Päätoimittaja Uitto

TPS:lla on pieni haastaja kotikaupungissakin

TPS-fanit odottavat taas kultaa ja kunniaa.

Jussi Virkkumaa

Kotimainen jääkiekkokausi alkaa toden teolla tällä viikolla. Valtakunnan seuratuimman urheilusarjan eli SM-liigan ennakkosuosikit löytyvät Helsingistä, mutta Turussakin tilanne on monellakin tavalla mielenkiintoinen.

TPS on kokenut urheilun ääripäät kahdessa vuodessa. Seura voitti yllätysmestaruuden 2010 ja oli viime kaudella sarjan toiseksi viimeinen. Nyt alkavalla sesongilla joukkueen suorituksen halutaan varmasti olevan vähintään jotain ääripäiden väliltä.

TPS on kahminut vuositolkulla kaiken mahdollisen tv-näkyvyyden ja palstatilan lehdissä. Turun kakkosseuran TuTo Hockeyn, joka kuitenkin pelaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, olemassaoloa ei ole moni muistanut kuin voivottelemalla sen tilannetta.

Seuran strategia sekä ilmapiiri olivatkin jämähtäneet sinne samaan menneisyyden mustaan aukkoon, jossa TPS:kin vaelsi huonoimpina vuosinaan.

TuTon pöytä on putsattu. Omistajapohja on uusi. Toimistoa pyörittävät uudet ihmiset. Kassan pohja saattaa vielä pilkistää esiin, mutta toimihenkilöt Juhani Tammisen johdolla painavat nyt pitkää päivää palauttaakseen seuran uskottavuuden.

Ensimmäiseksi pitääkin kiillottaa imagoa tai kuten tässä tapauksessa: luoda aivan uusi vanhoihin perinteisiin tukeutuen. Samalla yritetään kalastaa mahdollisimman suuri pala julkisuudesta. Näissä tehtävissä Tamminen on parhaimmillaan.

TuTon noususta ei ole vielä mitään todisteita. Toistaiseksi vain naamat ovat vaihtuneet ja puheet olleet päätä huimaavia. Lähtökohta on hyvä, mutta visioiden toteutumisesta saadaan ensivihiä vasta, kun päätuote eli jääkiekon pelaaminen näyttää merkkejä menestymismahdollisuuksista.

Uhoavat toverit miten paljon tahansa, on TuTo kaikilla mittareilla vielä valovuoden isoveljeään jäljessä. Eroa voi kaventaa, mutta ei aivan lähivuosina, ehkä ei koskaan, kokonaan saavuttaa.

Urheilun ja liike-elämän kilpailu kuitenkin ehostaa kummankin osapuolen toimintaa. TuTo ja etenkin Tamminen ovat jo nyt piikkejä TPS:n lihassa ja TPS herättää intohimoiset tutolaiset tekemään kaikkensa kammetakseen seuran valtaistuimelta.

Tilanne on eittämättä herkullinen ja palvelee parhaiten turkulaisia jääkiekon ystäviä.

Teemu Nurmi

Päätoimittaja Uitto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet