Prinsessan ambersonit ja pulsu-Keijo

Harvassa ovat typerämmät jutut kuin tuo kuninkaallisten paapominen ja pällistely. Se Ruattin Viktuuria tulee siippansa kanssa Turkuun vilkuttamaan kansalle ja kansa saa sydänkohtauksia ihastuksesta. Joillekin se on kuin näkisi piitlesit ensimmäistä kertaa.

Tietysti sen Vikkanin voisi sukuun ottaa vaikka mieluummin sen pikkusiskoa sukujuhlissa katselisin. Meidän suvussa ei sopivaa miesehdokasta taida olla, mutta Arskan Kimmo-poika voisi tyrkyttää itseään Bernadotten nuoremmalle likalle. Käytössä voisi olla sama taktiikka, jota yksi valokuvaaja käytti muka vahingossa 1970-luvulla.

Tuore kunkkupari piipahti Turussa ja linnassa, jonne kuvaajat oli kutsuttu. Fotarit odottivat suljettujen uksien takana malttamattomina objektiivit tanassa, että he pääsevät huoneeseen, jossa Silvia ja Kalle ovat. Yhtäkkiä ovet avautuivat ja kaverini, joka oli ensimmäisenä jonossa, työnnnettiin väkijoukon voimasta suoraan päin Silviaa.

Eipä hän siinä muuta voinut tehdä kuin välttää päistikkaa kaatumisen ottamalla Silvian ambersoneista molemmin kourin kiinni. Näin hommat hoidetaan!

X X X

Tässä yhtenä päivänä istuskeltiin Arskan kanssa Börsin kulmalla ja muisteltiin, miten ammoisina aikoina Turussakin hyöri nurkissa kaikenmaailman Kupittaalta karanneita, joiden sekoilut olivat kaikkien tiedossa. Nyt ei oikein muita ole kuin Keijo, mutta Kepa onkin ollut katujen kunkku jo pitkään.

Kyllä te Keijon tiedätte. Jos rantarosvo-nimitykselle on kasvot, se on Kepa. Kepalla on musta kikkara tukka ja usein jumalattoman paksu musta parta. Kepa on aina Turun keskustassa. Keijo ei tappele eikä juo, ainakaan julkisesti. Keijon nukkumapaikoista ei ole tietoa.

Tuli vain hän mieleen, kun Arskan kanssa nähtiin muuten siivottoman näköisen Keijon jalassa hohtavan valkoiset muotilenkkarit. Arska tiesi kertoa, että Keijo ei muuten rähise, mutta nuorempia poikia hän uhkailee. Keijo oli yhtenä päivänä astellut jätkälauman eteen, ja vaikka iäkäs ukko jo on, oli huutamalla yhdelle nöösille, että ”anna mulle noi kengät jalastas” saanut pakotettua pojun ottamaan popot kintuistaan.

Kyllä Arskaa nauratti. Oli hemmotellulla kakaralla kotona selittämistä, kun 300 euron klopot koristaa nykyään pulsun jalkasienikoipia. Perkule, ei tuollaisia Keijoja enää liikaa ole!

X X X

Lopuksi on pakko lähettää terveisiä valtiolle. Antakaa Turulle rahat Suikkilantien parantamiseen, niin päästään äkkiä tekemään leveämpää tietä. Kattokaas kun syitä on ainakin kaksi.

Ensinnäkin, kiukkuinen kansa pääsee nopeammin kauas Artukaisista, kun Tepsi on taas hävinnyt Saipalle. Ja toiseksi, Turussa käyville porilaisille ja raumalaisille on sitten varattu ikioma reitti Turusta kotiseudulle ilman, että tarttee tulla sen lähemmäs keskustaa sekoittamaan metropolin meininkiä.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet