Hameheikkejä ja turkulaista hyvinvointia

Tulipa taas selailtua iltapäiväaviiseja ja taas oli Turku otsikoissa. Vasta kun meikäläinenkin ehätti naljailemaan tästä surullisen kuuluisasta vessakourijasta niin taas oli uusi pervo-tapaus Auran rannoilla. Nyt oli setähenkilö päätynyt messukeskuksessa kuvailemaan naisihmisiä hamosten alta. Se jäi sitten tämä vanhemman polven ohjaajatähti kiinni itse teossa, kun viritteli laukkuun piilotettua kameraansa erään naikkosen hameen alle.

Sitä minä vain ihmettelen tässäkin tapauksessa, että miksi nämä asiat pitää aina tehdä vaikeimman kautta. Sitä kun saa nykyisin jo niin pieniä kameroita, että semmoisen kun kiinnittää vaikkapa kengän kärkeen, niin avot. Kuvattavaa riittää vaikka muutaman kokoillan elokuvan verran, eikä kiinnijäämisenkään riski olisi kovin suuri.

Ei sillä, että minä haluaisin tarjota mitään vinkkejä tällaisille ihmispoloille. Minä ja Arska kun arvostetaan enemmän suoraa toimintaa. Kai sitä hameen alle pitäisi päästä kurkistamaan muullakin kuin kameralla.

***

On kyllä aina yhtä trakikoomista seurata tätä Turun päätäntäkoneiston touhua. Jo vuosia siellä on tolkutettu, että kaupungin henkilöstöä pitää vähentää. Viime aikaiset tiedot kertovat, että väkimäärä on taas sen kun kasvanut. Kaiken maailman toimintamalliuudistuksia siellä kyllä väsätään, mutta onko niistä mitään hyötyä? Nytkin etsitään jos jonkinlaista toimialajohtajaa. Palkkaakin näille vakansseille on tarjolla parhaimmillaan liki kymppitonni kuussa.

Arska se tuumaili, että hän voisi hyvinkin tällaiseen hyvinvointijohtajan pestiin astua. Hän kun voisi sillä kymppitonnin liksalla niin hyvin, että johan sen hyvinvoinnin saisi tartutettua kaupunkilaisiinkin. Se taitaa vain nousta kannoksi kaskessa, että kaupunki haluaa totuttuun tapaan nimittää nämä virkaihmiset omasta väestään. Ja Arskalla kun ei ole enää sitä puoluekirjaakaan, millä noihin virkoihin päästään. No, taitaa täytyä hänenkin tyytyä vain nauttimaan eläkepäivistään. Kymppitonni kuussa siitä, ettei tee mitään järkevää vaan olisi ollut mukavaa vaihtelua.

Portsan pormestari