Suomen paras terminaali ja taidetta Haarikan veskissä

Silirimpsis siliät tiet ja tervepä terve! Suvi on lusittu muijan seurassa. Hemmetin hienoa päästä arkeen kiinni ja Börsin kulmalle grogille. Viime viikonloppuna oli tämä meidän seudun ylpeys eli Portsan pihamarkkinat. Se on kyllä hieno tapahtuma. Eukko vei pihalle äiteensä rönttösiä ja kaikki meni kaupaksi. Kiitoksia kaikille vaan!

* * *

Kauhea poru ja äimistely tuli, kun Ryanair kertoi, ettei Turusta pääse mihinkään Epsanjan aurinkoon tai niin Lontoon raetta, niin Lontoon raetta napostelemaan talvikuukausina. Muistaakseni se oli tiedossa jo keväällä. Tämä mikään uutinen ja itkunaihe ole. Pattiinhan se ottaa.

On muuten tullut parjattua Turun lentoaseman kakkosterminaalia, mutta ihan turhaan! Kävin kesällä reissussa ja ymmärrän, miksi se on Suomen paras terminaali. Jonoa ei ole passitarkastuksessa, laukun voi laittaa itse hihnalle, turvatarkastus käy vilkkaasti ja portteja on vain yksi. Tosin sen nimi on erikoisesti A21. Takaisin tullessakin kuluu korkeintaan 10 minuuttia, kun on astellut ulos koneesta, hakenut veskan ja hypännyt kiesiin. Vartissa on jo Portsassa.

* * *

On se taiteiden yökin mennyt vaisuksi. Joku kirjailijanplanttu yrittää väittää pikkuisessa kirjaputiikissa, että kyllä tämä ensimmäinen teokseni on lukemisen väärti ja yleisö toivoo, että herra laittaisi kannen kiinni, kun omaiset ovat nähneet jo. Kansa huutaa Innon, Laineen ja undergroundin perään!

Joskus ennen taiteiden yö meinasi sitä, että nuoriso runttasi jämerää kitusiin kuin viimeistä päivää eikä kukaan nähnyt taidetta kuin oksennuksessa Haarikan veskin laarissa. Yöstä toivuttiin pusikoissa ja puiston penkeillä ja aamulla silmistä sarasti syksyn ensiruska. Ruska-pottukin makasi soralla tyhjänä. Tai mitä minä niistä mitään tiedän, olen kuullut Kimmo-pojalta, joka oli kuullut legendoja vanhemmilta kamraateiltaan. Ehkä tämä nykyinen kyldyyritempo sopii paremmin iäkkäämmälle herrasmiehelle.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet