Kunkulle olisi nyt tarvetta

Joko presidentinvaalit kyllästyttävät? Missä on ehdokkaiden glamour ja mediaseksikkyys?

Niinpä. Ja syvällä siellä.

Nyt onkin oiva hetki leikkiä ajatuksella, että Suomi olisi kuningaskunta. Ottaisimme kerrankin mallia Ruotsista, vaikka se muuten onkin turha valtio maailmankartalla.

Suomea johtaisi pääministeri, joku nobody, joka voitaisiin suurin piirtein hakea kadulta hommiin. Demokratian nimissä olisi tietysti järjestettävä vaalit, mutta hallitusta voisi oikeasti johtaa kuka tahansa kylähullusta seuraava.

Nobody hoitaisi raskaan työn eli höpöttäisi suu vaahdoten EU:n vakauttamispolitiikasta ja muista käsittämättömistä asioista, mutta maan todellinen keulakuva olisi kuningas. Kansan kielellä tuttavallisesti kunkku.

Kunkulla pitäisi tietysti olla puoliso, joka – mitenkään vähemmistöjä väheksymättä – saisi mielellään olla nainen. Jonkin verran biologiaa opiskelleena uskon että se lisäisi kuningasparin mahdollisuuksia saada niin sanotusti pulla uuniin.

Jos linnassa temmeltäisi prinssejä tai tanssahtelisi prinsessoja, ei kansa miettisi turhia asioita – kuten työttömyyttä, köyhyyttä tai syrjäytymistä.

Kansa rakastaisi kuninkaallisia rakkauden hedelmiä vielä enemmän kuin itse kuningasparia – tai piiritason hiihtäjiä, jotka nykyään ovat Suomessa mediasuosikkeja.

Mikä tärkeintä, kuninkaallinen perhe täyttäisi huomattavan ison tyhjiön suomalaisnaisten elämässä. Heille kun ei ole naistenlehdissä nyt muuta tarjontaa kuin laihdutusvinkkejä ja oletko hyvä sängyssä -testejä.

Jo loppuisi naisilta masennuslääkkeiden syöminen ja turha nillitys, kun kaiken energian voisi käyttää kuninkaallisen perheen ihanan elämän seuraamiseen.

Hovia suomalaisten tulisi tietysti kunnioittaa ja opetella etiketit viimeisen päälle. Junttisuomalaisilla siinä riittäisikin työsarkaa.

Ajatellaan nyt esimerkiksi Ruotsin kruununprinsessa Victoriaa. Hänen nimensä lausutaan Suomessa jotenkin rahvaanomaisesti Vittuuria...

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet