Paikalliset

Turun nettipoliisi joutui voimakkaan vihakampanjan kohteeksi – joutui siirtymään toisiin tehtäviin

Maalittaminen tarkoittaa sitä, että yksittäistä poliisia vastaan nostatetaan sosiaalisessa mediassa vihakampanja. Ilmiö on yleistynyt myös Turun seudulla. Kuvituskuva.

Arkistokuva

Poliisien maalittaminen on yleistynyt myös Turun seudulla.

Pahimmillaan seurauksena on ollut se, että poliisi on joutunut siirtymään toisiin tehtäviin. Näin kävi Lounais-Suomen poliisilaitoksen nettipoliisille.

– Meidän nettipoliisi joutui sellaisen kampanjan kohteeksi, että hän joutui jättämään sen toiminnan. Se oli niin voimakas, kertoo Lounais-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Teijo Ristola.

Maalittaminen tarkoittaa sitä, että yksittäistä poliisia vastaan nostatetaan sosiaalisessa mediassa vihakampanja.

Tekijät voivat esimerkiksi tilata poliisin vanhat koulutodistukset ja riepotella niitä julkisuudessa tai hakea sosiaalisesta mediasta poliisin valokuvia. Kuvia voidaan muokata tai laittaa väärään asiayhteyteen.

– Pahimmassa tapauksessa se on tarkoittanut sitä, että poliisia seurataan vapaa-aikana ja käydään lastentarhassa kertomassa poliisin lapsille terveisiä tai lähetetään hoitohenkilökunnan kautta terveisiä, Ristola kertoo.

Toiminnan tavoitteena on saattaa poliisi sellaiseen tilaan, ettei hän voi hoitaa virkatehtäviään. Vihakampanja voi pahimmillaan johtaa työkyvyn menetykseen.

Poliisi tutkii jokaisen tapauksen. Tekijät ovat Ristolan mukaan erilaisia. Osa on yksittäisiä toimijoita, mutta osan taustalla on järjestäytynyttä rikollisuutta. Osa tekijöistä on hyvin katkeroituneita virkamiehiä kohtaan.

Maalittaminen voi saada alkunsa monesta syystä. Ristola kummastelee sitä, että välillä kampanja voi alkaa sellaisesta asiasta, joka ei edes liity sen kohteeksi joutuvaan poliisiin. Toisinaan taustalla taas on hyvin pieneltä tuntuva asia.

– Jokin liikennesakon saaminenkin voi johtaa hyvin poikkeuksellisiin käyttäytymismalleihin, Ristola kertoo.

Hän huomauttaa, ettei ongelma koske pelkästään poliiseja vaan kaikkia ammattiryhmiä, jotka tekevät julkista työtä, kuten lääkäreitä, juristeja ja pappeja.

Ristola toteaa, että poliisi ei voi peittää nimeään eikä estää sitä, että häntä kuvataan.

– Tämä on sellainen ammatti, että tässä esiinnytään nimellä.

Poliisi ei voi myöskään puuttua sosiaaliseen mediaan, koska sosiaalisen median alustat ovat lähes aina ulkomailla.

– Väärän tiedon levittäminen on tänä päivänä erittäin helppoa ja sen korjaaminen on erittäin vaikeaa, on kysymys sitten poliisista tai yksityisestä henkilöstä.

Ristolan mukaan poliisilla on kuitenkin keinoja puuttua ongelmaan.

– Tietenkin yritetään suojautua mahdollisimman hyvin, mutta näistä suojautumiskeinoista en haluaisi julkisuuteen kertoa, koska jos ne kerrotaan julkisuuteen, ne menettävät tehonsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Niin kauan kun nettipoliisien

Niin kauan kun nettipoliisien toimenkuvaan kuuluu lähinnä isänmaallisten kantasuomalaisten kyttääminen ja mustamaalaaminen, tällainen toiminta tullee jatkumaan. Nettipoliiiseiksi näköjään kun valitaan vain suvakkeja.

Nettipoliisi puuttuu niihin

Nettipoliisi puuttuu niihin pahimpiin häiriköihin ja "isänmaalliset" on niitä pahimpia. Lähetellään uhkauksia vihervasemmistolaisille poliitikoille sekä mamuille, ja vielä kutsutaan tätä isänmaallisuudeksi. Kysymys. Mitä isänmaallista on puolustella tälläistä käytöstä, niin kuin sinä juuri nyt teet? Älkää pliis sanoko tuota toimintaanne isänmaallisejsi ja häpäiskö oikeasti isänmaallisia ihmisiä.

Uhriutumis-level 10/10. Aitoa

Uhriutumis-level 10/10. Aitoa harhaista persumeininkiä nyt. Faktoilöa ei ole väliä. Niinhän se persujen mottokin meni: onko asia tosi vai ei, sillä ei ole väliä, näin se koetaan.

Mikä se sellainen suvakki on?

Mikä se sellainen suvakki on? Jaa ihminen, joka arvostaa kaikkien ihmisarvoa, hyväksyy erilaisuuden ja haluaa noudattaa lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia?

Olet ymmärtänyt väärin.

Olet ymmärtänyt väärin. Suvakki arvostaa vain nuorten muslimimiesten ihmisarvoa. Oikeat hädäanaliset ei ongelmien juurisyyt ei vois vähempää kiinnostaa. Jos joku kyseenalaistaa onko järkevää tuhlata resursseja tänne saapuviin ihmisiin joista 7/10 on miehiä, sen sijaan että käyttäisi ne samat resurssit tutkijoiden mukaan jopa 140 kertaa tehokkaammin lähellä lähtömaata ja sen sijaan että kritisoisi lännen sotatoimia, aina voi hakkua vaan rasistiksi. Omien mielipiteiden muodostaminen kun ei ole trendikästä, sitä paitsi tekopyhänä maailmanhalaajana saa somepisteitäki.

Juuri näin.Tässäkin

Juuri näin.Tässäkin tapauksessa poliisin ei auta kuin katsoa peiliin.Omalla puolueellisella ja rasistisella toiminnallaan itselleen ongelmia aiheuttanut.

Tää on nyt tää Huhtasaaren ja

Tää on nyt tää Huhtasaaren ja perussuomalaisten uusi normaali. "Värää" mieltä olevia ahdistellaan ja uhkaillaan. Tummaihoisia ja muslimeja haukutaan ja kimppuun hyökätään vain, koska ne on erilaisia ja jos joku puolustaa heitä, niin voit olla varma, että löydät postilaatikostasi raiskausuhkauksen. Ja perään tätä sanotaan vielä maahanmuuttokritiikiksi ja isänmaallisuudeksi. Veteraanit itse auttaisivat isompaa määrää pakolaisia, mutta kyllähän nää raiskausuhkauksia lähettelevät "kansallismieliset" on paljon isänmaallisempia, kuin sotiemme veteraanit.

1. Kolmen komenttisi sävy ja

1. Kolmen komenttisi sävy ja sisältö ovat hyvin vihamielisiä kanta- ja perussuomalaisia kohtaan. Vastustajiesi kommentit ovat huomattavan rauhallisempia. 2. Muslimeihin kyllä suhtaudutaan epäluuloisesti, koska heitä tulee yhä enemmän ja he lisääntyvät tosi aktiivisesti. Muut vain pelkäävät, että jos näin käy edelleen, niin 20-30 vuoden päästä muslimeista tulee Suomessa enemmistö ja muut joutuvat elämään šaria-lain mukaan. Ani harva vihaa muslimeja varsinaisesisti. Jos punavihreät haluavat ehdottomasti sekoittaa kaikki ihmiset keskenään ihan heti ja nyt, kannattaa ensin kieltää ja kriminalisoida kaikki uskonnot. Niissä on ongelma sekä ennakoluulojen ja konfliktien lähde. 3. Em. poliisin vainoaminen ja erityisesti hänen lastensa kiusaaminen, painostus ja traumatisointi ovat täysin väärin. Mikäli vainoajat rikkovat lakia, heidät pitää tuomita.

Sattuuko mieleesi

Sattuuko mieleesi juomahtamaan, miksi perussuomalaisia arvostellaan? No siksi, että juuri he ovat tuoneet rasismin ja huonon käytöksen valtavirtaan. Je ovat myös valtavirtaistaneet tieteen ja tutkimusten vastaisen ilmapiirin, jossa oma kokemus menee argumenttina tiedon edelle. Harhojasi Suomen muuttumisesta muslimimaaksi parissa kymmenessä vuodessa tai joidenkin myyttisten punavihreiden salaliitosta sen takana ei viitsi edes kommentoida. On nimittäin kohtuullisen sakeaa pelottelua.

Kaikilla on ennakkoluulonsa.

Kaikilla on ennakkoluulonsa. Punavihreilläkin. Pitää sitten poistua kuplistaan, puhua keskenään, etsiä kompromisseja ja päästä noista ennakkoluuloista eroon. Kaikki perussuomalaiset eivät ole samanlaisia. Kyseessä ei ole mikään homogeeninen massa. Miksi olet niin satavarma, että Suomesta ei tule tulevaisuudessa muslimienemmistoinen? Itse muuten en kuulu mihinkään ärioikeistoon, vaan olen itse maahanmuuttaja. On eri kokemuksia. Muslimeistakin. Rakastan mislimeja, mutta en halua kuitenkaan elää muslimienemmistöisessä ympäristössä. Enkä jaksa enää muuttaa toiseen maahan.

äÄrioikeistoon, sorri

äÄrioikeistoon, sorri

Kyllä haiskahtaa ihan

Kyllä haiskahtaa ihan poliisien ylilyöntien vastaiskulle. Jos viralliset valitukset ei johda mihinkään niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Onhan tuossa taustalla syyttömien kopittaminen, kuulustelu ja perustuslaillisten oikeuksien rikkominen. Tämä on tulos kun viranomaisten rikokset painetaan villasella niin lainkuuliainen kansa nousee vastarintaan ja tämähän on vielä pientä. Nyt on viranomaiset lähteneet sille linjalle että odotetaan sitä ensimmäistä tapettua kansalaista, joka räjäyttää koko "pankin" silmille vai olenko ainoa joka näkee sen? Tämähän juontaa juurensa viranomaisten rikollisuudesta kansaa kohtaan. Karvathan ne nousee pystyyn kun kimppuun käydään lasten kauttakin perättömillä lastensuojelun ilmoituksilla. Tämä suuntahan on ollut jo 90-luvulta lähtien nousemassa. Joten menkää ihmiset vaan luotiliivit kauppaan, koska viranomaiset ampuvat meitä kohta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat