Päätoimittaja Uitto

Superuimahallia on odotettu hartaasti

Impivaaran uimahllin remontoinnista ja laajennuksesta tehtiin päätös vuonna 2008.

Arkisto

Turussa ei ole vuonna 2003 tapahtuneen Kupittaan jalkapallostadionin uuden pääkatsomon rakentamisen jälkeen voinut ylpeillä liikuntalaitosten prameudella, mutta ilmeisesti Impivaaran uimahallista tulee laitos, jolla on kokoa, näköä ja toivottavasti myös toimintakykyä. Täysremontoidun ja Suomen suurimmaksi uimahalliksi laajennetun Impivaaran avajaisia vietetään 14. helmikuuta.

Projektista oli kovaa vauhtia tulossa Turun oma Olkiluoto 3. Vastoinkäymisiä oli riittävästi. Valmista piti olla alunperin vuonna 2010, mutta hallin vanhojen perustusten muutokset ja erilaiset purkutyöt viivästyttivät aikataulua vuoden 2012 puolelle. Lisäksi viime vuoden lopulla havaittiin, että laattojen saumauksissa oli likaa keräävää epoksia, joka sentään saatiin pestyä pois.

Impivaarassa on jatkossa kahdeksan allasta, joihin mahtuvat huippu-uimarit, kuntouimarit, uimahyppääjät, lapset, vanhukset sekä muun muassa kylmästä vedestä pitävät vesipedot.

Impivaara sai lokakuussa Turkulaisen jutussa pientä kritiikkiä vesiurheiluihmisiltä. Heidän mukaan suunnittelussa on tehty hölmöyksiä, jotka olisi voinut välttää helpostikin. Joka tapauksessa Suomen Uimaliitto on valinnut Impivaaran maajoukkueen uintikeskukseksi syksystä 2012 alkaen.

Tavallisen uintiharrastajan kannalta remontti valmistuu kreivin aikaan. Paikallinen pikkuhallien kapasiteetti ei ole saneerauksen aikana riittänyt mihinkään ja Raision Ulpukassakin on ollut hirvittävä ruuhka, mikä ei ole ollut oikein raisiolaisia kohtaan.

Impivaaran uimahallissa oli ennen remonttia noin 270000 käyntiä vuodessa. Vuonna 2012 saatetaan yltää 400000 kävijään vuodessa. Huimimmissa tulevaisuuden tavoitteissa puhutaan 500000 käynnistä.

Impivaaran laajennus on iso kädenojennus turkulaisille liikunnanhimoisille, joita on jatkossa luultavasti huomattavasti nykyistä enemmän. Liikuntapaikan parantamiseen sijoittaminen on aina kuin laittaisi rahaa pankkiin. Kansa voi paremmin, elää pitempään ja jaksaa töissä paremmin.

Teemu Nurmi

Päätoimittaja Uitto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet