Vaarallisia tilanteita Turun penkkariajoissa

Kuvituskuva

Arkisto

Penkkaririehaa vietettiin perinteisin menoin tänään Turussa. Penkkariajelu alkoi Turun keskustassa kello 12.40 ja tavan mukaan reitti kulki myös Kauppatorin laidassa Yliopistonkatua pitkin Brahenkadulta Aurakadulle.

Kauppatorin "yläreunaan" oli kasautunut satoja ihmisiä ajelua seuraamaan. Kun väkijoukko pikkuhiljaa siirtyi torin puolelta kadun puolelle, joutui poliisi jo varhaisessa vaiheessa katkaisemaan vastaantulevan liikenteen torin kohdalla.

Ajelun edetessä siirtyi väkijoukko koko ajan lähemmäs kuorma-autoletkaa kaduille heitettyjen karamellien perässä ja osin myös kuvaamaan penkkariautoja. Karamellien perässä autojen vierellä kirmaili niin lapsia kuin aikuisiakin. Osa juoksenteli myös pysähtyneiden kuorma-autojen välistä tien yli.

Kello 13.30 maissa ajoväylä yleisön keskellä kävi niin ahtaaksi ja vaaralliseksi, että yleisön turvallisuuden takia poliisi ohjasi penkkariautojen letkan Brahenkadulta ylös Maariankadulle, minkä jälkeen ajelu jatkui vielä noin kello 14 saakka.

Turkulaisen toimitus

Kommentit (1)

Kommentit

KIITOS Turun poliisilaitokselle,
unohtumattomasta penkkariajelusta.

Kameran akku säästyi, varpaat ja sormet eivät jäätyneet ja päästiin nopeammin takaisin tuottavaan työhön.
Yliopistonkadulla olleille Äideille, Isille, Isovanhemmille, Sisaruksille ja kavereille jäi mukavat muistot, kun parhaassa tapauksessa ehtivät nähdä yhden kerran lapsensa, lapsenlapsensa tai kaverinsa penkkariajelussa.
Turun tämän vuotinen penkkariajelu oli fiasko.
Poliisi päätti siirtää penkkariautojen ajoreitin pois yliopistonkadulta, vedoten siihen, että ajoväylä kävi ahtaaksi. Monta kertaa penkkariajeluja seuranneena ei tilanne ollut sen pahempi, kuin muinakaan vuosina. Ainakaan yliopiston x aurakadun kulmassa tilannetta seuranneena. Yleisö kyllä siirtyi ajoradalle, mutta miksei poliisi käskyttänyt heitä kauemmas. Yhtään siirtymismääräystä en paikalla olleilta poliiseilta kuullut?? Miksi paikalla olleet poliisit eivät hoitaneet työtään?
Eikä tästä yleisöllekään voi puhtaita papereita antaa. Oma turvallisuutesi on ensikädessä omien tekemisiesi seurausta. Maalaisjärkeä saa ja pitää käyttää.

Oliko mietitty etukäteen valmiiksi, miten informoidaan yleisöä, jos reitti joudutaan muuttamaan. Tässä tapauksessa ei ainakaan informoitu mitenkään.

Poliisi perusteli reitin muuttamista sillä, että riski on aika suuri, kun kuorma-auto menee ohi parin metrin päästä. Kielletäänkö huomenna käveleminen vai autoliikenne keskustassa koska jalkakäytävällä kävelevä jalankulkija on alle kahden metrin päässä ohiajavasta autosta. Riski on aika suuri.

Penkkariajelut on ajettu perinteisesti yliopistonkadun kautta. Tätä perinnettä pitää Turkulaisten puolustaa koska muuten edessä on ajat, jolloin kaikki perinteiset tapahtumat keskustasta siirretään Artukaisiin tyhjälle parkkipaikalla.
Siellä kun poliisi pystyy pitämään autot ja ihmiset kaukana toisistaan.

Nimimerkki: kui meni niinku omast mielest

Kimis