Paikalliset

Väkivallasta tunnettu uusnatsijärjestö järjestää mielenosoituksen Turussa - hovioikeus päättää järjestön tulevaisuudesta syksymmällä

Pohjoismainen Vastarintaliike tulee järjestämään elokuussa mielenosoituksen Turussa.

– Tahdomme mielenosoituksella protestoida ja kiinnittää huomiota Suomen huonontuneeseen sananvapaustilanteeseen, jossa valtaapitävät pyrkivät pelottelemaan suomalaiset hiljaisiksi erilaisilla ajatusrikosoikeudenkäynneillä ja orwellilaisella ”vihapuhe”-retoriikalla. Samaan aikaan monikulttuurisuudesta pyritään tekemään valtiollista ideologiaa, jonka kyseenalaistaminen ei ole sopivaa, järjestö toteaa tiedotteessaan.

Mielenosoitus järjestetään 18. elokuuta, tasan vuosi Turun puukotusiskun jälkeen.

– On hyvin irvokasta, että samaan aikaan, kun maahanmuuttajaväkivalta yleistyy ja raaistuu, pyrkivät viranomaiset lisäämään suomalaisiin kansallismielisiin kohdistuvia pakkokeinoja. Päivämäärä on siis myös symbolisesti merkittävä ajankuva, järjestön tiedotteessa sanotaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen-osaston (SVL) lakkautetuksi viime marraskuussa. Käräjäoikeus päätti lakkauttaa uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen ja siihen linkittyvän yhdistyksen. Lakkauttamista vaati Poliisihallitus.

Turun hovioikeus hylkäsi helmikuussa Poliisihallituksen vaatimuksen liikkeen väliaikaisesta toimintakiellosta. Turun hovioikeus käsitellee asiaa syksymmällä.

Edit. Otsikkoa muutettu ja lisätty tieto lakkauttamispäätöskäsittelystä 12.7. kello 11.57.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Huvittavinta tässä on se,

Huvittavinta tässä on se, että kun olen lähtenyt netissä ääneen pohtimaan miksi merihädässä olevia ei viedä lähimpään rantaan, miksi euroopan rajasopimukset ei pidä, miksi sallitaan kielteisen päätöksen jälkeen katoaminen, niin saan syytöksiä että olen rasisti, vastarintaliikkeen kannattaja tai joku odinin soturi. Todellisuudessa kuljen aktiivisesti ja ylpeänä antirasisti-, oikeutta eläimille- ja pride kulkueissa. Se että tavalliset ihmiset luokitellaan joko tai-lokeroihin, saa nämäkin hemmot kuulostamaan järkeviltä vaikka heitä enimmäkseen vastustankin. Idiooteillakin voi olla hyviä ideoita ja harva meistä mihinkään lokeroon tai ismiin voi itseään 100%:sesti istuttaa. Esimerkkinä tasa-arvon kannattaminen, mutta ei voi luokitella itseään feministiksi, koska puolustaa kaikkien oikeuksia aidosti sukupuolesta riippumatta.

Huvittavinta tässä on se,

Huvittavinta tässä on se, että itseään pohjoismaalaiseksi nimennyt porukka on monikulttuurisuutta vastustava. Melkein yhtä hassua kuin ne englanninkielisellä nimellä itseään kutsuvien jengien "kotimaa ensin" aatteet.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat