Ruoka

Ruokaostokset voi tilata nyt kotiovelle verkosta

Enää kaikkea ruokaa ei tarvitse kantaa kaupasta kotiin itse.

Hemmo Rättyä

Suomessa aloittaa ensimmäinen valtakunnallinen ruokaverkkokauppa toimintansa. Ruoka.net toimii Itellan ja Wihuri-yhtymän Metro-tukun kanssa yhteistyössä.

Ruokanet Oy:n tähän saakka 10-vuotinen toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. Päivittäistavaroiden valtakunnallinen verkkokauppa päätettiin käynnistää sen jälkeen kun Itella pystytti koko maan kattavan kylmäkuljetusketjun. Lisäksi viime kevään aikana tehty koemarkkinointi antoi rohkaisevia tuloksia erityisesti maakuntakaupungeista.

– Koemarkkinoinnin perusteella pääkaupunkiseudun lisäksi useissa maakuntakaupungeissa on riittävästi ihmisiä sekä yrityksiä, jotka haluavat helpottaa arkeansa ja lopettaa raskaiden kauppakassien päivittäisen raahaamisen. Kotiostaja haluaa lisää vapaa-aikaa ja yritykset arvostavat kustannustehokkuutta. Suomessa palvelu koetaan vielä uutena, mutta monessa Euroopan kaupungissa tuntuisi höpsölle kantaa maitopurkkeja ja limsakoreja itse, kertoo Ruokanet Oy:n kauppias Jyri Stenberg.

Valtakunnallisesti ruoan kuljetuksista ja koteihin ja toimistoille vastaa nyt Itella. Aiemmin ei pientoimituksille ole pystytty tarjoamaan vastaavaa palvelua järkevällä hinnalla

Tuotevalikoimasta ja ruokatavaroiden laadusta vastaa valtakunnallisen Wihuri-yhtymän Tammiston Metro-tukku. Tukkuri on luvannut muokata valikoimaansa verkkoasiakkaiden toiveiden mukaan.

- Nyt on uusilla asiakkailla erinomainen mahdollisuus vaikuttaa Ruoka.netin tuotevalikoimaan. Siksi toivomme mahdollisimman paljon palautetta ja kehitysehdotuksia asiakkailtamme. Pystymme muutaman päivän varoitusajalla toteuttamaan useimmat valikoimaehdotukset, innostaa Stenberg.

Aiemmin korkea hintataso on ollut esteenä verkkokaupan kasvulle. Nyt ostosten hintatasoa on alennettu.

– Olemme nyt pystyneet pudottamaan ostosten hintatasoa 5-10 prosenttia. Kysytyimpien tuotteiden hinnat ovat pudonneet jopa vielä enemmän. Tämä on todella merkittävä muutos alhaisen katteen ruokatavaroissa, korostaa kauppias Stenberg.

Verkkokaupan ensimmäiset ruokatoimitukset käynnistyvät perjantaina 23. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (31)

Kommentit

Tuo tuskin voi olla halpa -

Tuo tuskin voi olla halpa - Suomessa noilla firmoilla on valtava painolastitaakka mukanaan ja sitä kautta korkeat tuottovaatimukset mille tahansa touhulle.

Pidämme ruuan hinnoittelussa

Pidämme ruuan hinnoittelussa mahdollisimman edullista linjaa. Kaikkiin tuotteisiin ei aina saa halvinta hintaa, mutta pyrimme pitämään keskihinnat edullisina. Ystävällisin terveisin Ruokanet Oy Kauppias

Eihän tuo mitään pakkomyyntiä

Eihän tuo mitään pakkomyyntiä ole, oma valinta jos haluaa ko. palveluita käyttää. Nähkäkseni tehty helpottamaan ihmisten arkea.

Heti rupeen käyttää kun en

Heti rupeen käyttää kun en kauppaan itse kykene menemään ,tuskin vielä tarvitsen!!

MUTSI: Juuri näin!

MUTSI: Juuri näin! Helpottamaan työssäkäyvien kiireisten ihmisten arkea! Lapset haettava tarhasta ja sit pitäisi lähteä ruokakauppaan:X Kun tilaat klo 17-19 toimituksen ovellesi, ei kukkaro paljoa kevene, verrattuna rattaiden kanssa kaupassa kiertelyyn! Mikä helpotus, SAFKAT TUODAAN KOTIOVELLESI:0) SUOSITTELEN, säästyy monen monet perheriidat;0))

Voi mutsi, kyllä käy kateeks,

Voi mutsi, kyllä käy kateeks, kun meikäläinen eli sitä parasta uraputki-perheenhoito aikaa, niin olisipa ollut tämä mahdollisuus saada ostokset tilaamalla suoraan kotiin. Ei olisi tarvinnut räntäsateessa pimeällä kiireessä töistä lähteä ajamaan kauppaan ja siellä jonottelemaan joka tiskillä ja vielä kassalla ja taas takaisin ruokia kotiin rahtaamaan ja perheen suuhunpantavaa väkertämään. Kyllä suosittelen minäkin, kun nyt tulee jo mieleen, että sitten vanhuuden iskiessä voi itse tilata ruokansa ja tavaransa kotiin ja saa mitä haluaa. Tiedossa loistava tulevaisuus.

Kyllähän kaupat ovat kautta

Kyllähän kaupat ovat kautta aikojen toimittaneet tavarat kotiin, tietysti pientä maksua vastaan niinkuin nytkin.

Ei ainakaan meidän

Ei ainakaan meidän alueellamme (etelä-Espoo) ole ollut aikaisemmin yhtään kauppaa joka olisi toimittanut ruokatavarat kotiin, edes maksua vastaan. Joskus 60-70 luvulla eräs kyläkauppa teki kotiinkuljetuksia, mutta sitten sekin jollain säädöksellä kiellettiin, eikä sen jälkeen ruokatarvikkeiden/päivittäistuotteiden kotiinkuljetusta ei ole ollut. Jos jossain muualla on ollut toisin, niin meilläpäin oli näin.

Ennen ja 60- ja 70-luvullakin

Ennen ja 60- ja 70-luvullakin vielä oli kauppa-autot ja kalakauppiaat, jotka ajoivat lähes jokaisen kylänraitin määrättyinä kelloaikoina, lähes kotiovelta sai ostaa tuoreet ruo'at suoraan tuottajilta. Silloin ei ollut arvonlisäveroja eikä kieltoja ja säännöksiä niin paljon kuin nykyisin. - Nykyiselle autorallille ruo'n perässä tulee vielä loppu. Ajatelkaapa nykyisiä suurkuntavaatimuksi, jossa kauppareissuille alkaa tulemaan kymmeniä- ja jopa satoja kilometrejäkin, myös etelä-suomessa.

Olen asunut vakituisesti

Olen asunut vakituisesti 60-luvulta lähtien etelä Espoossa ja yhtään kauppa-autoa en meilläpäin ole nähnyt. Enkä nähnyt 50-luvullakaan, jolloin meillä oli samalla paikalla kesämökki. Mutta sitten kesmökille hämeeseen alkoi 60-luvulla tulla kauppa auto määrättyyn aikaan muistaakseni 2 kertaa viikossa, mutta ei tule enää. Kalakauppiaita ja perunakauppiaita kulkee satunnaisesti, mutta ei joka päivä perunaa ja kalaa kukaan syö ja tarvitaan sitä muutakin särvintä. Näin oli meillä. Tosin meidän alueella oli useampi ruokakauppa, jonne ei matkaa paljonkaan.

1960 luvulla oli Tikkurilassa

1960 luvulla oli Tikkurilassa pieni yksityinen ruokakauppa ( Jouhki ) Niillä oli kotiinkuljetusta tarjolla. Autona tais olla Commer. Kauppahan sijaitsi siinä jo puretussa ( kenkäaseman ) talossa. Sen jälkeenhän siinä tiloissa toimi Tika-Rauta,kunnes sekin lopetti toimintansa. Tais sen jälkeen koko liikkeen tilat jäädä kenkäaseman käyttöön, kunnes sekin purettiin ja tilalle tuli asuintalo ja sen alle parkkipaikka.

Miksi LIDL ei lähde tähän

Miksi LIDL ei lähde tähän mukaan?

Onneksi ei, Lidlissä

Onneksi ei, Lidlissä vihannekset syömäkelvottomia

Omalle kohdalle ideana tässä

Omalle kohdalle ideana tässä voisi olla se että tilaisi kahden viikon ruuat kerralla niin kauppareissujen määrä putoaisi mun kohdalla moninkertaisesti koska nyt käyn kaupassa varmaan jopa 4 kertaa viikossa eli tulee siitäkin niitä kuluja monista kauppareissukäynneistä autolla.

Kaupat ova pääsääntöisesti

Kaupat ova pääsääntöisesti avoinna. Myymäläketjusta ja myymälätyypistä riippuen. Arkisin. 07.00 <--> 23.00 Lauantai. 07.00 <--> 22.00 Sunnuntai. 10.00 <--> 22.00 Jos ei uraputkiohjukset ehdi kaupassa käymään niiden aukiollessa,niin kyllähän on kiire oltava.. Vanhuksillehan tämä on hyvä palvelu,että tuodaan ruuat kotiovelle. Kyllähän sinänsä tälläinen kotiinkuljetuspalvelu on hyvä homma niille ketkä sitä sitten käyttää ja tarvitsee.

Mun mielestä tää on loistava

Mun mielestä tää on loistava vaihtoehto myös niille jotka eivät viitsi käydä kaupassa vaan haluavat käyttää sen ajan johonkin muuhun ja ovat valmiita maksamaan palvelusta. Samalla tavalla kuin esim. hommaavat kotiin siivoojan, maksavat tästä työstä ja ei itse tarvitse stressata siivouksista. Tuskin tässä aina kiireestä on kyse.

Eipä tämä mikään täydellinen

Eipä tämä mikään täydellinen uutuus ole! Kauppahalli24 on toiminut pääkaupunkiseudulla jo vuosia. Toimii hyvin, eikä ole juurikaan kalliimpaa kuin marketista ostettaessa. Kotiintoimituksen lisäksi saa tavarat tuoreempina. Maito voi olla purkitettu ja kala fileoitu samana päivänä kun se toimitetaan perille.

60-luvulla sai alkoholitkin

60-luvulla sai alkoholitkin tilata kotiovelle ja pyykkipalvelu oli aivan normaalia, siis ei tarvinnut pesukonetta kotona kun vaihtoi vain likaiset vaatteet puhtaisiin. Myös kalakauppiaat tulivat tuoreine silakkoineen kotipihalle kerran pari viikossa varsinkin kesäaikana. Muitakin palveluja tuli kotiin kuten esim. hierojat ja nappikauppiaat. Myös remonttimiehiä ja muita tarvittavia ammattimiehiä oli vara palkata tarpeen mukaan. Nyt nykyisin on "autollarällääminen velaksi periaate" vallassa.

Totta, että 60-luvulla oli

Totta, että 60-luvulla oli elämä paljon suoraviivaisempaa, eikä tarvinnut hienostella turhia. Autot omistettiin ja vuokralla asuminen oli täysin normaalia ilman turhia haihatteluja seinien omistuksesta. Jos sattui asumaan teollisuuspaikkakunnalla niin patruuna hoiti vuokra-asunnon ja sen tarvittavat remontit yhteisistä varoista.Tuota yhteisöllisyyttä ja "sosialismia" kaipaa varmasti moni tänäpäivänä.

Verkkokaupassahan on yleensä

Verkkokaupassahan on yleensä ominaisuutena se, että koska ei tarvita kalliita tiloja voidaan kustannuksia ja kappalehintoja painaa alaspäin. Tässä maksetaan nyt toimitusmaksu, jonka siis oletan kattavan toimituksen kulut. Sen päälle maksetaan kivijalkakauppoja kalliimpi hinta tuotteesta. Tavallaan siis kotiintoimituksen ilosta maksetaan kahdella tapaa. Tämä palvelu tulisi lyömään läpi ja lujaa, jos kappalehinnat saataisiin prisma ja citymarket tasolle (tai alle!!). Tällöin voisin oikeesti tilata isommat ruokaostokset täältä ja maksaisin silloin mieluusti toimituskulut jos tuotehinta on kohdallaan. Miksi tälläista palvelua ei sitten oikeasti kilpailukykiseen hintaan saa? Miksi alalla ei ole toimijoita? Siksi, että jos homma oikeasti toimisi jäisivät ruoka- ja päivittäistavarakaupan jätit murroksen uhreiksi. Hallit kumisisivat tyhjyyttään ja okapallot pyörisi ostareiden pihassa. Kukaan isoista toimijoista ei uskalla palvelua laittaa pystyyn. Tsemppiä ruoka.net toimijoille. Koittakaa painaa hintoja alemmas, lisätä volyymiä. Jos onnistutte on prismat yms isossa lirissä! Kuka sinne vapaaehtoisesti menee Aulikkeja ja Auliksia linttaan astutuissa crocseissaan vahtaamaan jos, ei ole pakko.

Hinnat vaan nousee. Kilpailua

Hinnat vaan nousee. Kilpailua ei pahemmin ole,kun K ja S ryhmä ovat määrääviä markkinajohtjia. Isot vie ja pienet vikisee. Lisää vaan pitää verottaa elintarvikkeita.Mikään ei riitä. http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/09/15/suomen-verotus-tekee-kauppalaskusta-kalliimman-suunta-kohti-huonompaa/201312874/139

Lidilissä on alkanut kauppa

Lidilissä on alkanut kauppa käydä. Vielä pari vuotta sitten oli melko hiljaista. Nykyisin joutuu kassoilla jonottamaan ja pihat on täynnä autoja. Monet perustuotteet ovat halvempia kuin muissa kaupoissa.

Hyvä, onpahan tilaa käydä

Hyvä, onpahan tilaa käydä lähikaupoissa kun tuota lidl ei lähikauppoina ole monessakaan paikassa, joillakin on.

1-2 kertaa viikossa tulee

1-2 kertaa viikossa tulee kontulan lidlissä käytyä. Sieltä löytyy perustarvikkeet edullisemmin kun cittarista,tai s marketista. Kyllä siellä asiakkaita riittää.

jonninjoutavaa hömpötystä,

jonninjoutavaa hömpötystä, konkassa kontsillää, minä nautin kaupassa käynnistä, vaikka ei ole muuhun kuin silmänruokaan

Se on kiva, että saa

Se on kiva, että saa nautintoa tällaisissa yksinkertaisissa asioista. Minä pelaan tennistä.

jäi tuossa hötökässä sana

jäi tuossa hötökässä sana puuttumaan, : varaakaan. nuo on varakkaalle väestölle suunniteltu kattokaas laatuaikaa ni mukulatki vois olla kieroon kasvamati

Mistähän me suomalaiset

Mistähän me suomalaiset olemme geeneihimme saaneet tällaisen kateuden??? Hienoa, että vihdoinkin saisimme yhden hyvän vaihtoehdon saada ruokahuolto pelaamaan sellaisile, jotka tätä palvelua toivovat, tarvitsevat ja haluavat käyttää ja ovat siitä valmiita maksamaan. Vierailin juuri New Yorkissa suomalaisesa perheessä. Isä teki pitkää päivää töissä, äiti oli 2 ja 0 vuotiaiden kanssa kotona. Siellä palveluliiketoiminta pelasi mallikkaasti. Oli nautinto seurata, miten kotin tuodun ruokalaatikon mukana oli tilausesitteet, uutuudet maistiaisiksi ja valmiita ateriaehdotuksia. Ja luvattu aikataulu piti ja ruuan tuoja oli mitä ystävällisin. Perhe itse halutessaan täydensi viikonlopun kävelykierroksellaan jääkaapin sisältöä. Tämä äitiysvapaalla vähän aikaa oleva nuori nainen keskittyi lasten kanssa olemiseen. Ja oli hyvin tyytyväinen palveluhintaan, jota maksoi. Tervetuloa palvelu, ja paikkansa pitävät toimitusajat sekä ostoskorin sisältö. Kun tulen niin vanhaksi, että en jaksa kaupassa käydä, niin varmasti käytän ko palvelua, jos sitä sitä ennen on kehitetty toimivaksi. Toivon, että te ainaiset kadehtijat pysyisitte tällaisten palstojen ulkopuolella - perustakaa oma kadeportaali, jossa voisitte pahaa oloanne purkaa. Tässä olisin toivonut keskustelua siitä, miten esitetty palveluketju parhaiten toimisi, jotta palvelua mahdollisimman moni käyttäisi. Ja palvelu olisi yrittäjälle myös kannattava palvelu.

Juu, kateusgeeni ei katso

Juu, kateusgeeni ei katso oletko köyhä vai rikas. Varmasti tuota kateusgeeniä on tutkittu paljon, se aiheuttaa 99% naapuririidoistakin.

Asun omakotitalossa yksin,

Asun omakotitalossa yksin, muutaman kilometrin päässä kaupoista. Jalkaleikkaus tulossa, enkä varmasti pääse kaupoille. Uskon, että tulen varmasti käyttämään palvelua. Ihana juttu, että on tällainen mahdollisuus. Pelastaa mun tulevat 6 viikkoa!

Onko siis vihdin Nummelassa

Onko siis vihdin Nummelassa mahdollista saada ruoka kotiovelle?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat