Puheenaihe

Ei natseja Helsinkiin -marssi ja Pohjoismainen vastarintaliike liikkeellä – kaksi otettu kiinni 

Helsingin poliisi kehottaa välttämään yksityisautoilua keskustassa illan aikana.

Suomi100 -juhlallisuudet ja muut tapahtumat vaikuttavat laajasti Helsingin keskustan liikenteeseen varsinkin Kauppatorin ja Presidentinlinnan lähistöllä.

Ensimmäiset itsenäisyyspäivän marssit ovat jo liikkeellä. Kello 15.15 Hakaniementorilla alkoi Helsinki ilman natseja -mielenosoitus. Marssiin osallistuu poliisin mukaan noin 1 000 kaupunkilaista.

Kello 16 Narinkkatorille kokoontui puolestaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitus. Sen on tarkoitus jatkua kulkueena Töölöön Kisahallille. Poliisin mukaan tällä marssilla osallistujia on noin 300. Osa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen marssijoista osallistuu todennäköisesti myös klo 18 Töölöntorilta starttaavaan 612-soihtukulkueeseen.

Ei natseja Helsinkiin -vastamielenosoittajat päättävät Hakaniementorilta lähteneen kulkueensa joidenkin satojen metrien päähän 612-soihtukulkueesta Hesperiankadulle.

Poliisin mukaan marssit ovat sujuneet toistaiseksi rauhallisesti.

Viisi ihmistä on poliisin mukaan otettu kuitenkin kiinni. Yksi kiinniotetuista häiriköi Hakaniemestä lähtenyttä Ei natseja Helsinkiin -kulkuetta ja kaksi Narinkkatorilla ollutta kulkuetta, yksi haastoi riitaa sivullisen kanssa ja heitti tätä oluttölkillä, ja yhdeltä löytyi Töölössä kaasusumutin.

Molempia marsseja voi seurata tästä.

Poliisi seuraa molempia marsseja myös Twitterissä.

Kello 17 lähtee liikkeelle myös ylioppilaiden soihtukulkue. Se marssii Hietaniemen hautausmaalta Senaatintorille. Kulkue lähtee liikkeelle kello 17 ja on perillä noin kello 18. Poliisin mukaan soihtukulkue etenee reittiä Hietaniemenkatu – Arkadiankatu – Mannerheimintie – Pohjoisesplanadi – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori.

Linnan juhlat käynnistyvät puolestaan kuuden maissa. Presidentinlinnalle saapuvien vieraiden vuoksi liikenteeseen tulee illalla rajoituksia Presidentinlinnan ja Kauppatorin lähistöllä. Poliisi ohjaa liikennettä.

Suomi100 -juhlinta huipentuu iltakymmeneltä ilotulitukseen Eteläsataman yllä.

Yleisömäärästä riippuen Kauppatorin kohdalta suljetaan liikenne Laivasillankadulta, Etelärannasta ja Pohjoisesplanadilta.

Päivitetty tieto kiinniottojen määristä klo 19.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

Kun lukee otsikon, niin

Kun lukee otsikon, niin erehtyy luulemaan, että marssijoista kaksi on otettu kiinni, MUTTA, nyt taitaakin olla niin, että kaksi vasemmiston toveria on otettu kiinni ; )

Juu,se pitää aina

Juu,se pitää aina mahdollisimman epäselvästi ilmoittaa. Sama,kun vasuri anarkistit,niin ei voi sanoa,vaan he ovat niitten riehuvien tappajanatsien vastustajia. Mitään ei autojen tuhopoltostakaan ole ollut tiedotteita,vaikka takkupaskat ovat tunnunstaneet teon heidän tekemisikseen. Mutta mitäs niitä tutkimaan,vihapuhe sese on kauhea.

Mut siis tää vassarijengihän

Mut siis tää vassarijengihän nimenomaan keksii ja ylläpitää vihapuheita. Viimeksi aamulla Ville Niinistä riehui twitterissä haukkumassa tavallisia ihmisiä natseiksi. Kirjoitin sille vastineeksi että kandeis ottaa pois tuollaiset solvaukset. Ainut mitä ko kansankiihottaja ja riehuja teki oli että bannasi meikäläisen pois. Vihajengi on todellakin tunnistettu ja paikannettu. löytyy vasemmalta/vihreistä. Ihmettelen vaan että milloin virkavalta alkaa toimia - tai siis miksi ei toimi vaikka kaikki on ollut esillä pitkään..

Yksi kiinniotetuista häiriköi

Yksi kiinniotetuista häiriköi Hakaniemestä lähtenyttä Ei natseja Helsinkiin -kulkuetta ja kaksi Narinkkatorilla ollutta kulkuetta,johan on hienosti uutisoitu,valemediaa?

Soihtukulkueessa olisi tämän

Soihtukulkueessa olisi tämän hetken tiedon mukaan marrsinut reilu 14 000 ihmistä ja ketään ei pidätetty. En sitten tiedä, miten pitää paikkansa, mutta paljon kyllä oli jengiä. Voisi vasurianarkistit ottaa mallia, miten käyttäydytään.

Natseilla näyttää olevan

Natseilla näyttää olevan enemmän kannattajia kuin Sinisillä, mutta vähemmän vastustajia.

Taas äärivasemmiston

Taas äärivasemmiston edustajat vastasivat väkivallasta. Näille yhteiskunnan mädättäjillä oli tällä kertaa kananmunat ilmeisesti mädät sellaiset aseena.

Poliisi nappasi 4

Poliisi nappasi 4 vihervasurianarkistia jotka hyökkäsivät 612 kulkueeseen. Ville Niinistö huutaa taustalla ja kiihottaa tätä sakkia keksimällä voimasanoja "natsi" ym. vetää jopa lapset mukaan tähän https://mobile.twitter.com/VilleNiinisto/status/937705309170225157

Ihan pakko kommentoida vaikka

Ihan pakko kommentoida vaikka ei ole mun juttu: 1) Valtamediasta saa nyt sen käsityksen, että näissä 612 ja soihtukulkueissa olisi ollut satakunta marssijaa. Tilanne oli kyllä TÄYSIN eri. Katsoin suoratoistona marssia ja varovaisten arvioiden mukaan osallistujia oli useita, useita tuhansia. Valtava määrä. 2) Mikä tämä alpakka-trolli on? Yritetäänkö nyt tosissaan tuputtaa, että kaksi alpakkaa oli se juttu? 3) valtava MYÖTÄHÄPEÄ Hesarin, Ylen, MTV3 ja muille toimituksille. Tässä on nyt mennyt maku koko valtamediasta. Onko tämä todellakin jokin Neuvostoliitto? Nykyisenä internet-aikana?

Suomi on onneksemme vielä

Suomi on onneksemme vielä turvallinen maa, pidetään se sellaisena ja annetaan isänmaallisten maatamme puolustajien esiintyä ja elää rauhassa. Vilkuman tapaiset myöhäisteinit eivät ymmärrä omaa parastaan, heidän pitäisi matkustella ja tutustua eri kulttuureihin kanta-asukkaiden parissa. Passin saanti kai edellyttää miespuolisilla intin käyntiä mutta uskon että se uhraus kannattaisi tehdä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat