Puheenaihe

Leipäjonossa nyt koirat ja kissat – "Avun tarpeen suuruus oli järkytys"

Lemmikkien leipäjono -tapahtuma järjestetään Hakaniementorilla. Tapahtumassa jaetaan maksutta koiran- ja kissanruokaa vähävaraisille lemmikinomistajille.

Minna Rossi

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue järjestää Lemmikkien leipäjono -tapahtuman Hakaniementorilla Helsingissä nyt jo toisen kerran.

Tapahtumassa jaetaan maksutta koiran- ja kissanruokaa vähävaraisille lemmikinomistajille 3. joulukuuta kello 11–14.

– Meille tulee säännöllisesti avunpyyntöjä taloudellisissa vaikeuksissa olevilta lemmikkien omistajilta, kertoo tapahtuman koordinaattori Roosa Partanen Rekku Rescuesta.

– Avun tarpeen suuruus viime vuoden tapahtumassa oli kuitenkin järkytys enkä usko, että apua tarvitsevien määrä olisi ainakaan vähentynyt.

Usein lemmikille ostetaan ruokaa ennen kuin itselle."

Viime vuoden tapahtumassa ruokaa lemmikeilleen haki yli 250 ihmistä.

Tänä vuonna vähintään kaksi tuotetta sisältäviä ruokapaketteja riittää noin 600 tarvitsijalle.

Paikalla on myös EasyVetin eläinambulanssi, jossa on mahdollisuus rokottaa ja mikrosiruttaa lemmikkinsä edulliseen hintaan.

Rekku Rescuen kokemuksen mukaan suurin osa ihmisistä pyrkii huolehtimaan eläimistään mahdollisimman hyvin vaikeassakin elämäntilanteessa.

– Usein lemmikille ostetaan ruokaa ennen kuin itselle, Partanen jatkaa.

Tapahtumalla yhdistys haluaa omalta osaltaan tuoda hiukan jouluiloa ihmisten ja heidän lemmikkiensä elämään.

Samaan aikaan Helsingin tapahtuman kanssa pidetään Lemmikkien leipäjono myös Kiikoisissa Sastamalassa.

Sen järjestää Rekku Rescuen yhteistyökumppani Kiikoisten löytöeläinpalvelu.

Tapahtumissa jaettavat koiran- ja kissanruuat ja tarvikkeet on saatu lahjoituksena yrityksiltä sekä myös esimerkiksi Helsingin eläinsuojeluyhdistykseltä. Tapahtumaa ovat tukeneet myös Eläinten koulukuvaus sekä useat yksityishenkilöt lahjoituksilla.

Rekku Rescue

Vuonna 2002 perustettu eläinsuojeluyhdistys, joka toimii Suomessa ja Virossa kissojen ja koirien auttamiseksi.

Yhdistys etsii kodittomille eläimille koteja ja tekee ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä muun muassa järjestämällä kissojen leikkauskampanjoita sekä tiedottamalla eläinten asemaan ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Viime vuonna Rekku Rescuen avulla sai kodin yhteensä 170 kissaa ja 55 koiraa. Kaikki yhdistyksessä toimivat ovat palkattomia vapaaehtoisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (16)

Kommentit

Ja kuinka moni vähävarainen

Ja kuinka moni vähävarainen syö noita lemmikieläinten ruokia, kun ei rahaa ostaa muutakaan ruokaa. Käy vuorotellen leipäjonoissa,ja lemmikieläinten ruokajonoissa, hakemassa elantonsa. Kiitos maan hallitus ja syvä kumarrus. Näin juhlitaan Suomi 100 vuotta.

Porvoossa olisi myös tarvetta

Porvoossa olisi myös tarvetta tälläiselle avulle. Ottaisikohan joku taho tästä kopin.

Onko joku taho joka auttaa

Onko joku taho joka auttaa heitä myös eläinlääkäri ym kuluissa? Mietin vaan että jääkö lemmikkien vaivat hoitamatta kun ei ole rahaa?

Pitääkö se lemmikki ottaa,jos

Pitääkö se lemmikki ottaa,jos ei ole rahaa?

Sydämetön vastaus! Entäpä jos

Sydämetön vastaus! Entäpä jos lemmikki on otettu silloin kun oli varaa?

"Kasvun hedelmät kuuluvat

"Kasvun hedelmät kuuluvat kaikille". Näin on eduskunnassa sanottu viime aikoina moneen otteeseen. Tässäkö niitä kasvun hedelmiä nyt jaetaan?

Ei ne "senaattorit" ja

Ei ne "senaattorit" ja eliittipoliitikot eliittipääomakavereineen paljon ressuista ja misseistä välitä, kun hedelmien jakajatkin niitä vituttaa enemmän kuin oman tilin kasvattaminen. Maassamme pesii eliittisakki, joka pian saa näyttää turpeata naamaansa linnan parketeilla ja naureskella boolimaljan ääressä tyhmälle kansalle, joka sen kaiken maksaa. Loiset juhlii kansan selkäruodosta tehdyllä pateella!

Suomalaiset leipäjonossa ja

Suomalaiset leipäjonossa ja myös suomalaiset koirat ja kissat. Yhtä porukkaa ei vaan leipäjonossa näy kun ohituskaista toimii.

Näinpä. Sitten meidän pitäisi

Näinpä. Sitten meidän pitäisi vielä olla mukamas iloisia tästä rikkaudesta. Ensimmäisiä ajatuksia nykyisin joukkotapahtumista on terrori-iskujen mahdollisuus, eli ei mennä. Peruskristitty noita ei yleensä harrasta.

No muttakun se on

No muttakun se on kotoutumista,että tungetaan taskut täyteen rahaa. Sitten joillakin vihervasureilla on tapana sanoa,että suomalaiset dokaa kaikki rahat,muslimi kun ei voi,koska uskonto.hahaa.

Niin hevoset ja muut isommat

Niin hevoset ja muut isommat kotielämet sinne jonoon vain ,kyllä sossu maksaa ja "vihervassarit" on vaatimassa kaikille kuuluu osa kasvusta? Arkkipiispan luvalla sitten kirkkoon laittomasti maassa olijat, kyllä riittää avunatarvitsijoita ja kun rahaa saa ottajia riittää, ei työnteko niinkään kiinosta?

Pienituloisellekin lemmikki

Pienituloisellekin lemmikki on tärkeä seuralainen. Monelle jostain syystä yksinäiselle tai vaikkapa eläkeläiselle lemmikin seura nostaa paljon elämisen laatua ja antaa osaltaan rytmiä arkeen ja syyn nousta aamulla. Onhan tutkimuksissa selvinnytkin, että lemmikin silittely on suorastaan terveellistä. Tavallisen lemmikin aiheuttamat kulut eivät nyt niin massiivisia ole. Yllättävät eläinlääkärikulut ovat suurin ongelma. Toki ravintoa on tarjolla kovin kalliiseen hintaan, selvästi kalliimpaan kuin ihmisravinto. Jos ihmisellä on paljon aikaa lemmikilleen, eläin kyllä palkitsee kiitollisuudellaan ja luottamuksellaan hoitokulut. Ikävää, että ne, joilla olisi eniten aikaa puuhata ja viettää aikaa lemmikkinsä kanssa ja joilla ei ole kovin paljon muuta sisältöä arjessaan, ovat usein pienituloisimpia.

Suomi nousussa talous kasvaa

Suomi nousussa talous kasvaa näin uutisoidaan vaikka totuus on se että ostovoima pienenee jatkuvasti ja palkat laskee.

Eläimelle antaa vähistää kun

Eläimelle antaa vähistää kun ei muuhun enää pysty. Mulle tulee hyvä fiilis siitä kiitollisuudesta jonka koiralta saa. On myös ykkös asia pitää kaverista huoli. Ei pyöri siivellä niin kun monet ihmiset vielä sillon kun oli jotain jaettavaa.

Entäpä eläinlääkärikulut?

Entäpä eläinlääkärikulut? Hinnat ovat pilvissä ja sinne ei kenelläkään työttömällä ole varaa rakkainta lemmikkiään viedä.

Eläinsuojeluyhdistys Rekku

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescuen henkikunnalle " Avun tarpeen suuruus oli järkytys". Tokmannin myyjät eivät ole toipuneet vieläkään huomatessaan kuinka suuren ämpärien tarpeen avajaisissa jaetut ämpärit paljastivat. Mainostaminen ja yhdistyksen tunnetuksi tekeminen on tärkeää, mutta mainoslahjoja voi jakaa vetoamatta köyhyyteen. Jaettavana olisi voinut olla myös muovipusseja, joihin pöydän antimista tulevat jätökset olisi voinut korjata.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat