri kävijämäärä on kussakin paikassa. Sen mukaan sitten kuulemma päätetään, mitkä tilat myydään. Meinaavat laittaa myyntilistalle muutaman seurakuntatalon.

Me Arskan kanssa ollaan ratkaistu jo tämäkin ongelma. Eikä sen ratkomiseen tarvittu edes yhtä konjakkia, tilanne nyt on niin klaari. Missäs sitä penkirivit ovat ihan tyhjillään? No niin kirkoissahan tietenkin. Täyttä ei ole kuin Tuomiokirkossa jouluna ja Mikaelinkirkossa silloin kun siellä pauhaa jonkin sortin musiikki. Kyllä se on sillä lailla, että Turussa on ihan turhan monta kirkkoa. Yhden ainakin voisi muuttaa musiikkitaloksi. Ei tarvitsisi köyhän kaupungin sitten ryhtyä rakentamaan uutta musiikkitaloa.

Älkää nyt laupiaat kirkonisät vaan menkö niitä seurakuntatiloja sulkemaan. Siellähän ne mammat ja mukulat hyörivät. Vai meinaatteko karkottaa loputkin kirkollisveronmaksajat?

x x x

Turun köyhyydestä puheenollen kyllä nolotti kaupunginherrojen puolesta, kun ne julkistivat sen visionsa. Arskan kanssa ihmeteltiin, että mihin ne kallispalkkaiset päälliköt ja Aurakadun puoluejyrät oikein saavat aikansa palavereissa kulumaan. Että oikein niinkin hienoja ideoita olivat kehitelleet, että keskustassa voisi valaista talon seiniä, tuoda ratikat takaisin haittaamaan Turun liikennettä, Uudenmaankadun sulkea ja Puutorista tehdä kirpputorin. Kyllä se taas paljasti, miksi Turulla menee niin kuin menee.

Visiossa ei ollut yhtä ainoaa kunnon innovaatiota. Vai meinaatteko tosissaan, että vuonna 2013 turistit tulevat Turkuun katsomaan valaistuja taloja ja kirpputoria? Se Fortuna-korttelinkin keksivät yrittäjät.

Me Arskan kanssa ehdotetaan, että kokoatte uuden visiotyöryhmän. Sinne sitten kutsutte sen Jenkkilässäkin tunnetun neropatin Alf Rehnin, ja eikös Turussa ole joku Tulevaisuuden tutkimuskeskuskin, sieltä joku filosofi paikalle. Yrittäjissä on monta pelle pelotonta. Sitten Arno Kasvi tuomaan vähän maalaisjärkeä työryhmään ja sekaan vielä se satutäti Aiju. Eiköhän sitä sitten ideoita ala kehittyä.

Meidän muija ehdotti, että Puutorista voisi tehdä vaikka talvipuutarhan. Kuplakatto vaan päälle, keinovalot ja Ruissalon puutarhasta kasveja. Siellä sitä sitten voisi järjestää vaikka minkälaisia tapahtumia. Sen kirpputorin voitte lykätä vaikka sinne Fortuna-kortteliin. Sinnehän ne rätit sopivat.

Portsan Pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet