Päätoimittaja Uitto

Anttilan liukuportaat naurattavat vieläkin

Nykymaailma on tyly. Moni ikuiselta aikoinaan näyttänyt tarina tuppaa saamaan päätöksensä 2010-luvulla. Pian häviävät Anttilatkin Turusta. Kesko ilmoitti maanantaina, että yt-neuvottelujen seurauksena laitetaan lappu luukulle Kivikukkaron sekä Skanssin Anttiloissa.

Anttilan historia Turussa on ehtinyt yli 50 vuoden ikään. Kalle Anttila Oy:n tavaratalo avattiin Brahenkadulla vuonna 1963 tilassa, jossa nykyään sijaitsee Brahe-Center. Paikka kävi ahtaaksi 1980-luvulla. Uusi hulppea tavaratalo nousi alemmas Brahenkadulle. Kivikukkaroon Anttila muutti 2000-luvulla. Skanssissa se on ollut kauppakeskuksen alusta asti.

Turkulaiset muistavat Brahenkatu 8:n Anttila-talon sen suorastaan koomisista liukuporrasjärjestelyistä. Ylös tai alas eri osastoille meno ei sujunut ihan normaalilogiikan mukaan, mutta mikä siinä: ainakin portaat ovat jääneet ihmisten mieleen.

1980-luvulla lapsuuttaan ja nuoruttaan viettäneet jaksavat yhä muistella, miten laaja äänilevyvalikoima Anttilassa oli. Moni on ostanut ensimmäisen c-kasettinsa tai lp-levynsä juuri Brahenkadun Anttilasta.

Saman tyyppiset tuotteet taitavat olla Kivikukkaron Anttilan hittejä tänäkin päivänä. Eniten väkeä pyörii dvd- ja cd-levyjen alelaarien ympärillä. Alakerrassa on myös kuhinaa, mikä johtunee kellarikerroksen K-supermarket Kivikukkarosta.

Turun keskustassa on Anttilan lopettamisen myötä yhä lisää tyhjää liiketilaa. Tällä kertaa jopa jättimäinen sellainen.

Myllyn kauppakeskusjohtaja Pertti Vikkula sanoi viime vikolla, että Turun keskustasta puuttuu suuria liiketiloja, joihin suurten ketjujen kannattaisi harkita suuren liikkeensä avaamista.

Pian sellainen on tarjolla, mutta kenelle se kelpaa?

Teemu Nurmi

Päätoimittaja Uitto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet