Paikalliset

Veljekset puhkaisivat uhrinsa keuhkon Turun kauppatorilla – oikeus julisti tuomion

Törkeä pahoinpitely tapahtui Turun kauppatorilla 18.6.2017.

Janne Koivisto / arkisto

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä törkeästä pahoinpitelystä.

38-vuotias Hamza Palani ja 23-vuotias Sabah Saleh Aziz Palani saivat 2 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta. He joutuvat korvaamaan uhrille yhteensä 5 295 euroa.

Tapaus sattui Turun kauppatorilla 18.6.2017. Veljekset ajoivat paikalle autoillaan, nousivat autoista ja kävelivät uhrin luokse.

Syyttäjän mukaan veljekset kävivät yhdessä uhrinsa päälle ja löivät tätä teräaseella useita kertoja rintakehään, olkavarteen ja jalkaan.

Toinen veljeksistä käytti lyömiseen punavartista teräasetta ja toinen mattoveistä. Jälkimmäinen löi uhria myös nyrkillä.

Yksi viilloista lävisti uhrin rintakehän ja puhkaisi keuhkon, minkä seurauksena uhrille aiheutui veri-ilmarinta. Vamma voi olla hengenvaarallinen.

Uhrin mukaan vihanpito johtui siitä, että hän on arabi. Toinen tuomittu kertoi oikeudelle, että hän oli tavannut uhrin ensimmäisen kerran vuonna 2012, jolloin uhri oli pahoinpidellyt hänet.

Oikeus totesi, että toisen tuomitun ja uhrin välillä on ollut erimielisyyksiä, joiden syistä ja ilmenemismuodoista asianosaisilla on ollut hyvin erilaiset näkemykset.

Käräjäoikeus passitti miehet Turun vankilaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Olen seurannut tätä tapausta

Olen seurannut tätä tapausta ilan läheltä. Kyse ei ole lainkaan ollut rodusta tai kansalaisuudesta, veljeksillä on tietääkseni paljon arabikavereita. Tapaus sai alkunsa vuonna 2012, jolloin tämä "uhri" pahoinpiteli Hamzan vakavasti, josta muutama tunti Hamzalla oli muistihäiriö eikä osannut sanoa, mitä hänelle on tapahtunut. Lisäksi hänen nilkkaan tuli murtuma ja hänellä on edelleenkin raudat nilkassa. Hamza nousti syytteen poliisille, muttei koskaan hänen asia käsitelty siitä syystä, että poliisin mukaan "tällä arabimiehellä ei ole oleskelulupaa eikä kiinteäasuinpaikkaa Suomessa ja häntä ei voi löydä". Tämä "uhri" on lähettänyt monta kerta uhkausviestejä veljeksille ja heidän perheelleen ja sanonut kostavansa tapahtunnutta. Hän on liikkunut viime aikoina heidän asuinalueillaan ja aiheuttanut pelkkoa perheelle, jonka vuoksi he joutuivar muuttamaan pois.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat