Saksalaista eloveenaa ja töhrintäpropagandaa

Siinä se meneekin aina aika rattoisasti, kun seurailee näitä uutisia Turun valituksista. Ensin on uutinen, että mahtaako joku valittaa. Sitten joku valittaa, kunnes uutisoidaan, että valitus ei mene läpi. Sitten valitetaan korkeampaan tahoon, ja vielä täytyy uutisoida senkin prosessin tulos. No, taas tuli yhdestä valituksesta päätös, kun tuossa lueskelin, että Hirvensalon tieyhteydelle satamaan ei ole herunut hallinto-oikeudessa ymmärrystä. Juoksee sentään järki sielläkin jollakulla. Tunneli tai silta jostain Pikisaaren perukoilta Turun linnaan. Eihän siinä ole järjen häivääkään. Jos jonkun epätoivoisen nyt täytyy väkisin juuri sieltä kulkea, niin eiköhän toinen Föri ajaisi asian. Tulisi aika paljon halvemmaksikin.

***

Oikein nauratti, kun tuttavapariskunnan rouva kovaan ääneen julisti taannoin kauppareissulla, kuinka hän ostaa sitten vain kotimaista ruokaa. Sitten kärryihin sujahti Reissumiestä, Jenkki-purkkaa, Elovena-muroja ja Turun sinappia. Yritin siinä vaivihkaa huomauttaa, että taitavat olla kaikki nuokin tuotteet tehty nykyään ihan muualla kuin Suomessa tai Turussa. Mutta eihän rouva sitä uskonut ennen kuin pani lasit päähänsä ja tihrusti ikävät totuudet jostain paketin pohjasta.

Niinhän se on, että ketään ei ole niin helppo huiputtaa kuin lapsenuskoista suomalaista. Kun pakkauksessa on selvää suomen kieltä, niin onhan sen oltava suomalaista. Pienenä vinkkinä vaan, että tässä on oltu EU:n mallioppilaana jo vuodesta 1995. Elovena-tyttökin taitaa nykyisin kulkea nimellä Angela. Saksa vie ja Suomi vikisee.

***

Saivat sitten tänne Turkuunkin ujutettua oikein laillisen seinän näille töhrijöille. Tiedä sitten, onko Kupittaalle rakennetusta seinästä oikeasti sellainen hyöty, etteivät nämä pikkupetterit enää maalailisi toisten kotien seiniin. Hommassa haisi ainakin pitkälle kunnon propaganda, kun itse vasemmistoministeri Arhinmäki ehti oikein vaalikiireiltään siunaamaan seinän. Taisi olla toiveena, että muutama töhertäjä eksyy myös äänestyskoppiin ja spreijaa yhdeksikön kuponkiin.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet