Paikalliset

Lapsiperhettä uhkaa häätö kissojen vuoksi

Emilia, 11, Elias, 8, ja Laura-äiti toivovat, ettei Mattilan perhe joudu valitsemaan Simo-kissaa tai kotia. Lapsista muutto tai lemmikistä luopuminen tuntuisi pahalta.

Kahden lapsen äiti Laura Mattila säikähti kun sai kirjeen käräjäoikeudelta.

–  Mietin, mitä niin kamalaa olen tehnyt, että oikeudesta tulee postia. Sitten vasta järkytyinkin kun luin kirjeen.

Käräjäoikeudelta tuli häätövaroitus. Sen oli laittanut vireille rivitaloyhtiön omistava TVT Asunnot Oy. Varoituksen perusteluna oli lemmikkien häiritsevä pito taloyhtiössä.

Mattilan perheessä on nimittäin kaksi kissaa: Veikko ja Simo, jotka ovat kovia karkailemaan. Kissat livahtavat oven raosta ulos aina kun tulee tilaisuus.

– Ja niitä tilaisuuksiahan tulee, kun perheessä on kaksi lasta ja lapsilla paljon kavereita. Nyt kun kissat ovat päässeet vapauden makuun, niitä on vaikea pitää sisällä. Liikkuminenhan on kissoille fysiologisesti luontaista, Laura Mattila sanoo.

Hän ei olisi voinut kuvitellakaan, että kissoista seuraisi häätövaroitus.

–  Kukaan ei ole tullut huomauttamaan kissoista. Minusta se on kummallista, kun naapurit tuntuvat mukavilta ja olen itsekin yrittänyt olla hyvä naapuri. Meille tuli ensin nimetön lappu, jossa muistettiin, että järjestyssääntö kieltää kissojen vapaana pitämisen ja sitten tämä käräjäoikeuden häätövaroitus.

– Jos joku olisi tullut puhumaan asiasta, olisin mielelläni miettinyt, miten me voisimme kissojen kanssa toimia.

Mattila soitti häätövaroituksesta taloyhtiön isännöitsijälle. Isännöitsijä kertoi, että naapurit olivat toimittaneet hänelle asiasta adressin, jossa oli 20 nimeä.

Laura Mattila sanoo olevansa tilanteesta hyvin huolissaan, sillä perhe ei haluaisi muuttaa rivitaloyhtiöstä pois.

– Muutimme tähän pari vuotta sitten. Meistä ympäristö on viihtyisä ja lapsilla on naapurustossa paljon kavereita. Muillakin perheillä on lemmikkejä, asunnoissa on koiria, kissoja ja frettejä. En osannut ajatellakaan, että joku vihaisi näin kissoja, etenkin kun kukaan ei ole tullut sanomaan mitään.

Mattila on kuullut, että myös muita kissaperheitä on varoitettu häädöstä. Hän ei ymmärrä, miksi kissat niin ärsyttävät naapureita. Hänestä koirien jätöksistä on enemmän hygieenista haittaa kuin kissoista.

–  Kissat ovat sentään koko pihapiirille hyödyksi. Nehän pitävät jyrsijät pois pihapiiristä, mikä taas tarkoittaa, että ei tänne tule käärmeitäkään. Tuossa lähistöllä, Moision koulun pihassa, oli juuri kyykäärme.

–  Meidän kissat ovat valvonnassa, ne syövät, nukkuvat ja tekevät tarpeensa laatikolle kotona. Jos lakeja oikein tulkitaan, niin rikommeko edes lakia, hän kyseenalaistaa.

Valitukset lapsista jalemmikeistä lisääntyneet

Mattilan perheen tapaus Moisiossa ei ole mitenkään harvinainen. Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita kertoo, että suomalaiset valittavat eniten naapureittensa melusta, mutta paljon valituksia kertyy myös lemmikeistä ja lasten leikeistä.– Kriittisyys eläimiä ja kaikenlaista melua kohtaan on noussut. Se on välillä haasteellistakin, kun soitetaan ja kysytään, kuinka kauan vauvan itkua pitää sietää. Koliikkivauvahan voi itkeä kolme kuukautta.

Vuokralainen voi lemmikkinsä takia saada todella häädön.

– Yhdistelmä, kissa, hiekkalaatikko ja lapset, on hankala. Jos kissat joskus karkailevat, se naapuruston pitäisi ymmärtää, mutta jos kissat kulkevat jatkuvasti vapaana, se voi olla häädön peruste. Lemmikeistä saa kuulua ääniä, mutta jos esimerkiksi koira kokopäivätoimisesti tai kaiket illat haukkuu, se on vuokrasopimuksen purkuperuste. Sitäkään ei tarvitse sietää, jos koira hyökkäilee naapurin kimppuun, Viita linjaa.

Asukkaan häädöstä päättää aina viime kädessä käräjäoikeus. Ennen ratkaisun tekemistä oikeus kuulee sekä vuokralaista että valittajia todistajina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (67)

Kommentit

Varsinaissuomalaista

Varsinaissuomalaista kommunikointia. Ei osata sanoa suoraan. Käytetään oikeutta puhemiehenä. Kyllä tämmöisistä asioista pitäisi napurien puhua keskenään. Jos sitten puhe ei auta voi tarttua voimakkaampiin toimiin. Me veronmaksajat sitten maksamme tämä kommunikointihäiriön

Ihme valitusta. Ensin kirje

Ihme valitusta. Ensin kirje ja kun ei oteta opiksi, niin tulee varoitus. Kissat sotkee naapuruston kukkapenkit ja kusee sekä kakkii huonistopihat, ei sellaista tarvitse naapurien kestää. Eikä se niin helppoa ole naapurille valittaa, kun ei edes kuuntele. Onneksi isännöitsijä hoiti hommansa ja luulisi 20 nimen osoittavan senkin, että kissat häiritsee aika montaa rivitalossa. Ja kulut menee muuten meidän vuokristamme.

Kissoja ei taajama alueella

Kissoja ei taajama alueella saa pitää irti niinkuin ei koiraakaan. Koiran omistajana minun koirani jätöksiä ei tienoolta löydy, koska kerään ne pois!!

Kuulehan Julle vaan, itse

Kuulehan Julle vaan, itse asun tässä samaisessa taloyhtiössä ja ainoan suullisen valituksen sain kahdelta pieneltä pojalta, jotka naapuruston vanhemmat naisihmiset olivat laittaneet asialle! Jos olisi itse pokkaa tulla asiosta sanomaan asiallisesti, niin voisin kuunnellakin! Tosiaan, niinkuin Laura Mattilakin sanoi, on kissoja todella vaikea pitää sisällä kun on pieniä lapsia. Ja varsinkin näin kesällä kun juoksevat edestakaisin sisälle ja ulos. 20 nimeä ei ole paljon tämän kokoisessa yhtiössä, joka kertoo että suurinta osaa kissat eivät häiritse! Tämä henkilö joka adressin on kerännyt on vanhempi naisihminen, jolla vain yksinkertaisesti ei ole muuta tekemistä kuin kytätä naapureitaan samalla soittaen isännöitsijälle kenen kissa nyt juuri sattuu kakkimaan ruusupuskan juurelle.... Niin ja kenen vuokrista menee muutaman valittajan laminaattilattiat!

Yhdyn edelliseen vaikken asu

Yhdyn edelliseen vaikken asu kyseisessä paikassa! ja mitkä ihmeen kulut?? siis kulujahan tulee vain siitä että kyseiset mammat valittavat aivan turhasta. esim käräjäoikeuden kirje jne jne.. siinä on kuule menee monta tonnia ennen kun kirje sieltä on edes lähtenyt! kissoista ei mitään kuluja kerry että tiedoksi vain verorahojen tuhlaaja kirjoittajalle... te tässä niitä rahoja tuhlaatte kun valitatte aivan turhasta. pistää vaan miettimään että eikö noilla mammoilla oikeasti ole omaa elämää kun pitää aivan turhasta valittaa ja järjestää naapurusto sota. Ja tuo 20 nimeä... ei riitä mihinkään.. tuo ei ole pitävä todiste pistää uhatuksi käräjäoikeuden kirjeellä. kissat voivat aivan hyvin olla jostain muulta alueelta! ja suurin osa noista 20 nimestä luultavasti on vain niin sanottua heitänpä nyt ton nimen tohon ni lähteepähän toi mamma tosta ovelta. Ilmoittaja jos näet tämän ja muut asukkaat tuolla alueella voitte vetää jutun oikeuteen ja noi mammat saa aika äkkiä muutto ilmoituksen omalle ovelleen lähestymiskiellolla tai vastaavalla. ihmisten joka päiväinen kyylääminen ikkunoista sisään ja jne on kotirauhan häirintää/kunnianloukkaus. kaatakaa koko tuo juttu heidän omille niskoilleen kun ovat kerran noin idioottimaiseen juttuun lähteneet.

Nimen omaan

Nimen omaan kyyläämisestä/vahtaamisesta ja jne voi saada lähestymiskiellon. Ja kaikki eivät todellakaan pidä kissojaan ulkona tahallaan!!! Yrittäisitte edes ymmärtää jos ne vain karkaavat estelyistä huolimatta.

Näille ketkä puolustelee

Näille ketkä puolustelee toisten pihoille paskovia kissojaan esittäisin kysymyksen, että sopiiko että tuon kaksi isoa uroskoiraani muutaman kerran päivässä ulostamaan pihallenne?

Kissoille on keksitty aine

Kissoille on keksitty aine nimeltä pissi pois! ruiskuta nurkkiis ni ei varmaan kuse/pasko enään. mutta vastaavasti koirienne paskoja ei pusikoita saa pois ennen kun maatuu tai on kengänpohjassa. järki käteen!

ostatko tätä pissi pois!

ostatko tätä pissi pois! tuotetta naapureillesi naapureillesi tarpeen mukaan, ettei tartte kuulustella mutinoita lemmikkisi jätöksiä. tähän saakka kun kissin pissiä tai b-rapunjätöksiä diggaamattomat on joutuneet itse ostamaan aineet jos ei näitä jätöksiä halua nurkkiinsa.

Asun kyseisellä asuin

Asun kyseisellä asuin alueella ja olen samaa mieltä laura mattilan kanssa. minulla ei ole kissoja tai mitään muitakaan eläimiä mutta tuon mamman ja muiden kyylääjien touhut menevät aivan liian pitkälle. ahdistelevat ihmisiä koko ajan naapurustossa. toivottavasti saavat ansionsa mukaan ja muutavat pois häiritsemästä ihmisiä jolla on oma elämä. Tsemppiä oikeuteen jos teette ilmoituksen ahdistelijasta.

Miksi muiden pitäisi

Miksi muiden pitäisi huolehtia ettei katit kuse/pasko omalle pihalle? Eikö se ole omistajan tehtävä? Ja jos järjestyssäännössä (jonka jokainen vuokralainen allekirjoittanut) lukee, että eläimet pidettävä kytkettyinä niin mikä tässä on epäselvää? Miksi allekirjoittaa paperi, jota ei aio/pysty noudattamaan? Tässä asiassa on toimittu täysin oikein ja annettu varoitus sopimusrikkeestä. Jos ei sovitut säännöt mielytä niin aina voi asua muuallakin, missä säännöt ovat itselle sopivat. Olkaa tyytyväisiä, ettei "kissavihaajat", joiksi tässä on ihmisiä leimattu ole laittanut pihoilleen herkkupaloja kissoille, joissa esim rotanmyrkkyä sisällä. Mikään laki ei kiellä näin tekemästä omalla pihallaan...

Järjestyssääntö ei ole

Järjestyssääntö ei ole talonyhtiön vaan ihan yleinen, ei mikään sopimus joka allekirjoitetaan. Toiseksi, omalle pihalle ei saa jättää mitään myrkkyä ilman lupaa ja asianmukaisia varoituksia myrkystä. Koska kissojen takia alueella ei ole rottia, lupaa ei heru.

Ennen kuin kyseiset

Ennen kuin kyseiset valittajat tähän muuttivat ei minkäänlaisia valituksia ja ongelmia ollut ennen kuin nyt. kaikki elivät sulassa sovussa keskenään. Ja jos haluaa että kissat eivät tule pihalle paskomaan voi sen itse ehkäistä rasittamatta muita ihmisiä. sama asia kun rakennetaan aidat ettei muut ihmiset tule pihalle tai nää suoraan pihalle. Ja kyse ei ole noudattamisesta vaan uskon että monen kissan omistajan kohdalla kissan ulos pääseminen on ns vahinko! Mitä olen nyt kuullut niin kaikki nuo kissoista valituksen saaneet ovat kissansa pitäneet visusti sisälla ja silti tuolla menee kymmeniä kissoja ulkona vapaana.. että mahtaako valittajat olleet haukkuneet vääriä puita. meinaan tuossa on myös omakotitaloja ja jne ympärillä. mielestäni ilmoitukset on perättömiä ja koska ei ole varmaa kenen kissoja ovat vaan ilmoitus meni kaikille kenellä on kissa. Sama myös koskee että toisten ikkunoista tirkisteleminen on laissa kielletty ja ihmisien ahdistelu. eipä tuo kissan vihaaja porukka tajua sitä ja saa varmasti vielä kuulla asiasta. Luinpahan vain pikkasen laki pykäliä ja kyseinen tirkistelijä/ahdistelija/kotirauhan rikkoja rikkoo lakia ja siitä yleensä saa lähestymiskiellon.

Tässä olikin kyse karkaavista

Tässä olikin kyse karkaavista kissoista joita ei saa aina vaan pysymään sisällä, ei siitä että tahallaan kiikutetaan naapurin pihalle kakkimaan. Ison uroskoiran (niinkuin kovasti hehkutat) uloste on hieman erikokoinen kuin pienen kissan. Kissa saa viikon kakkia että olisi saman kokoinen pökäle kuin ison koiran aamusellainen! Ja nämä pihat eivät ole omat vaan turun kaupungin... Jos nyt sattuisi joku laittamaan tällaisen "herkkupallon" ja pieni lapsi menee sen syömään, mitäs sitten? Kattejani en tahallaan päästä ulos enkä koirani pihapiiriin anna edes kusta. Lasten hiekkalaatikolla olen käynyt lapioimassa kakkaa, onhan se inhottavaa jos lapseni sottaa kätensä kakkaan (vaikka kuinka olisi oman kissan). Saatiinpa varoitus siitä huolimatta että karkailevat kissat annettiin pois... Tässä asiassa eniten ärsyttää ihmisten kaksinaamaisuus, juoruaminen ja juoniminen. Voi sitä päivää kun pääsen muuttamaan täältä pois!

Kissa on kuin koira se merkka

Kissa on kuin koira se merkka omat paikat tekee tarpeensa aina siihen... oli meilläkin kissa joskus ja näin se toimii, nyt on lähistöllä kissoja 'vapanaa' ja kun ne tykkä meidän hiekka kasasta (siis kakkia) ja myös lapset tykkää siitä samasta hiekkakasasta, ei ole kysymystäkään kumpi on etusijalla jonkun naapurin kolli vai omat lapset!!!!

Lauran kannattaisi viedä asia

Lauran kannattaisi viedä asia oikeuteen ja hankkia kyttääjille lähestymiskielto. Sekä tehdä rikosilmoitus kotirauhan häirinnästä. Voisi myös laittaa nimet lehteen jotka sen valituksen ovat tehneet.

Soitin tästä asiasta

Soitin tästä asiasta lakiasiamiehelle ja hänkin oli sitä mieltä että oikeuteen asia kannattaa viedä koska kyseessä on rikos(joka sisältää omalle hyvinvoinnille vaikuttavia seikkoja). vaikka jotkut asiat häiritsee ei ole oikeutta ahdistella ihmisiä asialla tai tirkistellä ikkunoista sisään. Tuollainen ahdistaa ihmistä todella paljon ja voi vakavasati vaikuttaa ihmisen mielenterveyteen kun koko ajan ahdistellaan kun on tässä maailmassa muutakin mietittävää kuin jotkut kissat.

Mikään laki ei taida kieltää

Mikään laki ei taida kieltää "kyttäämästä" ikkunasta tai ovesta sisälle, KUNHAN pysyy yleisellä alueella, eikä tunkeudu toisen pihalle, jonka vuokralainen on kaupungilta vuokrannut käyttöönsä. Eli heikosti käy jos alkaa oikeuteen vetämään kyttääjiä, jotka pysyttelevät vain omalla/yleisellä pihalla kyyläämässä. Itse aiheesta sen verran, että näissä huoneistoissa on väliovet, jotka voi sulkea ennen ulko-oven avaamista ja täten välttyy ainakin siltä että kissa karkaisi etupihan ovesta ulos.

Mikään laki ei taida kieltää

Mikään laki ei taida kieltää "kyttäämästä" ikkunasta tai ovesta sisälle, KUNHAN pysyy yleisellä alueella, eikä tunkeudu toisen pihalle, jonka vuokralainen on kaupungilta vuokrannut käyttöönsä. Eli heikosti käy jos alkaa oikeuteen vetämään kyttääjiä, jotka pysyttelevät vain omalla/yleisellä pihalla kyyläämässä. Itse aiheesta sen verran, että näissä huoneistoissa on väliovet, jotka voi sulkea ennen ulko-oven avaamista ja täten välttyy ainakin siltä että kissa karkaisi etupihan ovesta ulos.

Tarkastin asian vielä

Tarkastin asian vielä Poliisista ja tosiaan näin on, että mitään rikosta ei tapahdu kun pysytellään omalla/yleisellä alueella kyttäämässä. Kyylät saavat vaikka videokuvata yleisiä pihoja, sekä vuokraamiaan alueita 24/7, jos huvittaa, mutta toisten pihoja ei saa kuvata. Katsoa kylläkin.

Kyllä muuten kieltää! ei voi

Kyllä muuten kieltää! ei voi toisten ikkunoista kytätä sisään lakkaamatta vaikka kuinka olisit yleisellä alueella! katsos kun se on kotirauhan häirintää. ja se ahdistaa muita asukkaita joten näin se vain kuule on.

Täällä Liedon Littoisissa on

Täällä Liedon Littoisissa on kauan pyörinyt vapaana kissa,joka säännöllisesti lähes päivittäin tassuttelee katoksessa olevan autoni konepelliltä etuikkunan yli katolle jättäen hiekkaiset tassunjäljet. Kiva,kun olen juuri pessyt autoni. Kynnen raapaisuja maalipintaan odottelen kauhulla. Kissa on harmaaraitainen ja kaulapanta kaulassa. Ei siis villikissa. Vaan en tiedä kenen eli en voi ilmoittaa omistajalle. Kissa saa siis jatkaa terrorisointiaan. Karkotteet eivät toimi,olen niihinkin pistänyt turhaan rahaa. Jos hankkii lemmikin,on omistajan noudatettava lakia,kuten muidenkin. Ja ellei pysty estämään karkaamisia,tulee luopua eläinten pidosta.

No siinä tapauksessa Turun

No siinä tapauksessa Turun Poliisista annettiin väärää tietoa, jota epäilen kyllä vahvasti. Itse ainakin luotan enemmän poliisin sanaan kuin johonkin palstalänkyttäjään tai asiakkaita hamuavaan lakimieheen. Poliisilla ei kuitenkaan ole mitään syytä puhua paskaa. Muistaakseni tämä oli vielä vapaa maa!? Itse henk.koht. tekisin niinkin ovelan liikkeen jos joku kyyläisi ikkunasta, että laittaisin kaihtimet kiinni tai verhot eteen yksinkertaisesti. Kyllä se kyylä kyllästyisi äkkiä. Ei tulisi mieleenkään lähteä tuomareita naurattamaan aiheella "Tuo katsoo mua" :D

Tässä asiassa ei ole mitään

Tässä asiassa ei ole mitään epäselvyyttä. Jokainen asukas on tehnyt sopimuksen, joka KIELTÄÄ eläimet irrallaan taloyhtiössä. Toki sopimukseen voi hakea muutosta isännöitsijältä, mutta tuskinpa menee läpi.

Ajatelkaapas sielläkin

Ajatelkaapas sielläkin taloyhtiössä tapausta, joka kävi lähipiirissäni vuosia sitten: kissa kulkee vapaana ja menee lämmittelemään/nukkumaan lastenvaunuihin, joissa vauva päiväunilla ulkona ja lapsi tukehtuu kuoliaaksi. Vieläkö tämän jälkeen joku kehtaa puolustella kissan vapaana kulkemista? Jos tällainen kaveri löytyy niin suosittelen ottamaan lääkkeensä tai hankkiutumaan hoitoon pikaisesti!

Tuo on taas niitä

Tuo on taas niitä vuosikymmeniä kiertäneitä urbaanilegendoja: "Kissa tukehdutti vauvan" ja "Rotta söi vaunuissa nukkuvan lapsen kasvot"

Asun kyseisessä taloyhtiössä

Asun kyseisessä taloyhtiössä ja oma mielipiteeni on että eiköhän asian lietsominen jo riitä. kyylääjät/kissan vihaajat saivat haluamansa. uskon että kaikki me varotuksen saaneet yritämme pitää kissat sisällä kaikin mahdollisin keinoin. Joten toivon myös ymmärrystä jos kissa oikeasti vahingossa karkaisi ovesta ulos. En minä ainakaan yritä tahallaan rikkoa lakia tai järjestys sääntöjä. Toivonkin että nyt kun kissojamme ei näy niin nämä ilmoituksen tekijät jättäisivät rauhaan ja antaisi elää omaa elämäämme. Pahoittelen vielä kissojemme aiheuttamaa haittaa. haluan vaan asua rauhallisessa ympäristössä.

Eivätkö ihmiset voi kauniisti

Eivätkö ihmiset voi kauniisti puhua toistensa kanssa asioista ja yrittää yhdessä selvittää kissaongelmia taloyhtiössä. Vihaiset kirjeet ja puheet eivät asioita vie eteenpäin vaan päinvastoin. Teillä on siellä Moisiossa ihanat pihat ja kukaan ei varmasti tahallaan aiheuta häiriötä kotieläimineen ja lapsineen. On hirveää kuulla, että viehättävällä asuntoalueella on lapsiperheiden paha olla tällaisten pikkusieluisten ihmisten takia. Sopu sijaa antakoon.

Niinkuin mamma r. kirjoittaa

Niinkuin mamma r. kirjoittaa ja laura mattila sanoo kirjoituksessa ja jota itsekin tarkoitin... Koko jutun pointtina oli että miksi vaivata pienillä asioilla isännöitsijää ja käräjäoikeutta ja laittaa pienet pojat asialleen kun asioista voisi puhua asiallisesti ihan näin naapureiden kesken. Ja yhdessä miettiä mitä asian hyväksi voisi tehdä. Todellakin inhottaa asua täällä kun pienistä asioista tehdään isoja. Tässä yhtiössä vain juorutaan, juonitaan ja ollaan kaksinaamaisia... Toivoisinkin, että vastaisuudessa tultaisiin asioista puhumaan kasvotusten tai vaikka yhtiön asukaskokouksessa puitaisiin näitä asioita, isännöitsijää ja käräjäoikeutta vaivaamatta. Jos jokin minua on vaivannut olen siitä sanonut henkilökohtaisesti, en heti soittamalla isännöitsijälle... Ja sinulle joka mainitsit että asunnoissa väliovi... sitäpä ei ole takapihalla ja lapsemme leikkivät myös siellä! Joten kissoilla monta tilaisuutta myös siitä vilahtaa pihalle... Huh huh vaan mikä sota tästäkin syntyi... Karkailevat kissat jouduimme antamaan pois ja valittajien pitäisi olla nyt tyytyväisiä! Kauhulla vain odottelen mitä he seuraavaksi keksivät... Haluaisimme vain asua rauhassa ja sovussa täällä!

Kuten jo aiemmassa

Kuten jo aiemmassa viestissäni mainitsin niin vlioven käytöllä säästyy ETUPIHAN kautta karkaamiset!

Asun neljän kissan ja kahden

Asun neljän kissan ja kahden pienen lapsen kanssa rivitalossa ja kyllä, kissan karkaamisen voi estää, helposti. Meillä on parveke verkotettu kissoja varten ja takaoveen hankimme erillisen verkko-oven (bauhausissa myynnissä, ei ole edes kallis) johon vielä laitettiin erillinen salpa ettei kissat saa sitä auki. Kissa ei kuulu taajama-alueelle, miten paljon lapsesi itkevät sitten kun kissa löytyy myrkytettynä tai auton alle jääneenä tien varresta? Kuinka paljon on ilmoituksia että taas on kissa kateissa, sitten hankitaan uusi ja sekin päästetään ulos auton alle jäämään. Lapset on mahdollista opettaa varomaan ovissa, käyttämään väliovia, verkko-ovia ja kissat voi opettaa esim. suihkepullolla, kun kissa lähestyy ovea niin suihkepullosta vesisuihkaus, tätä kun aikansa jatkaa niin kissa kyllä oppii. Tässä on kyse ainoastaan vaivannäöstä, ei viitsitä nähdä vaivaa, laittaa rahaa ja hoitaa asioita alusta asti vastuullisesti. Häätöilmoitusta en kannata mutta vastustan huolimattomia ihmisiä jotka ottavat lemmikkejä eivätkä sitten näe sitä vaivaa lemmikkiensä hengen turvaamiseksi. Onko se vaivalloista ja aikaavievää opettaa kissat ja lapset tähän, on tosiaan, se on hidasta ja turhauttavaakin välillä! Mutta se vaiva pitää nähdä jos kissoja ottaa.

Löytyisiköhän tuosta verkko

Löytyisiköhän tuosta verkko-ovesta mahdollisesti, linkkiä, hintaa, kuvaa tms. lisätietoja? =)

Sinulle, 4 kissaa 2

Sinulle, 4 kissaa 2 lasta... Syyllistävästi ja vihaisesti kirjoitat, et edes tunne meitä. Et tiedä millaista arkea meillä eletään. Kuinka VAATIVIA ja VILKKAITA lapsemme ovat! En ymmärrä ideaasi verkko-ovesta... meidän asunnossa siitä ei ole mitään hyötyä, jossain vaiheessa kun avaat jonkun takaovista, väkisinkin syntyy väli jossa kissa pääsee ulos! Pahoittelut, mutta ei toimi meillä :( Kiitos kumminkin ideastasi, jota meillä myös harkittu, mutta todettu turhaksi! Ikkunat ovat meillä verkotetut ja etuoven väliovea käytetään... Lapsistasi en tiedä, mutta meillä ovat diagnosoitu ylivilkkaiksi... joten aina ei ehdi oven avausta estämään, eikä myöskään opit aina mene perille. Ja näitä löytyy kolme, sinun kahden sijaan. Ei aina löydy aikaa juosta suihkepullon kanssa kissojen perässä... Kaikkea olemme yrittäneet, siitä ei voi meitä syyttää... Minä lopetan asian puimisen tähän... olemme luopuneet kissoistamme, pääsivät EI TAAJAMA-ALUEELLE ulkoilemaan vapaasti ja näin ollen kaikkien (kissavihaajien, superäitien ja -isien, kyttääjien ja muiden) kuuluisi olla tyytyväisiä. Ja edelleenkin asian ydin oli, että asioista voisi PUHUA, yllättävien vihaisten kirjeiden ja häädöllä uhkailun sijaan. Niin, ja kissoja oli ennen lapsia!

Olen pahoillani jos annoin

Olen pahoillani jos annoin vihaisen kuvan, luin vain tämän: "Kissat ovat sentään koko pihapiirille hyödyksi. Nehän pitävät jyrsijät pois pihapiiristä, mikä taas tarkoittaa, että ei tänne tule käärmeitäkään. " ja näin punaista. Naapurustossamme on nimittäin perhe jossa kissat ovat "kertakäyttökamaa". He ottavat kissoja joita ei leikkauteta, kissat saavat juosta vapaana koska "lapset päästävät ne vahingossa ulos", leikkaamattomat kissat tekevät sitten pentuja ja jäävät auton alle jonka jälkeen hetki surraan "taas meiltä on kissa kadoksissa" ja "etsitään" kadonnutta, sitten otetaan uusi kissa ja tämä sama kierre on toistunut jo monta, monta vuotta ja minusta se on eläinrääkkäystä. Tästä syystä siis kommentoin jyrkästi ja olen pahoillani jos pahoitit mielesi, ei ollut tarkoitus arvostella sinua, perhettäsi tai lapsiasi. Sinä olet kuitenkin osoittanut vastuuntuntoa ja toiminut eläinten parhaaksi toimittamalla heidät turvallisempaan paikkaan, hienoa vaikkakin uskon että kissoista eroaminen on raastavaa, ne kun ovat itsellenikin erittäin tärkeitä ja rakkaita perheenjäseniä.

Itse asun kyseisessä

Itse asun kyseisessä talonyhtiössä ja itelläni on kissa. Pidän kissaani juoksunarussa että se pysyy vain omalla pihalla eikä kuseksi lasten hiekkaleikkipaikalle. Olen nähny monta kertaa kun ihmiset päästää vaan kissan ulos, eikä ne vain karkaa. Itelläkin on karannut 2 kertaa kissa mutta olen hakenut sen takasi sisälle, ja välillä vain käskenyt takasin kotiin niin kissa tottelee. Lappuja on joku jakanut että järjestyssääntöihin kuuluu pitää kissat ja koirat kytkettyinä niin miksi niitä ei sillon voi noudattaa. Ihan oikein että otettu järeämmät hommat käyttöön ku ei muuten uskota. Muuten mulla ei ole vapaina kulkevia kissoja vastaan muutakuin ajattelen lapsia leikkipaikalla jotka tunkevat kätensä joka paikkaan. Paskassa/pississä joutuvat leikkimään.

Hei, en jaksanut lukea

Hei, en jaksanut lukea kaikkia viestejä mitä tähän on kommentoitu mutta hyvä että tämä asia on herättänyt keskustelua. Se oli minun alkuperäinen tarkoituksenikin.. Eli meillä on kaksi leikattua uros kissaa joilla ei ole mitään tarvetta laajentaa reviiriään. Turun yliopistossa on tutkittu että kissojen reviiri on siinä 200 m paikkeilla. Meidän "pojilla" ei varmaan sitäkään. Ja syy on naapurin ampuma ilmakivaarin osuma Veikon kyljessä pitää aika tehokkasti kisut poissa pahanteosta. Olen täysin keskustelu taitoinen ihminen ja kuuntelen kyllä jos kissat on tehnyt pahojaan ja olen valmis korvaamaan mahdolliset vahingot!! Mutta kun kukaan ei ole tullut sanallakaan sanomaan!!!! Tiedän kyllä järjestyslain (jonka mukaan myös koiran kakat on kertätävä ja sitä ei täällä kaikki noudata!) ja sen että se on määrätty suojelemaan ihmisten ja kissojon terveyttä ja turvallista liikkumista. Tässä taloyhtiössä ei pitäisi olla mitään vaaraa kenellekkään eli nyt puhutaan vain ASENTEESTA!!!! Eli onko oikein että naapurien keskustelu taidon puuttumisen takia minä ja lapseni menetetään koti!?! Jokaisella on oikeus mielipiteeseen mutta ottakaa asioista selvää ennen kuin aukaisette sanaisen arkkunne ja ottakaa huomioon olosuhteet ja suhteuttakaa se asianyhteyteen. kiitos

Naurettavasta asiasta

Naurettavasta asiasta annetaan häätö varoitusta! Luulin että tuollaista tapahtuu vaan Amerikassa mutta että vielä SUOMESSA! MISSÄ ON SUOMALAINEN JÄRJEN KÄYTTÖ!!!!

Olen kanssasi samaa mieltä.

Olen kanssasi samaa mieltä. Muutama vuosi sitten eräässä Turun kaupungin asunnossa majaili mies, joka häiritsi taloyhtiön asukkaita mitä moninaisimmin tavoin. Piti asunnossaan verstasta jossa mirkkeli soi ja koko porraskäytävään levisi hirveä verstaan haju. Asunto oli sitten myös siinä kunnossa kun verstaat yleensä. Samainen tyyppi piti asunnossaan jopa rumpusettiä jonka hakkaamisella ilahdutti muita asukkaita mihin vuorokauden aikaan tahansa. Viinahöyryissään hakkasi myös asuntonsa ulko-oven päreiksi. Myös virkavalta vieraili syystä monta kertaa hänen luonaan häiriöiden vuoksi. Tätä jatkui useita vuosia ja häätö tuli vasta kun äijä teki tahallaan tulipalon porraskäytävään. Nyt kun kissat saadaan ruotuun niin varmaan samat tyypit alkavat valittaa paskovista taivaan linnuista :)

Kissalle voi väkertää

Kissalle voi väkertää ulkotarhan takapihalle, missä se voi toteuttaa ulkoiluntarvettaan turvallisesti. Win-win..ei kiusaa naapureita mutta saa olla ulkona. Mielestäni sekin lähentelee jo eläinrääkkäystä, jos kissa joutuu olla koko elämänsä neljän seinän sisällä. Ulkotarha on varsin mainio ratkaisu kissojen ulkoiluun.

Yksi taloyhtiössä asuva ottaa

Yksi taloyhtiössä asuva ottaa kanssa kantaa. Se on vaan tosiasia että kaikkien kissat täällä ei vain karkaile, kukaan ei niitä ole hakemassa sisälle vaan takapihan ovi on sepposen selällään aamusta iltaan ja kissat senkun hyppii aidan yli miten niitä huvittaa. Koiratkaa aina pysy omalla pihalla tai remmissä. Eihän siinä kerkee mitää kissojen perää kattella ku liian kiire juhlia. Jotkus ei yksinkertasesti piittaa, ei edes puheesta/pyynnöistä! Pilaavat sillä sitten ns. rehtien karkailijoidenkin maineen. Ja siitä onnettomasta 20 nimestä. Eipä täältä ees tultu kysymään joten ei se tarkota sitä et loppuja se ei häiritse. Mulle riittää se et olen 2 kertaa löytänyt vaunuista saman kissan ja muksu nukkuu nykysin sisällä. Hiekkalaatikossa on ulosteita joten näkisin että siitä on paljon enemmän hygieniahaittaa kuin koirista. En ole vielä kertaakaan nähnyt että kukaan täällä paskattaa koiransa toisten pihoilla ja hiekkalaatikoissa. Samat järjestyssäännöt pitää olla myös kissojen omistajilla kuin koirienkin. Vaikka onhan täällä jopa se yks ukkeli joka ei vaan voi koskaan pitää koiraansa kiinni.

,,Järjestys säänöt ovat

,,Järjestys säänöt ovat kaikille samat,tekosyitähän kyllä löytyy. Kun otat lemmikin,,ota se itsellesi ja pidä huoli,,,älä naapurille harmiksi,,meidän pihalle ei ole tullut yksikään koira kakkimaan(,kissat on,)kaivamaan kukkia ylös,kävelevän suoraan sisälle, kun yrittää tuullettaa kesä kuumalla,eikö todellaakaan nämä kissan omistajat ymmärrä etteivät vaan kaikki asukkaat suuressa yheisössä pidä nelijalkaisista lemmikeistänne/ olla asioista samaa mieltä,,laki on laki kaikille sama.,ilkeillään niille jotka eivät pidä lemmikeistänne.ne jotka lemmikeistään aidosti välittävät pitävät ihan valjaissa,niin eivät ole muille harmiksi.

Suurin ihmetys kun lukee tätä

Suurin ihmetys kun lukee tätä kirjotusta ja ketjua on se että tästä kissaasiasta on tullut ainakin meille monta lappua ennen mitään käräjäjuttuja. Ensin tuli säännöt kieltää kissojenki vapaana pitämisen, sitten tuli lappu kissojen loukuttamisesta ja sitten vasta joku adressi ja oikeusjuttuja. Eli miks noitten kaikkien välissä ois pitäny viel jonkun tulla kasvotusten valittamaan. Onhan siitä varoteltu taloyhtien puolesta ennen mitään adressia. Kukaan ei siis kuunnellut/ottanut asiaa tosissaan vai jaettiinko niitä lappuja satunnaisesti? Miksi herätä vasta kun asia viedään äärimmäisyyksiin ja rupee häätöuhkia satelemaan.

niin ja tosta henk.koht.

niin ja tosta henk.koht. valittamisesta on mulla ainakin huonoja kokemuksia, sen jälkeen aletaan tehdä kiusaa jos minkälaista ja kostetaan kaikki mahdollinen jota asianosaisille tapahtuu, katsos kun se yksi valittaja saa sitten kaikkien nimettömienkin valitukset niskoilleen ja ikuisen valittajan roolin kantaakseen vaikka ei olisi kuin sen yhden valituksen tehnyt päin kasvoja. En asu kyseisellä alueella mutta sama se missä asuu, ihmiset on samanlaisia joka paikassa. Pahimmassa tapauksessa kostetaan niin että pistetään joku asialle tuhoamaan auto tai pyöriä tai mitä milloinkin. Niin ja mistäänhän ei saisi valittaa koskaan, sehän nyt sitten aivan kamalaa onkin kun ei kestetä minkäänlaisia arvostelua keneltäkään milloinkaan. Häätöä en kyllä ymmärrä noin pienestä asiasta, meilläkin saa mellastaa aika tavalla ja pitkään ennen kuin isännöitsijä sen häädön toteuttaa 3 valitusta joissa voi mennä vuosikin aikaa on aikamoista kestämistä monesta juoposta mekkaloitsijasta naapureilleen.... Mutta asuinyhtiöissä näkyy olevan suuriakin eroja huomaan. Mikä sitten on hyvä ja mikä ei, pitäisi varmaan tuokin asia sillä "maalaisjärjellä" toteuttaa ettei olisi liian väljää tai liian tiukkaa. Itselläni ollut kissa mutta oli pakko luopua allergian takia, tykkään kissoista patsi jos ne pissii mun nurkkiin siitä en pidä.

Voi hyvä ihme. Kyllä kissojen

Voi hyvä ihme. Kyllä kissojen karkaamisen saa estettyä, jos vain haluaa. Nyt on todella välinpitämätön ihminen lemmikkienomistajana ja kehtaa vielä esitellä asiaansa lehdessä. Ensinnäkin kissat aiheuttavat monenlaista haittaa naapurustossa, vaikka omistajan mielestä ne ovatkin pelkästään ihania, niin kuin varmasti ovatkin. Itsekin pidän kissoista kovasti. Mutta hiekkalaatikon kakkalöydöt eivät todellakaan piristä äidin päivää, kun saa 18kk vanhan lapsen kädestä putsata kakkaroita. Kissanpissa haisee aika lailla, sitä ei omiin nurkkiinsa kukaan halua, luulisi kissanomistajan ymmärtävän. Ne myös villiinnyttävät koiria ja juoksevat autotiellä aiheuttaen vaaratilanteita. Vastuullinen kissan omistaja ei jätä lemmikkiään heitteille, kuljeksimaan missä sattuu. Kissaa ei saa edes pitää vapaana ilman valvontaa, sanoo järjestyssäännötkin. Eli jos et voi kulkea koko ajan kissasi mukana sen ulkoilessa, niin sitten pidät sen sisällä.

Samalla mitalla takaisin, ei

Samalla mitalla takaisin, ei tuollaisten pilkunn....ja kyylien kanssa muu auta. Jos ne eivät valittaisi kissoista,niin sitten lapset metelöisivät tai vastaavaa. Tunnen tyypin.Kun ei omaa elämää ole, se hankitaan kyttäämällä naapuria. Kuten sanoin:Samalla mitalla takaisin. Valittakaa sen valituksen tekijän koirasta (jos on). Paikasta, missä pysäköi.Moisiossa on nopeusrajoituksia.Ajaako aina sallittua nopeutta?Joka seikasta valituskirjelmä. Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa niiden valittaneiden nimet, että niitä ei ole lisätty omin luvin.

"Nii oikke", joskus on

"Nii oikke", joskus on tunnustettava itselleen että on toiminut väärin ja siksi asiasta on valitettu. Luultavasti valituksen allekirjottaneilla on elämä ja he haluavat nauttia siitä ilman kissojen aiheuttamia harmeja. Jospa asianosainen nyt vaan nielisi ylpeytensä ja alkaisi huolehtia kissoistaan kuten kunnon lemmikinomistajan tulee. Hyvää kesän jatkoa.

Geoastrolle "Ne myös

Geoastrolle "Ne myös villinnyttävät koiria". Siis se koira onkin joku pyhä elukka, millä on suuremmat oikeudet?Vai?Olen tuntenut näitä kissan pissasta valittajia,jotka kusettivat omat koiransa mihin sattuu.Jamistähän nekoiranpaskakasat tulevat. Kun minä muutin nykyiseen rivitalopätkääni, siivosin takapihalta yli 70 koiranpaskaa.Laskin niitä lapioidessani.Asunto kun ol iollut tyhjillään ja rutilaiska naapuri olivain laskenut ikälopun koiransa ovesta naapurin aidan toiselle puolelle asioille. Ne urbaanilegendat kissojen naarmuttamista autoista voi muuten lopettaa, kun maailmassa on kameroita, millä voi kuvata eikä yksikään eläinlääkäri ole yhtään tapausta vahvistanut.Ei mikään elukka nyt niin hullu ole, että metalliin kynsiään kiskoo. On se ihanaa, että vaikka Turussa on pahoinpitelyjä,raiskauksia, tulipaloja,niin joidenkin elämä - niin sanoakseni- on niin helppoa,että ei ole muuta tekemistä kuin väsätä kissoista oikeusjuttuja. Miten tuollaiset pärjäävät,kun tulee kuolemaa ja sairauksia vastaan??

Nii Oikke, taidatkin olla

Nii Oikke, taidatkin olla oikea koiravihaaja kirjoituksistasi päätellen.. Ja nyt sitten pitää aloittaa riitely siitä kumpi on parempi, koira tai kissa. :) oi ja voi vaan..

Nii oikke : Kyseisellä

Nii oikke : Kyseisellä naishenkilöllä ei ole koiraa ja ei tietääkseni autoa joten paha noista mennä valittamaan ja alunperin tämä kissojen vihaus alkanut hänen oman talon kissoista jotka hyppivät hänen kukkapenkeissä. Ja joku aiemmissa kommenteissa valitti että taloyhtiön piikkiin uusittu laminaatti lattioita, tuota sovin vähän epäillä kun tvt asunnoista saa kaikki remontti tarvikeet repiä väkisin =(

Emilia on minun paras

Emilia on minun paras kaverini ja voin kyllä ihan hyvin todistaa sen, että niiden kissoja on vaikea pitää sisällä! Sillä kessällä kun olen ollut useasti tietenkin Emilian kanssa ja ollaan rampattu sisältä ulos niin kissat ovat siinä samassa aina livahtaneet vaikka niitä ollaan yritetty estää. Ja niin kuin tuossa lukeekin Emilian ja minun kaveri puri koulun liikunta tunnilla käärme jalkaan. Ellei niitä kissoja päästetä kesäisin vapaaksi on suuri käärme ja hiiri/rotta ogelma. Ja ne kissat kylla tekee sisälle tarpeensa. Niillä on ihan sitä varten siellää HIEKKA ASTIA! Kyllä kissat osaavat tehdä sinne tarpeensa minne niitä opettaa. Ne kissat ei edes tee pahaa kärpäsellekkään .. Paitsi Veikko ;D

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat