Puheenaihe

Haluatko välttyä flunssalta? – HS: Seksi kahdesti viikossa voi auttaa

Säännöllinen seksi on terveydelle hyväksi. Se muun muassa parantaa vastustuskykyä.

Johanna Erjonsalo

Seksin harrastaminen ainakin kerran ja mielellään kaksi kertaa viikossa vähentää sairastumisriskiä, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehti käsittelee artikkelissaan säännöllisen seksin harrastamisen etuja. Tutkimusten mukaan useammin kuin kerran viikossa seksin harrastaminen on yhteydessä vahvempaan vastustuskykyyn.

Seksiä ei kuitenkaan käsitetä pelkästään yhdynnäksi tai kyvyksi saada orgasmeja, vaan se on nauttimista erilaisista virikkeistä ja aistimuksista itselle sopivalla tavalla, itseään tai muita vahingoittamatta. Määritelmä on maailman terveysjärjestö WHO:n.

Vähintään kaksi orgasmia viikossa auttaa HS:n mukaan myös muihin asioihin. Se muun muassa vähentää miesten kuolleisuutta. Viisi siemensyöksyä viikossa saavien miesten riski sairastua eturauhassyöpään on viidenneksen pienempi kuin niillä, jotka ejakuloivat harvemmin kuin kahdesti viikossa.

Seksistä pidättyvillä naisilla taas on suurempi riski saada sydänkohtaus.

Tutkimuksen mukaan hieman yli 70 prosenttia suomalaisista pitää seksielämäänsä melko tyydyttävänä. Sukupuolielämää ei koeta tyydyttäväksi jos seksiä on merkittävästi vähemmän kuin toivoisi, vaikka yksittäiset yhdynnät olisivatkin onnistuneita.

Oletko kärsinyt syyskesän flunssasta?

En
71% (67 ääntä)
Kyllä
29% (27 ääntä)
Ääniä yhteensä: 94

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Niinpä, mutta entäs kun mies

Niinpä, mutta entäs kun mies ei saa? Pitääkö silloin sairastua flunssaan ja olla pois töistä viikon verran, vai mennä maksullisten pakeille? Ainakin kansantaloudellisesti vm. vaihtoehto on paljon edullisempi.

Täähän on niin ikivanha fakta

Täähän on niin ikivanha fakta, vai mistä on peräisin vanha kansanviisaus: Nuha lähtee nussimalla.

Nyt syksyn jälkeen meille

Nyt syksyn jälkeen meille "saamattomille" naisille tulee jakamaan nuoret miehet virikkeelisiä ja aistillisia tuntemuksia.

Jos fyysinen akti tai käteen

Jos fyysinen akti tai käteen veto vähentää flunssaa, niin mitä voikaan tehdä rakkaus? Tiedemiehet eivät ole sitä mittareillaan pystyneet mittaamaan, joten heille sitä ei voi olla olemassa. Kuitenkin, joka on sen kokenut ei epäile sen olemassaoloa ja voimaa. Mutta miten löytää se? Jokaisen tulisi etsiä omaa sielunkumppaniaan. Tiedät kun olet löytänyt hänet. Moni kuitenkin tyytyy vähempään, jopa pelkkään seksiin. Itse on ensin muututtava sellaiseksi, jonka katsoo kelvolliseksi omalle sielunkumppanilleen. Sen jälkeen on vain ajan kysymys milloin hän löytää sinut. Pitää huolta itsestään. Oppia tavoille. Etsiä ja oppi viisautta. Mitä tapoja ja perinteitä kunnioitamme ja opetamme lapsillemme? Keneltä he saavat viisautta? Ilman niitä heidän on vaikea löytää omaa rakastaan. Missä tahansa yhteiskuntamuodossa perhe on kaiken perusta. Jos et perustanut sitä sielunkumppanisi kanssa ja luonut sitä varten yhdessä rakkauden tilaa, miten rakkaus voi asua siellä? Yhteiskunta ei oikeasti ole kiinnostunut hyvinvoinnistasi. Se haluaa työpanoksesi ja rahasi. Lapsiasi koulutetaan, erään opetusneuvoksen sanoja lainatakseni, työtä ja eläkkeiden maksua varten. Hyvinvointi on tunne. Rakkauden tilassa voit hyvin ja lapsesi voi hyvin. Rakkaus on voima, jonka avulla pystyy tekemään melkein mitä vain, se antaa voimaa ja motivoi. Sitä ei oikein vielä osata hyödyntää esim. lasten kasvatuksessa ja kouluttamisessa. Rakkaus kuitenkin ohjaa sinua, jos niin haluat.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat