Roopen loki

Siisti Biitsi -kampanja alkaa

Siisti Biitsi -kampanja lähestyy ja kaikki toimistolla ovat jännittyneitä, mutta samalla innoissaan. Meille on tullut jo suuri määrä ilmoittautumisia ja lisää tulee joka päivä. Olemme todella iloisia siitä, että näin moni on lähtenyt mukaan Siisti Biitsi -kampanjaan!

Oleko jo kuullut, mikä Siisti Biitsi on? Siisti Biitsi on Pidä Saaristo Siistinä ry:n koordinoima kampanja, jonka tehtävänä on on siistiä rantamme ja nostaa Itämeren roskaantuminen yleiseen tietoisuuteen ja antaa ihmisille konkreettinen mahdollisuus vaikuttaa Itämeren hyvinvointiin. Kuka tahansa voi järjestää talkoita tai osallistua talkoisiin. Kampanja-aika on 12.–25.5.

Siisti Biitsi käynnistyy maanantaina 12.5. Helsingin Suomenlinnassa Siisti Biitsi Kick Off -tapahtumalla, jolla aloitetaan talkoot siivoamalla Suomenlinnan rannat. Siivouksen ohessa tarjoilla on myös muutakin ohjelmaa. Pääsemme katsomaan Muovinen meremme -lyhytdokumentin, kuuntelemaan kiinnostavia puheenvuoroja sekä nauttimaan elävästä musiikista. Tapahtumassa tarjoillaan talkookahvit sekä pientä naposteltavaa.

Kuka tahansa voi osallistua, joten tule siis mukaan viettämään mukava päivä meidän ja muiden talkoolaisten kanssa! Ilmoittautuminen mukaan tapahtuu Siisti Biitsin nettisivuilla. Tarkan ohjelma-aikataulun löydät täältä: http://www.siistibiitsi.fi/siistibiitsi/siisti_biitsi/siisti_biitsin_tap....

Oletko harkinnut talkoiden järjestämistä? Jos olet, muista ilmoittaa niistä Siisti Biitsin nettisivuilla! Kaikki siivoustalkoot ovat meille tärkeitä ja haluamme mahdollisuuden kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita.

Kampanjan tarkoituksena on rantojen siivoamisen lisäksi kerätä tietoa rantojen roskan määrästä ja laadusta. Roskien raportoinnissa juuri talkoolaisilla on iso rooli. Pyydämme talkootiimejä raportoimaan siivotun roskamäärän ja roskan laadun joko perinteisesti paperilla tai kampanjaa varten kehitetyn verkkosovelluksen SIBIn avulla. Keräämme kaikki raportit yhteen ja yhteenvedosta tullaan tiedottamaan kampanjan jälkeen.

Kenellä tahansa on mahdollisuus järjestää talkoot, joten kerää sinulle sopivan kokoinen porukka ja siivotkaa jokin teille tärkeä paikka!

Kampanjan kulkua voit seurata sosiaalisessa mediassa ja Siisti Biitsin -nettisivuilla. Kuvia ja talkootunnelmia saa mielellään jakaa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Tehdään tästä yhdessä hieno kampanja!

Lydia Siikasmaa
korkeakouluharjoittelija
Pidä Saaristo Siistinä ry

Seuraa Siisti Biitsiä:
Instagram @siistibiitsi
Twitter @Siistibiitsi
Facebook Siisti Biitsi – Snygg Beach
Kotisivut http://www.siistibiitsi.fi/siistibiitsi

Roopen loki

Aikaisempia kirjoituksia

Roopen loki

Pidä Saaristo Siistinä ry:n blogissa keskustellaan vesistöjen ja ympäristön suojelusta, roskaantumisen ehkäisystä, veneilystä ja vesillä liikkumisesta.

Blogia kirjoittavat PSS ry:n työntekijät toimistolta, mereltä ja järviltä.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Pidä Saaristo Siistinä ry on vuonna 1969 perustettu veneilijöiden ja vesilläliikkujien oma ympäristöjärjestö.

www.pidasaaristosiistina.fi 

www.hallskargardenren.fi

Uusimmat mielipiteet