Väkivaltaista palloilua ja tervettä rakentamista

Istuin tuossa laiturin nokassa kolpakollinen kylmää auraa kourassa, kun netistä lueskelin että on taas ameriikan eloppi pannut ison luudan lakaisemaan. Nokian tehtailta Salosta saa lähteä likemmäs tuhat, joten pian on Salossa nuorisolla maailman suurin skeittihalli, kun nurkat on siivottu.

Aina minä olen sitä mieltä ollut että tekevälle töitä löytyy, mutta nyt alkaa Salossa jo joutilaiden päät kolista yhteen. Eihän sitä tietenkään kukaan ole nokialaisille luvannut ikuista onnelaa, mutta eipä näiden suuryritysten pomojen enää kannata ihmetellä jos joku ei halua enää muuttaa työn perässä paikkakunnalle. Sitähän tässä on toitotettu, että kaiken maailman kainuulaisten ja peräpohjolalaisten pitäisi lähteä sinne missä on töitä tarjolla. Mitäs sitten kun he myyvät torppansa ja muuttavat jonnekin Saloon tai Voikkaalle, ja tehdas meneekin yhtäkkiä alta. Sitten on käsissä kämppä, joka on myytävä alennushintaan, kun koko paikkakunta näivettyy alta. Ymmärrän hyvin, että sitä riskiä ei kukaan täysjärkinen ota.

***

Ei Portsan pormestaria ilman toriparkkia voisi kait jo sanoa. Maanantaina kuullaan sitten taas toriparkkitarinan uusimmat käänteet, kun arvon valtuusto antaa jälleen kerran tuomionsa. Minäkin olen tässä ehtinyt monenmoista ehdottelemaan asian tiimoilta, mutta jos nyt ratkaistaisiin tämä peli niin, että pannaan tuo nykyinen kaupungintalo sileäksi. Tilalle rakennetaan viisikymmentäkerroksinen parkkitalo ilman hissiä. Ja kaupungin päättävät elimet istuisivat sitten kokouksensa sen talon kattoterassilla. Sitä voisi kutsua sellaiseksi terveysvaikutteiseksi rakentamiseksi.

***

Kuulin tuossa Kimmolta, joka noissa urheilupiireissä liikkuu, että Turussa on kuulemma joku jalkapallon puulaakiporukka, joka on keskittynyt enemmän tappelemiseen kuin pelaamiseen. Oman osuutensa ovat saaneet niin tuomarit kuin vastapuolen porukatkin, ja onpa porukka tapellut ihan keskenäänkin. Ongelmallista hommassa on se, että porukka on ulkomaalaistaustainen ja asiaan puuttuminenhan ei tunnu onnistuvan, kun potkupalloliitollakin on oikein rasisminvastaiset kamppanjansa. Väkivaltaisuuteen puuttuminen se vasta rasismia olisikin.

No, onneksi töllötin tarjoaa ihan kunnonkin potkupalloa lomapäivien ratoksi. Niitä kun ajattelin viettää tässä tuonne elokuulle saakka. Joten ei muuta kuin kosteaa kesää ja aaltoja päin!

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet