Joku roti hintoihin ja Portsa pääkaupungiksi

Olen vähän huolissani tästä kuntaliitosehdotuksesta. Tarkoitan portsalaisten puolesta. Portsa on Turun ydintä. Onko olemassa toista aluetta, joka olisi sen turkulaisempi, mitä? Ei ole. Aurajoen ranta on siinä kisassa hyvä kakkonen.

No niin, sitä fundeerasin, että jos joku hemmetin Tarvasjoki on joku päivä Turkua ja sitä kutsutaan kaupunginosaksi tai kyläksi, niin mikä Portsa sitten on. Ei se voi samalla viivalla Tarvasjoen kanssa seistä. Niin se ei mene. Vai mitä portsalaiset?

* * *

Ei minulla mitään hätää ole, kyllä rahaa vielä sen verran takataskussa on, ettei pers pytylle taivu, mutta noin niin kuin periaatteessa on pakkoa sano kuinka röyhkeitä nämä jääkiekon MM-kisojen Suomen pelien lippuhinnat ovatkaan.

Kun jostain katakombista kaivetaan vastustaja ihmisten ilmoille ja pakotetaan nurmekset ensimmäistä kertaa kinttuihin ja paiskataan vielä kevätliukkaille Leijonia vastaan, niin siitä pitäisi maksaa yli 150 euroa, pahimmassa tapauksessa melkein 200 euroa. Se on jumankekkula semmoiset rapia 900 vanhaa rahaa!

Ja mikä kamalinta, ne ovat siellä kiekkoliitossa ylpiöitä hinnoista. Se joku Suliinikin on keikaroinut julkisesti sanomassa, että tämmöstä tämä on, ottakaa tai jääkää ilman.

Aika kauas on tultu siitä, kun Urheilupuistossa käytiin pikkuklosseina pummilla katselemassa Tepsin pelejä. Ihan ilmaiseksi nähtiin, kun Sunttu, Salosen Aki, Juuso, Mesi ja Pepita pyörittivät. Ja Anderssonin ketju hoiti jääkoneen viran. Voi voi sentään.

* * *

Vähän täytyy kehuakin. En minä näistä niin tiedä, mutta kun Arskan Kimmo-poika sanoi menevänsä Logomoon johonkin konserttiin maaliskuussa, niin piti ottaa selvää, että keitä kaikkia siellä sitten on tulevaisuudessa. Ja se mitä näistä tällaisena ukkona ymmärrän, niin Turun takapajuisuus on mennyttä aikaa. Siellä on iskelmää, poppia, heviä, jazzia, nujakointiurheilua, kilpailuja...ohhoh.

Nyt herää kysymys, että onko Konserttitalo vain sinfoniasoittajien kotipesä ja Caribia enää vain messu- ja kongressikäytössä. Hiukan kummastuttaa se Segerstamin vaahtoaminen musiikkitalon tarpeellisuudesta. Onhan meillä jo vaikka mitä.

Portsan pormestari

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet