Päätoimittaja Uitto

Kebabravintoloiden maine taas koetuksella

Kaikkia kebabravintoloitsijoita ei saa epäillä jos yhtä epäillään.

Turkulaiseen Lihaliike Agaliin kohdistunut ensimmäinen epäily ihmiskaupan harjoittamisesta ja työntekijöiden järkyttävän surkeista palkoista ei vielä kohahduttanut kansaa kummasti, mutta yrityksen lihojen myyntikielto ja ravintoloiden sulkeminen hygienia- ja laatupuutteiden takia sai kansan hereille muuallakin kuin Turun seudulla.

Agalihan oli toimittanut lihaa kymmeniin suomalaisravintoloihin. Niistä suurin osa oli etnisiä ravintoloita, joista vain osa sijaitsee Turussa. Turkulainen ravintolanhoito sai taas mainelistalleen jotain, mistä ei tarvitse ylpeillä. Jokainen muistaa varmasti laajasti ympäri valtakunnan naureskeltua kiinalaisravintolan roskisruokakohua.

Kebabravintolatoiminnan kilpailutilanne on Turussa häiriintynyt. Kaikki eivät voi pärjätä. Tervettä bisnestä ei ole se, että myy kebabannoksen viidellä eurolla.

Turussa on valtavasti kebabravintoloita. Yhdellä lyhyellä kadunpätkällä voi olla 3-4 ravintolaa. Joskus kebabravintoloiden ovet ovat vierekkäin. Se on hyvin poikkeuksellista suomalaisessa kivijalkakaupankäynnissä. Toistaiseksi lähinnä vain autokauppiaat ovat ajatelleet, että kilpailija naapurissa tuo asiakkaan itsellekin.

Kebabravintolatoiminnan kilpailutilanne on Turussa häiriintynyt. Kaikki eivät voi pärjätä. Tervettä bisnestä ei ole se, että myy kebabannoksen viidellä eurolla tai kuten Salossa alle kolmella eurolla. Bisnestä se on niillä hinnoilla vain jos yrittäjä pitkässä juoksussa tekee jotain väärin.

Ketään ei pidä mustamaalata ilman pätevää syytä, mutta hyvääkään ei pitemmän päälle saa halvalla.

Teemu Nurmi

Päätoimittaja Uitto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet