Puheenaihe

Keskustan Kaikkonen leipäjonosta: "Lähinnä hävetti"

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.

Sauvo Jylhä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo olleensa muutaman muun keskustan edustajan kanssa tutustumassa leipäjonojen arkeen. Kaikkosen mukaan Heikki Hurstin ruuanjakelupisteessä jonot olivat pitkät ja väki kirjavaa: eläkeläisiä, työttömiä, maahanmuuttajia ja opiskelijoita. Kaikkonen toteaa samanlaisia jonoja olevan kymmenissä kaupungeissa ympäri Suomen.

– Itseäni lähinnä hävetti. Leipäjonot ovat olleet pitkät jo vuosikausia. Mikään eduskuntapuolue ei voi saavutuksillaan tässä asiassa kauheasti kehuskella, ei myöskään nykyhallitus. Vaikka työttömyys nyt viimein alenee, on meillä valtava joukko ihmisiä, joilla toimeentulo on tosi tiukalla. Tähän tarvitaan korjausliikettä, mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, Kaikkonen sanoi eduskuntaryhmän talvikokouksessa.

Kaikkosen mukaan Heikki Hursti pitää perustulokokeilua hyvänä.

– Meidän täytyy tällä kaudella miettiä sille jatkoaskelia, perustulokokeilun kakkosvaiheen käynnistämistä, Kaikkonen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (22)

Kommentit

Niin,ei meillä voi kyllä

Niin,ei meillä voi kyllä puhua hyvinvointivaltiosta.Niin kauan ,kun ihmisen pitää hakea leipänsä ruokajonosta ,niin hallitusherrat voisivat hävetä. Ei paljon naurata ,kun leipäjonossa seisoo vanhoja ihmisiä ,jotka kuitenkin on työnsä tehneet ja lapsensa hoitaneet. Vanhat naiset varsinkin ovat pienellä eläkkeellä ,koska ovat lapset hoitaneet kotona,siitähän ei eläkettä ole kertynyt. Tuntuu,että rikkaat hallitusherrat ei osaa kuvitella mitä on tulla toimeen alle tuhannella eurolla tai jopa alle sen.Vuokra ja ruoka sekä lääkkeet maksaa ja vaatettakin joskus tarvitsee.Sipilä on ollut valmis ottamaan tänne ulkolaisia,mutta omat köyhät haluaa ilmeisesti korjata pois silmistä.

JOS JOKU EI HALUA OLLA

JOS JOKU EI HALUA OLLA LEIPÄJONOSSA, NIIN TEKEE ASIALLE ITSE JOTAIN. Ja se mitä voit tehdä on, äänestä SKP. Esim. kun VTS oltiin muuttamassa osakeyhtiöksi, niin samaan aikaan kunnalisvaalien % osuus oli Hervannassa 54%. Ja sielläkin oikeistosiipi sai enemmän ääniä, vaikka VTS taloja on Hervanta täynnä. Jos et itse edes viitti tehdä senkään vertaa, että käy äänestämässä tai annat äänesi aku ankalle, NÄMÄ äänet menee silloin KOKOOMUKSELLE. Jos et äänestä niin on aivan oikein, että olet leipäjonossa, ja toivottavasti silloin sekin loppuu sinulta. Vaalien lähestyessä KAIKKOSIA aina ilmaantuu, mutta käytä älliäsi mitä äänestät, jos olet köyhä ja kurja niin vetäise se ääni SKP. Sitä ei halua Kaikkonenkaan valtaan.

Jaahas. Vaalit tulossa ja nyt

Jaahas. Vaalit tulossa ja nyt yritetään saada ääniä puolueelle, ja ehkä itsellekin jos ehdokkaaksi ryhtyy. Todellakin, Kaikkonen on ollut vuodesta 2003 kansanedustajana mukana tekemässä ja hyväksymässä päätöksiä joilla heikommassa asemassa olevan suomalaisen asemaa on ennestään heikennetty. Hän on hyväksynyt sen, mukisematta. Vai äänestikö vastoin puoluekuria. Ei ole nälkäisen häpeä hakea ruokaa ruokajonoista mutta on todellakin poliitikolla häpeämistä, että ns. hyvinvointivaltiossa ihmisten tarvitsee jonottaa ilmaista ruokaa leipäjonoissa. Kommenttiensa jälkeen Kaikkonenkin menee kotiinsa eikä hänen tarvitse miettiä miten ruoan saisi riittämään siihen asti kunnes taas saa jostain rahaa tai ruokakassin. Kaikkonen ostaa sen ruokansa myös näiden leipäjonossa jonottavien verorahoista maksetulla palkkiolla. Kun ihminen joutuu elämään yhteiskunnan tuilla häntä myös verotetaan rankalla kädellä, vähintään 20% on vero riippuen tuen nimestä. Tuskinpa Kaikkonen mitään häpeää tuntee, äänien kosiskelussa kaikki on poliitikolle sallittua, epätotuuksienkin puhuminen. Kepu pettää aina, vaan eipä ole ainoa puolue joka sillä linjalla on. Suuria massoja koskevissa päätöksissä joudutaan aina tekemään kompromissejä mutta miksi Kaikkosen puolueen johtaman hallituksen päätöksen kompromissit heikentävät aina heikomman asemaa lisää, eivät varakkaiden (eliitin). Farisealaisuus on pahoinvointia aiheuttavaa.

Onko vaalit lähestymässä, vai

Onko vaalit lähestymässä, vai miksi hän tuollaista yhtäkkiä rupesi puhumaan?

Kumpikin kirjoittaja puhuu

Kumpikin kirjoittaja puhuu asiaa, ei nämä leipäjonot ole salaista tietoa, ne ovat olleet tiedossa ehkä kymmeniä vuosia. Ja mitä on tehty? Kummasti ne tulee esiin aina vähän ennen vaaleja, niinkuin tuolla edellä todettiin. Minulle tuli tuli mieleen näiden jonojen alkuajoilta tapaus, kun eduskunnan puhemiehenä oli kokoomuksen Pystynen, toivottavasti muistin nimen oikein, hän suorastaan raivostui, kun tieto Suomen leipäjonoista pääsi ulkomaisiin lehtiin, hänen mielestä Suomen mainetta loattiin pahan kerran, tosiasiaa ei voitu myöntää. Nyt se myönnetään, mutta hallitukset ei ole tehneet mitään asian korjaamiseksi,ai anteeksi, kyllä se joitain hävettää.

Olikos tämä se vaalirahamies,

Olikos tämä se vaalirahamies, eikös vasemmasta taskusta olisi jotain jäämiä löytynyt.

Kyllä minuakin Kaikkosena

Kyllä minuakin Kaikkosena hävettäis, nimittäin näyttää naamansa Hurstin jakelussa. Vaalit lähestyy se oli ainoa syy, mutta ei hätää: näitä "köyhän kavereita" ilmestyy kyllä lisää....

Leipäjonot tulivat muka

Leipäjonot tulivat muka yllätyksenä Kaikkoselle. Leipäjonot jotka ovat olleet arkipäivää jo 90-luvulta lähtien. Kaikkosen ja muiden valtaapitävien olisi jo aikoja sitten pitänyt tutustua työttömien ja köyhien arkipäivän ongelmiin, eikä elää omassa ideaalimaailmassa, jossa kaikki ovat varakkaita, eikä tarvitse miettiä mihin ostaessa on varaa.

Kuka suomessa muka tienaa

Kuka suomessa muka tienaa alle 2600 €/kk? T. Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty

Kysymys ANTTI KAIKKOSELLE,

Kysymys ANTTI KAIKKOSELLE, sinua siis hävetti, vaikka et sitä sano niin ÄRSYTTI leipäjonolaiset. Koska sinä olet jo kannattamassa kansalaisten tappamista ja olet kertonut JAA äänesi tappamisen puolesta, niin koska nämä leipäjonossa olevat laitetaan eutanasia listalle. Näinhän sinä tästä ongelmasta hyvin eroon pääset, kun et ole asialle tehnyt yhtään mitään vaikka olet eduskunnassa ISTUNUT, jos olet viitsinyt paikalle tulla,. vuodesta 2003. Kun ensimmäinen tappolaki saadaan aikaiseksi, niin sen jälkeen seuraa sairaat lapset, niin siitä on sitten hyvä mennä rahattomiin ja työttömiin leipäjonolaisiin. Kattokaa mitä äänestätte, tai olette itse Kaikkosen listalla kohti polttouunia

Kyllä minuakin hävettäisi

Kyllä minuakin hävettäisi olla suomalainen poliitikko.

kaikkosta hävetti leipäjono

kaikkosta hävetti leipäjono mutta ei se että kaikkosen lapset on riistetty vanhemilta lastensuojelun lapsikaupan takia jossa myös poliitikot ovat mukana ps perkele koska tehdään tv dokkari jossa suomen lastensuojelu tekee bisnestä lapsilla ps lokakuun liike on aidosti puolueeton sivusto jossa käsitellään asioita jota ei tuoda julkisuuteen koska valtiovalta estää ehdotan kaikkia jotka ovat joutuneet lasun mielivallan uhriksi tekemään lasun toimista valviraan rekklamaation ps joka toinen tunti suomessa otetaan lapsi huostaan ilman mitään selittelyitä koska hurskaat lasun väki saa siitä rahaa esm n130 000 maksaa jokainen lapsi huostaan otettu lapsi veronmaksajalle per vuosi

Kyllähän kun on vaalit ovella

Kyllähän kun on vaalit ovella,niin ollaan huolissaan. On taas köyhilläkin kavereita. Taas luvataan 25 hyvää ja 50 parempaa asiaa, laittaa heidän asiat kuntoon. Kun vaalit on ohitse ja oma selusta turvattu,niin taas unohtuu heikompiosaisten murheet. Vaalikarjaa ruokitaan jo hyvissä ajoin. Vanhuksia,lapsiperheitä,vammaisia,sairaita,köyhiä, pienillä eläkkeillä kituuttavia.He ovat taas tärkeitä, kun pitää saada oma perse paremmalle pallille, hyvien palkkioiden kera. Tämähän on normaalia toimintaa,oli vaalit mitkä tahansa.

Kehtaakin tulla äänien

Kehtaakin tulla äänien toivossa laukomaan tuollaisia! Tää on tiedetty, hei hönö!

Odotamme Kaikkosen ja kepun

Odotamme Kaikkosen ja kepun toimenpiteitä.

Hävetti kuntavaalien alla, ei

Hävetti kuntavaalien alla, ei haitanne muutoin.

Sipilän hallitus on vaan 1%

Sipilän hallitus on vaan 1% eliitin asialla ja muut niin kyykkyyn kuin vaan on mahdollista.

SDP Tytti Tuppurainen

SDP Tytti Tuppurainen paheksui haastattelussa sitä, kun kansa ei usko ELIITTIÄ. Nämä P.....let pitävät itseänsä jonain ELIITTINÄ, siksi ne pitää pudottaa maanpäälle ja äänestää KOMMAREITA.

Olipas pölhöpopulistinen

Olipas pölhöpopulistinen kommentti Kaikkoselta. Toki kepua huolettavat kaupunkin köyhät ainakin näin vaalien alla. Vaikka leipäjonoissa on varmasti monia syystä tai toisesta puutteessa eläviä, osa jonottajista on varmasti liikenteessä samasta syystä kuin kansa jonottaa Tokmannin avajaisissa ämpäreitä - ilmaista tavaraa on tarjolla. Rahan voi sitten käyttää tärkeämpiin asioihin, kuten viinan juomiseen tai osakesäästöihin.

Vai hävetti? KePulit olleet

Vai hävetti? KePulit olleet itse järjestämässä jonolle pituutta huonontamalla köyhän kansanosan elinoloja...!

SDP on ollut huonontamassa mm

SDP on ollut huonontamassa mm eläkeläisten ansioita leikatun indeksin kanssa. Jos demarit olisivat oikeasti olleet huolissaan leipäjonoista niin heillä on ollut monet hallituskaudet aikaa korjata asia. Eipähän ole korjanneet. Onpa tekopyhyyttä nyt sitten älähtää. Unohdetaan demarit näissä vaaleissa. Se on parasta mitä voimme tehdä.

Kepulaisten lahkosaarnaaja.

Kepulaisten lahkosaarnaaja. Ei uusia leikkauksia.No katsotaan,kun vaalit ovat ohitse. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005076121.html

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat