Vanhaan aikaan maailma oli helppo

Vanhaan hyvään aikaa maailma oli helppo. Television dokumenteissa kerrottiin lähinnä valaista ja mannerlaatoista.

Nykyään tv-dokumenteissa on kaikenlaisia kummajaisia – kaksipäisiä lehmiä, yhteen kasvaneita kaksosia ja ihmisiä, jotka ovat syntyneet väärään kehoon.

Hyväntuuliseen ja vapaasti seilaavaan valaaseen on varsinkin isokokoisen katsojan helppo samaistua, mutta miten samaistua mieheen, joka luulee olevansa nainen.

Ei siinä mitään, jos kyse on vain roolileikistä. Olen minäkin aikoinaan leikkinyt siskoni kanssa nukeilla, mutta palannut sen jälkeen luontoäidin rakentamaan ruotuun ja jatkanut miehekkäästi inkkarileikkejä, ikkunoiden kivittämistä ja metsäpalojen sytyttämistä.

Dokumenteista olen kuitenkin oppinut, että nykyaikana pojasta, joka haluaa olla tyttö, voidaan kehittyneen lääketieteen – ja kirurgin veitsen – avulla tehdä nainen, joka ennen oli mies.

Kuulostaako monimutkaiselta? Niin minustakin, koska aikoinaan koulun terveysopin tunneilla tätä teemaa ei käsitelty edes kuvitteellisella tasolla.

Siihen aikaan pojat olivat poikia ja tytöt tyttöjä. Kukaan ei syntynyt väärään kehoon. Haikara toimitti vain kahdenlaisia tilauksia kotiin vailla palautus- tai vaihto-oikeutta.

Avarakatseisena ihmisenä minulle on yhdentekevää, jos mies haluaa kulkea korkokengissä ja saumasukissa, mutta hankalaa se varmasti on. Raavaan miehen lättäjalat ja naisille tehdyt kapeat puikulat kun ovat huono yhdistelmä.

Käytännön ongelmia on muitakin. Varpaankynsien lakkaaminen on vaikeaa, jos kroppa on jäykkä kuin rautakanki ja keskivartalossa on niin sanotusti reippaanpuoleisia vuosirenkaita.

Eteen voi tulla kovasti hämmentäviä tilanteita, esimerkiksi tarve puuteroida naama kesken kauppareissun.

Kumpaan vessaan koroissa horjuvan honkkelin pitää mennä? Miesten vai naisten?

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet