Päätoimittaja Uitto

Turussa maistuu jo mitalit

TPS kukisti HJK:n kevään Liigacupin loppuottelussa. Nyt turkulaisseurat taistelevat HJK:n kanssa myös Veikkausliigan mestaruudesta.

Aki Saranen

Turkulaisfutiksen kauden päänäytös on jälleen käsillä, kun FC Inter ja TPS kohtaavat sunnuntain paikalliskamppailussa. Panokset ovat kovat, sillä Inter johtaa sarjaa ja TPS:kin on vielä viidentenä vahvasti mitaleissa kiinni.

Asetelmat ovat siis mitä kiinnostavimmat. Harmi vain, että Veikkausliiga ei muuten tunnu tällä kaudella yleisöä innostavan.

TPS:n kauden yleisökeskiarvo on nippa nappa yli 2900. Alas on tultu roimasti, sillä vielä muutama kausi sitten TPS ohitti yleisökeskiarvossa jopa jääkiekko-Tepsin. Lukemat olivat tuolloin päälle viiden tuhannen. Myös Inter on tullut katsojamäärissä alas. Kun parhaimmillaan joukkue pelasi yli 3000 keskiarvolla, nyt on pudottu alle 1900:n.

Kauden kolme paikallispeliä tulevat toki nostamaan turkulaisten lukemia, mutta synkältä luvut silti näyttävät. Mikä tähän sitten on syynä?

Ei voi ainakaan sanoa, ettei jalkapallo kiinnosta. Vetihän Inter Eurooppa-liigan karsintapeliin hollantilaisseura Twenteä vastaan yli 8000:n yleisön. Ja HJK pelasi juuri keskiviikkona oman europelinsä yli 10 000 katsojan edessä. Eikä voi ainakaan sanoa, että näissä peleissä vastustajien riveistä olisi löytynyt erityisen nimekkäitä pelaajia.

Sen sijaan turkulaisseuroissa on tälläkin hetkellä laadukkaita pelaajia, joiden luulisi tuovan myös yleisöä lehtereille. Maajoukkueringissä on kolme tepsiläistä ja yksi interiläinen. Vastaavaa tilannetta ei lähihistoriasta löydy.

Veikkausliiga on mainettaan parempi sarja. Tätä viestiä katsojille on tyrkytetty kyllästymiseen asti. Ja pitäähän se paikkansa. Joka kausi suomalaisseurat kykenevät europeleissä haastamaan jopa monikymmenkertaisilla budjeteilla toimivat ulkomaalaiset huippuseurat.

Ja turkulaisittain tietenkin ilahduttaa se, että Turussa jalkapallon asema on parempi kuin missään muualla. Helsingissä HJK:n ja Hongan paikallispelit eivät kiinnosta samalla tavalla kuin Turun derbyt. Ja entäs Tampere sitten? Siellä jännitetään, nouseeko Ilves ykkösdivariin. Turussa taas saatetaan syksyllä juhlia jopa mestaruutta.

Tomi Kangasniemi

Päätoimittaja Uitto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet