Rikkaiden jonoja ja kupeen kaivamista

Se poikkesi sitten se Arskan poika Kimmokin kylillä ja kertoi olleensa Pörssin kulmilla joulupäivän iltana. Siellä oli tällaista tarinaa ollut liikkeellä, että eräs turkulaislähtöinen NHL-kiekkoilija olisi kylmästi kävellyt jonon ohi. Kun jonosta kuului purnausta, niin tähän tähti tokaisi, että ”minulla on rahaa enemmän kuin teillä yhteensä”. Siinä oli sitten pari sekuntia ollut hiljaista, kunnes jonon perältä kuului kovasti Räikkösen Kimin kimitystä muistuttava ääni: ”Oletko nyt ihan varma?”.

Pojat on poikia.

***

Meinasi tulla joulunpyhinä oikein tupenrapinat, kun viettelimme tuossa emännän kanssa rauhaisia hetkiä Kakskerran mökillämme. Myrskytuuli äityi aamupäivällä niin kovaksi, että kunnon tukkia oli jo tarjolla oven läpi porstuaan. Onneksi oli ulko-ovi sen verran jämerää tekoa, että puutavara jäi kuistille.

Siinä sitten Arskakin poikkesi vierahille. Häntä kun eivät viranomaisten ohjeet sisälläpysymisestä ole ennenkään pysäyttäneet. On kuulemma hänen maasturinsa sellaista tekoa, että sen kaatamiseen tarvitaan Tapaninmyräkän sijaan jo tsunamia.

***

Se on nyt sitten virallisestikin ohi tämä surkuhupaisa kulttuuripääkaupunkivuosi. Meinaavat vielä uudenvuodenaattoiltana heijastella jotain diskovaloja Kristiinankatu ykkösen seinille. Kai se sekin on kulttuuria. Itseäni kyllä kiinnostaa enemmän se, mitäs hyötyä tästä kymmeniä miljoonia maksaneesta kulttuuripläjäyksestä on ollut? Kenen kuve on kasvanut, vai onko kaikki vaan joutuneet kaivamaan? Omaa lompakkoani kulttuuri on tuskin päässyt lihottamaan. Eikä ole kyllä yhtään kauppaa syntynyt sen takia, että täällä olisi käyty nauttimassa kulttuurielämyksistä.

No, onneksi ovat ohi nämäkin kekkerit ja palataan taas arkeen. Silloin ehkä näille kaikille taunotasalakeillekin taas palaa mieleen, ketkä ne tähän kaupunkiin sitä rahaa oikein tuo.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet