Puheenaihe

"Kympin parturit" toivat rajun kilpailun hiusalalle – näin yrittäjä perustelee hintaa

KILPAILU    Halpaparturit ovat nouusseet puheenaiheeksi. Tämä juttu on julkaistu keväällä 2017. - Voin leikata hiukset jopa 5–10 minuutissa, perustelee Kalliossa yrittäjänä toimiva parturi matalaa hintaa.

Kalliossa sijaitsevan Parturi Newrozin omistaja Kewan Simko vakuuttaa, että hänen työntekijänsä saavat normaalia palkkaa halvoista hinnoista huolimatta.

Don Lehtinen

Vaasankadulla 15 euroa ja 18 euroa, Helsinginkadulla 10 euroa. Alueen täyden palvelun parturi–kampaamot voivat vain haaveilla uusista miesasiakkaista, kun ulkomaalaistaustaiset parturit pitävät hiustenleikkuun hinnan lattiassa.

Pengerkadulla sijaitsevassa Parturi Newrozissa parturoinnin hinta on 12 euroa, mutta hinnalla saa vain hiustenleikkuun ilman hienouksia. Pesu maksaa viisi euroa, samoin kulmakarvojen trimmaus. Parranajosta saa pulittaa viidestä kahdeksaan euroa. Vakioasiakkaat ottavat yleensä koko hoidon.

– Suomalainen parturi leikkaa hiuksia 30–40 minuuttia. Jos täällä on kiire, voin leikata hiukset jopa 5–10 minuutissa, Newrozin omistaja Kewan Simko kertoo.

Halpa hinta ei automaattisesti tarkoita, että veronmaksussa on puutteita."

Hämeentien Muotitukka-parturi–kampaamon omistaja Helena Laukkanen ei usko, että kymmenellä eurolla saa kovin hyvää leikkuuta. Newrozin saamat arviot sosiaalisessa mediassa ovat kuitenkin ylistäviä.

Alle kymmenen minuutin hiustenleikkuuta Laukkanen pitää lähes mahdottomana.

– Olen joskus kilpaillut lavalla. Nopein aikani oli seitsemän minuuttia, mutta siinä kaikki oli valmiiksi suunniteltu.

Halpa hinta tarkoittaa, että liike on riisuttu. Hiustenhoitotuotteita ei Newrozin hyllyillä näy ja seinälaatoituksen reunoilta pilkistää kiinnityslaasti. Kahvitarjoilusta on turha haaveilla.

Verotarkastajan taannoisella käynnillään vaatima korttimaksupääte on vasta asennettu, vaikka yritys on perustettu kolme ja puoli vuotta sitten.

Verohallinnon linjajohtaja Ari Revon mukaan kymmenen euron hiustenleikkuu laitetaan verohallinnossa merkille. Halpa hinta ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että veronmaksussa on puutteita.

Kurvin lähistöllä työskentelevien harvojen kantasuomalaisten partureiden toimeentuloon halpaparturit eivät ole vaikuttaneet. MRoom-parturiketjun maajohtaja Tero Hellgrénin mukaan Helsinginkadun MRoom on yksi ketjun menestyneimmistä.

– Terve kilpailu on hyvä asia. Yrittäjän pitää kysyä itseltään, miksi asiakas on lähtenyt pois, Hellgrén sanoo.

Pääkaupunkiseudun hiusyrittäjien puheenjohtaja Marja Harjamaa harmittelee halpapartureiden rantautumista pk-seudulle.

– Perinteiset parturit ovat todella lirissä. Lopettamisista en tiedä, mutta talousvaikeuksia partureilla on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (11)

Kommentit

Joiden epäillään maksaneen

Joiden epäillään maksaneen veronsa väärin tai ,..,.,.,.

"Kahvitarjoilusta on turha

"Kahvitarjoilusta on turha haaveilla." Minä en ole missään parturissa ikinä saanut mitään kahveja saati muutakaan vanhan aikakausilehden jonottamisen ajaksi selaamisen lisäksi. Onko kilpailu mennyt niin kovaksi, että kahvin lisäksi kohta tarjoillaan konjakitkin?

Olisikohan vaan niin, että

Olisikohan vaan niin, että jatkuvasti kasvava kuilu hyvä ja huono-osaisten välillä on luonut tähän maahan kahdet markkinat, toiset hyväosaisille, toiset vähän huonommin pärjääville. Peruspäivärahalla ei paljon hienostosalongeissa käydä laittautumassa. Pakko on kuitenkin joskus tukkaakin leikkauttaa ja koska näin, niin sieltä ostetaan, mistä halvalla saadaan. Kysyntä luo tarjontaa, ja koska tätä potentiaalista kysyntää löytyy kosolti myös köyhempien keskuudesta, niin tarpeeksi halvalla kun palvelujaan myy, niin löytyy myös ostajia. Kaikki kunnia näille omasta hyvinvoinnistaan ja ylenpalttisuudesta tinkiville yrittäjille, jotka näitä palveluita köyhillekin tuottavat!

Kaikki kunnia näille omasta

Kaikki kunnia näille omasta hyvinvoinnistaan ja ylenpalttisuudesta tinkiville yrittäjille, jotka näitä palveluita köyhillekin tuottavat! Kuules niillä oikean hintaisilla palveluilla maksettavilla veroilla maksetaan köyhien toimeentulo, kun veroeurot vähenevät vähenee myös hyvinvointi, muista aina se. Ei kukaan maksa kaikkia yrittäjyyteen kuuluvia maksuja, jos parturointi maksaa 10€ se on varma se.

Hyvinkin maksaa! Monella

Hyvinkin maksaa! Monella pieyrittäjällä nykyään esim. tuntilaskutus alle 30 e alveineen ja maksaa siitä kaikki lakisääteiset maksut, elääkin vielä. Parturi pääsee 10 e:n kertalaskutuksella helposti samaan. Kateellisten panettelua ja perusteetonta ajojahtia taas jälleen kerran.

Epäilen suuresti veronmaksua.

Epäilen suuresti veronmaksua. Kävin jokin aika sitten Porvoonkadulla kampaajalla. Ennen minua leikattiin miehen hiukset. Maksua ei lyöty kassaan. Hiusteni värjäyksen aikana leikattiin jälleen miehen hiukset, taaskaan ei lyöty maksua kassaan. Kun tuli oman maksuni vuoro, kysyttiin tarviiko kuitin. En tarvinnut, mutta kuvittelin, että maksu kuitenkin lyödään kassaan. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Korttimaksua ei kyseisessä paikassa ollut. Eli vähintään kolmet hiukset hoidettiin ohi kassan. En mene enää ko. paikkaan.

Minulle tärkeintä on nopea

Minulle tärkeintä on nopea leikkuu ja halpa hinta sekä kohtuullinen laatu. Ja nämä toteutuvat nykyisessä parturissa ja päälle tulee vielä ystävällinen palvelu, kahvia juon kahvilassa. Loistavaa, että suomalaista ryöstöhintapolitiikkaa poljetaan globaalilla kilpailulla ja joskus verottajaa (joka sen ansaitsee) kusettaen!

Nämä ovat aina hienoimpia

Nämä ovat aina hienoimpia kommentteja, joissa iloitaan verottajan kusettamisesta - totta hitossa saamatta jääneet verotulot verotetaan jotenkin kuitenkin. Sääli rehellisiä kilpailijoita.

Viisitoista vuotta 3mm

Viisitoista vuotta 3mm sänkitukka, ehkä viisi kotiparturi konetta sinä aikana, koneet 10-20 euroa kappale. Halpaa !

Olisihan asia aika pitkälle

Olisihan asia aika pitkälle selvitettävissä tilinpäätöksiä ja kuluja vertaamalla, mutta se edellyttäisi toimitustyötä. Mutta sitä kun katsoo, miten asuinpaikan lähellä oleva parturi pitää puolen vuoden jälkeen edelleen kympin avajaistarjousta (ei jutussa mainittu) ja pitserian omistajalla näkyisi olevan yli sadan tuhannen Bemari, niin pahasti haisee.

No jaa yhtä halvat hinnat

No jaa yhtä halvat hinnat löytyy Kampaamo Kannelmäki kampaamolla : http://seosuomi.dx.am/kampaamot-kannelmaki/

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat