Kurkunpää-Topi ja susirasismi

Ihan kaikkien ei pitäisi mennä telkkariin, sanoi Arska voivotellen. Äijä oli mennyt vahingossa katsomaan Sukarin Topin tositeevee-ohjelmaa, kun ei siinä muutakaan tekemistä lauantai-iltana ollut. Arska neuvoi, että ei kannata jatkossakaan katsoa.

Topi sai ohjelmassa jonkun kohtauksen, kun oli menossa hammaslääkärille. Toinen kohtaus tuli juuri ennen porausta. Topi rynni vessaan eikä suostunut tulemaan ulos vaikka iskä ja äiskä käskivät ja pyysivät ja lupasivat viikkorahan korotuksen. No ei kai.

No vessassa ollessaan Topi rimpautti päätohtorilleen Ilona Rauhalalle, jonka luona oikein sopivasti, mutta sattumalta olivat tv-kamerat. Iltsu käski punaviiniä siemaistuaan Topia muuttumaan omaksi kurkunpääkseen. Ja Topihan muuttui.

Siinä vaiheessa Arska oli sulkenut töllön ja käynyt laatimassa itselleen pari kurkkuvoileipää.

* * *

Vedeltiin Arskan kanssa pillitupakit, otettiin pari korttelia grogia ja mulkoiltiin puolihuolimattomasti tätä Turun suurta visiota vuoteen 2031 mennessä. Sinänsä se ei kauheesti kiinnosta, kun minä, akka ja Arska ollaan kaikki silloin joko kuuden jalan syvyydessä tai ainakin viimeisiä klungauksia vetämässä, mutta kyllä Arskan poika Kimmo saa ainakin silloin viettää keski-ikäisen möhömahan päiviään leppoisissa olosuhteissa. Meinaan, että saattavat pykätä hiekkarannan jonnekin Aurajokirannan nurkkaan.

Kimmo olikin siihen jo kommentoinut, että tehkööt mitä tekee, kunhan näkymät on samanlaiset kuin Miamin rantabulevardilla. Ne, jotka ovat käyneet tai nähneet elokuvissa, tietävät, että Miamin rannoilla eivät valaat nouse kuivalle maalle, muistutti Kimmo.

* * *

Arvinkadun arvopaperikeinottelija eli minä sain loppiaispyhinä palautetta siitä, että olin kuulemma mennyt vähättelemään ihmisten susivaaraa. Palautettakoon kaikille mieliin, että äimistelin kirjoituksessani, miten yhtäkkiä ympäri Turkua on nähty niim pal kauhiast susilaumoja.

Heikompien puolella pitää olla eivätkä sudet saa kiusata lapsia, sanoi palautteen antaja ja ruusuntuoksuinen kiitos hänelle siitä. Olen samaa mieltä. Vanha kunnon suvaitsevaisuuskorttikin kaivettiin esiin ja kaikkea pitäisi suvaita tai muuten on rasisti.

Just näin. Kaikkea ei pidä suvaita. Suomi suomalaissusille ja ulkomaalaisperäiset sudet takaisin rajan taakse vaan, prkl. Talo elää tavallaan, ulvonta loppuu ajallaan, sanon minä.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet