Susirumalauma ja kaiken kulttuurin loppu

Jaaha, se on sitten uusi vuosi ja entistä rumemmat kujeilut. Pukki ei tuonut mitään. Nuorempaa vaimoa olin vitsillä pyytänyt, mutta mitä nyt viimeksi kurkkasin, niin tuossa se sama vanha pönöttää. Se siitä.

Susihulluus leviää Turussa kuin tyhmyys Tampereella. Havaintoja tehdään melkein päivittäin. Jos edellinen oli nähnyt yhden, niin seuraava uhosi jo törmänneensä laumaan. Itsekin olin näkevinäni pari sutta ja yhden ketun K-Portsan kassajonossa. En mitenkään ihan varma siitä kumminkaan ole.

Vaalassa oli joku Antigona Bala törmännyt susilaumaan, mutta sudet olivat pelästyneet Balaa niin, että lähtivät ulvoen karkuun. Voi olla, että sudet oppivat, mihin päin Turkua ei kannata tulla. Veikkaan, että lauma muuttaa pysyvästi Kakskertaan.

* * *

Pitäisiköhän ottaa kantaa tähän yhden turkulaisen sieppaajan tapauksen uusimpaan käänteeseen. Enpä taida. Kattokaas, kun siinä on kyse samasta ongelmasta kuin tämän erään apulaiskaupunginjohtajan kohdalla. Kun miehen nimi lehdessä vilahtaa, niin monisivuinen syytekirjelmä toimituksen pöydälle tupsahtaa. Eli ollaan ihan hys hys.

* * *

Pistivät sitten sen gyldyyrivuodenkin pakettiin. Minullakin suupielet venähti heti alaspäin, kun kerran se joku ainutkertainen fiilis loppui. Tai tämmösestä muka-kulttuuritärkeilijät ovat koko viime vuoden löpisseet. Siis en minä sitä etteikö niissä kulttuuritapahtumissa olisi ollut hemmetisti hyvää, mutta ei se nyt niin mene, että ihan kaikki sontakin, mitä viime vuonna tehtiin, oli kultaa ja sen jälkeen mikään ei ole mitään kuin väkisin hymyilemällä ja väkisin taputtamalla muka ihastellen.

Arska juuri sanoi, että maito maksaa vissiin kaupassa tänä vuonna sen saman kuin viime vuonna. Paitti että vähän enemmän.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet