Pronssiherrat rannassa ja kaupungin säästöjä

Kyl me Arskan kans ollaan taas niin kauhian pal ihmeissämme. Turkuun ollaan tuomassa taas jotain uutta kuvatusta. Venäläiset tahtoo pystyttää Turkuun jonkun kuvanveistäjänsä pronssipystin. Kaksi herraa meinataan istuttaa jokirantaan. Mutta sehän siinä onkin, että miksi tämmöiset herra kuin Venäjän keisari Aleksanteri I ja Ruotsin kruununprinssi Kaarle Juhana.

Turku on tietenkin niin tohkeissaan, että kun jotain tarjotaan, niin heti otetaan. Randelli oli oitis luvannut jostain kaivaa 125 000 euroa, että saadaan patsas pysymään pystyssä.

Turku yrittää olla niin niin kulttuurikaupunkia, että aina kun joku rumilus vain jostain päin maailmaa saadaan, niin sehän raahataan jokirantaan. Niin tänne on siunaantunut sinistä lavaa Italiasta saakka, punaista possunperää ja kaiken huipuksi se kamala kusiränni Vanhalle Suurtorille.

Niihin verrattuna tämä venäläinen veistos on kyllä ihan paikallaan.

x x x

Mutta hulppeata on tämä Turun meininki muutenkin. Kun kaupunki päättää, että säästetään, niin sosiaali- ja terveystoimen tätöset keksivät maksaa jotain bonuksia sisar hento valkoisille. En minä sillä, etteivätkö hoitajat olisi pientä palkanlisää ansainnut, mutta se tässä huvittaa, että hoitsujen pitää ensin keksiä, mistä säästetään.

Me Arskan kanssa kehiteltiin varma säästövinkki valkotakkisille. Pitäkää pari viikkoa palkatonta lomaa, niin kertyy säästöä. Saatte ne palkkarahat sitten myöhemmin bonuksina. Eli summa summarum: kaksi viikkoa ylimääräistä palkallista lomaa. Näinhän se Turun talous pelastetaan!

x x x

Sitäkin Arskan kanssa olusella pohdittiin, että miten se kaupungin henkilöstömäärä vain kasvaa, vaikka muistaaksemme sitä piti supistaa. No kas, jos yksityinen firma saneeraa, sieltähän pistetään tietysti porukkaa pihalle. Mutta kun kaupunki ”supistaa henkilöstöään”, se tarkoittaa että neiti X siirretään toimesta xx toimeen yy. Silloinhan tilastoissa voidaan esittää, että yhden toimistopöydän takaa on kadonnut neiti X.

Ja kun näitä siirtoja pitää oikein paljon tehdä, niin tarvitaan uusi pomo niitä suunnittelemaan. Ilmankos Turussa syntyykin näitä uusia pomonimikkeitä kuin sieniä sateella.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet