Äitiyspakkaus ei syrjikään isiä – HS-gallupin perusteella nimipohdinnat ovat turhia

Äitiyspakkaus on tuoreen gallupin mukaan hyvä nimi eikä se syrji isiä. Nimenmuutos on kuitenkin edelleen vireillä.

Kela

Äitiyspakkauksen nimeä ei Helsingin Sanomien gallupin perusteella ole tarvetta vaihtaa. Kela kerää kuitenkin parhaillaan uusia nimiehdotuksia.

Nimipohdinta käynnistyi kun perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) nosti asian esille. Saarikko visioi nimeksi vauva- tai perhepakkausta, jolloin se ei syrjisi isiä.

Äitiyspakkaus-sanaa ei HS-gallupissa koettu syrjiväksi.

Tätä mieltä oli 90 prosenttia miehistä ja 83 prosenttia naisista.

Vain kahdeksan prosenttia vastaajista kannatti nimen muuttamista.

Kela kerää nimiehdotuksia nettisivullaan vuoden loppuun asti. Parhaat ehdotukset on määrä toimittaa tammikuussa sosiaali- ja terveysministeriölle.

Gallupissa kysyttiin myös parasta vaihtoehtoista nimeä, mutta vain niiltä, joiden mielestä nimipohdinta ei ole täysin turhaa.

Vauvapakkausta kannatti 16 prosenttia näistä vastaajista, perhepakkausta yhdeksän prosenttia.

Puolet vastaajista ei keksinyt mitään, millä äitiyspakkaus-sanan voisi korvata.

Pakkauksesta säädetään vuoden 1993 äitiysavustuslaissa. Lain mukaan "äitiysavustus suoritetaan kutakin lasta kohti avustuksen hakijan ilmoituksen mukaan joko äitiyspakkauksena tai rahana".

Pakkauksen nimenmuutos edellyttäisi muutosta lakitekstiin.

toimitus

Kommentit (3)

Kommentit

Ei tarvi vaihtaa näitä muitakaan nimiä. Eduskunnan puhemies titteli häiritsee alle 5 % väestöstä. Ihan oikeasti ketään ei kiinnosta.

Pena123

Voisivat nuo ministerisämmät keskittyä oikeisiin ongelmiin, kuten siihen, että miksi kantasuomalaista väestöä saa "positiivisesti syrjiä", mummot kuolevat hoitamattomina koteihinsa ja nuoret kärsivät. Ministerit voisivat jonkun nimienmuuttelun sijaan ratkaista sen ongelman, että millä maksetaan kaikki nämä, joita Suomella on varaa elättää, hoitaa ja tukea ilmaiseksi, kun Suomella ei ole varaa elättää, hoitaa ja tukea edes omiaan.

minake