Haahkojen lihat piiloon ja luntannut jääkiekkoilija

Arska oli jostain lukenut, että ne viime vuonna Aurajoessa lilluneet haahkat tulee taas sinne vettymään. Tekisi mieli sanoa, että tämä on taas sitä vääristelevää uutisointia, ja sanonkin. Kamalia haahkoja tai oikeastaan haaskoja on maailman sivu tättäröinyt jokirannassa ja kaikenmaailman uimaloiden allasreunoilla. Ja silmiin sattuu niin hemmetisti, kun ne eivät peitä itseään painumalla vähintään puoliksi veden alle.

* * *

Halpalentoja, halpabusseja...Kimmo-poika meinaa ensi viikolla täräyttää semmoisella edullisella onnikalla ihan Kamppiin asti. Me sitä Arskan kanssa kummasteltiin, että kun halpalennoilla koneet on vähän mitä on ja etenkin terminaali muistuttaa enovainaan vinttikomeroa, niin millaisia halpabussit on ta i niiden pysäkit? Seisooko asiakas kurakrunnissa vartomassa linjurin tuloa? Onko busseissa puupenkit ja paskakärpäsiä hytti täynnä? Täytyyhän se halpuus jossain näkyä. Ei kukaan tässä maailmassa samaa tavaraa anna huvikseen halvemmalla kuin naapuri.

* * *

Kippis ja kulaus kaikille koulunsa tänään päättäneille! Tuli samalla m mieleen knoppi takavuosilta. Kuka muutaman SM-kullankin lätkässä voittanut mies on reputtanut yo-kokeissa lunttaamisen takia? Ensimmäinen osa kysymyksestä rajaa jo joukkoa harvinaisen älykkäisiin pelaajiin, sillä harva kiekkoilija on päässyt kirjoituksiin asti. Toinen osa taas vesittää ensimmäisen vihjeen, sillä lunttaaminen ilman kiinnijäämistä on ammattilaisten touhua. Miettikääpä kaikki turkulaiset kuitenkin sitä.

Ja vielä viisaus näin kesää kohti mennessä. Tiput ovat palanneet, lehdet ovat puissa ja sydän halajaa toimintaa. Aamulehti tietää, miten miehelle käy lintujen maailmassa: ”Aikainen tulija voi kuolla, myöhäinen ei saa hyvää pesää”.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet