Rosvoroopen tarinat

Sataa ja paistaa

Sadan naisen kaatojen joukossa tämä "satanen" olisi muodostanut vain yhden lyhyen tarinan.

Osku Valtonen / Essi Suomi

Keväällä paistaa aurinko. Ja useimmiten myös sataa lunta. Takatalveksi kansankielessä taipuva luonnon muistutus kylmän talven läheisyydestä. Lähes joka kevät esiintyvä takatalvi ei herätä suuria tunteita, ehkä vähän vituttaa, mutta se on normaalia. Juuri kun olet saanut puutarhakalusteet ulos ja kesärenkaat auton alle, sataa lunta. Mutta, joskus käy niin onnellisesti, ettei tuota inhottavaa talvesta muistuttavaa masennusta sada taivaalta. Silloin paistaa aurinko ja kevät tuntuu erityisen hyvälle.

 

Jos on huhtikuinen lumisade varma merkki kesän lähestymisestä, on sitä myös pilke  bilekansalaisten silmissä. Baarissa työskennellessä tulee väkisinkin tarkkailtua ihmisiä ja sitä miten näiden käyttäytyminen ja ulosanti muuttuu sään kanssa käsi kädessä. Mikäli ulkona paistaa aurinko, naiset hymyilevät arvoituksellisemmin ja katsovat silmiin hetken pidempään esittäessään biisitoiveitaan. Jotkut kirjoittavat toiveensa paperilapuille lyhyen saatetekstin kera. Joskus lappusilta löytyy puhelinnumero tai toive yhteisestä yöpaikasta. Rohkeimmat kirjoittavat puhelinnumeronsa dj:n käteen. Permanent-tussilla.

 

Miesten käyttäytymisessä on myöskin keväinen ote aurinkoisen päivän jälkeen. Eräs asiakas lätkäisi käteeni kuvassa esiintyvän sinisen "taikapillerin", jonka avulla pystyisin lähettämään naisen täysin uusiin sfääreihin. Tällä asiakkaalla oli kaveri mukanaan ja he ehdottivat minulle, että lisäisimme hieman jännitystä loppuillan ohjelmaan ottamalla kaikki yhdet tällaiset pillerit. Erektio olisi taattu, mutta sen esiintymisympäristö täysin kiinni omista pokauskyvyistä. Hetken mietin jo haasteeseen tarttumista, taskussani oli kuitenkin kyseiseltä illalta kuitti, jonka kääntöpuolelle oli kirjoitettu puhelinnumero ja ehdotus yhteisestä yöstä. Päätin kuitenkin jättää kisailut väliin.

 

Nykyaikana, kun ei ole varsin tavatonta elää singlenä, joillekkin ihmisille kertyy yhden yön rakkaustarinoita enemmän, kuin olisi vielä muutama vuosikymmen sitten uskallettu edes unelmoida. Saati sanoa ääneen. Mikäli olisin lähtenyt nuorten miesten leikkiin mukaan ja soittanut töiden jälkeen salaperäiseen numeroon kuitissa, olisi yö ollut vain yksi sadasta samankaltaisesta. Eli se kevät, kun sitä lunta tulikin vielä huhtikuussa, eikä autolla uskaltanut lähteä liikkeelle, kun kesärenkaat tuli jo vaihdettua alle, eikä niissäkään kulutuspintaa ollut kuin nimeksi.

 

Joskus se päivä kuitenkin paistaa, eikä lunta sadakaan. Silloin voi vaikka muistella sitä tussilla käteen kirjoitettua puhelinnumeroa ja sen synnyttämää tarinaa. Se oli selkeästi erilainen, aurinkoinen ja lumeton tarina.

Rosvoroopen tarinat

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet