Blues Bluff Brothers ja jossittelun aakkoset

Hyvää, sanoi portsalainen, päivää. Onko sinulla ylimääräistä rahaa? No hyvä. Sijoita se espoolaiseen jääkiekkoon, niin kohta ei valuuttaa ole. Hiukan sitä Arskan kanssa äimisteltiin, kun Eufex-firma ja tämän turkulaisen varainhoitofirma Auratorin kirstunvartija, entinen veräjänvartija Mika Rautio olisi jatkamassa makkara-Salonojan jälkiä Bluesin omistajana.

Auratoristahan muun muassa Kaj Autio on ollut ties missä urheilussa, siis muun muassa Tepsin jalkapallossa, mukana, Mikael Henriksson on entinen nuorisopelaaja, Karri Kevo on joukkueenjohtajana poikajoukkueissa ja kaikki ukot tuntuvat muutenkin harrastavan peliä.

Kiima urheiluun vissiin säilyy aina ja rakkaus ei sitten lopulta katso kohdetta, kun halut iskevät. Rakkautta ja rahaa ei vaan saisi sotkea keskenään, filosofoi Arska.

* * *

Eiku eiku. Eiku tehdään toriparkki eiku laajennetaan Louhea. Eiku kuusi kerrosta eiku kaksi kerrosta. Eiku on turvallista eiku ei oo turvallista. Niin kuin jotain pahaisia perhanan kakaroita nämä Turun poliitikot ja sitä myötä virkamiesjohtokin. Tukkapöllyä pitäisi antaa. Vanhempi mies ei millään pysy perässä, mitä ne oikein touhuavat ja mitä tästä tulee.

Arskan kanssa ihmeteltiin, miten Turussa voidaan taas vetää köysiä joka suuntaan eikä valmista tule. Millä ne niissä muissa isoissa suomalaiskaupungeissa sai asiat etenemään? Kyllä minä sanon, että tämä nuorempi kloppipolvi on pilannut kaiken. 60-luvulla Kauppatorin kohdalla olisi ollut monttu ennen kuin valtuusto olisi kissaa ehtinyt sanoa.

* * *

Sekin sitten selvisi, että palloa ei potkita Kupittaan stadionilla ennen juhannusta. Se meinaa sitä, että Tepsi ja Intteri menevät kikkailemaan kevääksi Urheilupuistoon Paavo Suuren kentälle. Ei siinä mitään uutta. Olihan ne siellä aina silloin muutama vuosikymmen sitten, kun Kupittaa ei alkusesongista kestänyt pelaamista.

Naurattaa vaan jo etukäteen, kun näen mielessäni Casagranden Marcon ja Håkansin Stefun heristävän katsojille sormeaan, että älkää sitten tulko Urheilupuistoon autoilla, kun parkkipaikkoja ei ole, ja sitten pelipäivinä Martin koulun kupeessa on pahempi ruuhka Korpelan eukon kammarin ovella. Jokaisen tarttis saada se kosla ihan portin viereen.

Ilmassa on suuremman urheilujuhlan tuntua kuin silloin kun kolme Olavia kipitti Turun takaisin maailmankartalle.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet