Puheenaihe

Poliisi varoittaa jälleen maksukorttilaitteiden heikosta kohdasta – Älä jätä laitetta valvomatta

Kuvituskuva.

Helsingin Uutiset arkisto

Sisä-Suomen poliisi kehottaa kaikkia korttimaksulaitteita työssään käyttäviä tarkkuuteen.

Tampereella on tullut ilmi tuore teko, jossa rikoksesta epäillyt henkilöt olivat saaneet ruokaravintolan korttimaksulaitteen hetkeksi valvomatta haltuunsa ja suorittaneet käyttämälleen kortille hyvitysmaksun. Vastaavanlaisista teoista on tiedotettu julkisuuteen ja varoitettu aiemmin tässä kuussa.

Poliisin mukaan vuodenvaihteen juhlinta on otollista aikaa myös rikoksien tekijöille, sillä asiakkaita on paljon liikkeetä ja ostotapahtumia tehdään paljon. Poliisi kehottaakin kaikkia korttimaksulaitteita työssään käyttäviä tarkkuuteen laitteen kanssa.

Poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan olisi hyvä, että korttimaksulaitetta ei luovutettaisi kenellekään valvomatta sen käyttöä. Mikäli epäillään, että korttimaksulaitetta on käytetty väärin, asiasta kannattaa olla yhteydessä poliisiin. Lisäksi on hyvä ottaa yhteyttä maksupäätelaitteen palveluntarjoajan tukeen ja selvittää, voidaanko hyvitysmaksun siirtyminen vielä estää.

Samassa yhteydessä Sisä-Suomen poliisi muistuttaa myös korttimaksulaitteella maksavia asiakkaita huolellisuudesta tunnusluvun suojaamisen kanssa. Selvitetyllä tunnusluvulla ja varastetulla kortilla voidaan saada paljon vahinkoa aikaan lyhyessä ajassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Raha oli ja on aina paras

Raha oli ja on aina paras maksuväline koska tekniikka pettää pahasti muissa maksumuodoissa.

Aamulehdessä mainittiin sana

Aamulehdessä mainittiin sana 'seurue'. Ei kai yhden seurueen takia kannata koko järjestelmää muuttamaan?

Aina kuin maksaa käteisellä

Aina kuin maksaa käteisellä on kuningas voi saada huomattavat alennukset varsinkin jos ei tarvitse kuittia .Suomalainen on tyhmä ja maksaa palveluista kortilla ja suolaisen hinnan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat