Puheenaihe

Pääministeri Sipilä ehdottaa uutta maksua bensapumpuille – ”Autoilijan pitäisi voida osallistua metsän istuttamiseen”

Arkistokuva.

Laura Kotila/valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esittää auton tankkaamisen yhteyteen lisättäväksi maksua, jolla autoilija osallistuisi hiilidioksidipäästöjen hyvittämiseen. Sipilä toi asian esiin puheessaan tänään ensimmäistä kertaa järjestetyllä Turun Eurooppa-foorumilla.

Sipilän mukaan ilmastomuutos pysäytetään kolmella keinolla: kulutusta on hillittävä, hiilinieluja on kasvatettava sekä hiilenkaappausteknologiat on otettava rohkeasti käyttöön.

– Hiilinielun kasvattaminen on tuotava myös kuluttajan arkisten päätösten tasolle. Kun maksat tankkauksen autoosi, samalla pitäisi pystyä osallistumaan vapaaehtoisesti tai tuotteen hinnassa myös metsän istuttamiseen, Sipilä kertoi puheessaan.

Sipilän mukaan Euroopan unionilla on oltava kunnianhimoiset tavoitteet myös uusiutuvan energian osalta.

– Unionin on päästävä eroon fossiilisista polttoaineista ja kyettävä hyödyntämään kestävällä tavalla uusiutuvan energian lähteitä. Meillä ei ole aikaa odottaa seuraavia vuosia tai vuosikymmeniä. On toimittava välittömästi, Sipilä toteaa.

Koko puhe on luettavissa valtioneuvoston kanslian sivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Maksu tilitettäisiin taatusti

Maksu tilitettäisiin taatusti lyhentämättömänä MTKlaisten metsäisäntien pankkitileille - josta ne voisi metsänhoitoyhdistysten yms. kautta kierrättää Shit... eikusiis... Sipilän uskonveljien firmoille.

Sipilä on aivan oikeassa

Sipilä on aivan oikeassa siinä, että kaikki päin puuta tai ajotieltä ulos metsähallituksen puolelle kaahanneet autoilijat tulisi velvoittaa puun istuttamiseen. Erityisesti rattijuopot on lisäksi velvoitettava kastelemaan puuntaimia ja risusavottaan. Velvoitteista pääsisi eroon vain ja ainoastaan pystyttämällä itselleen hirsipuun. Turvallista ajomatkaa sähköautolla.

On tämä huumorimiehiä tämä

On tämä huumorimiehiä tämä Sipilä. Tai sitten hän on vain lapsenuskoinen tässä asiassa. Todellisuudessa tällaiset sinänsä kivat keinot ovat pelkkää silmänlumetta oikeiden keinojen, kuten verotuksen, päästörajojen ja sen sellaisen rinnalla. Bensa on suhteessa nykyautojen kulutukseen ja palkkatasoon todella halpaa, vaikka lukema bensamittarilla ei siltä välttämättä tunnukaan.

Samalla puunistuttajat voisi

Samalla puunistuttajat voisi osallistua asfaltin tekoon.

Pössytteleekö Sipilä ja

Pössytteleekö Sipilä ja kumppanit jotain aina ennen lausuntoja? Nyt ulosannit olleet parin päivän aikana niin hulvattomia, että ei täydessä ymmärryksessä oleva voi niitä lausua? Varsinkin kun otimme juuri lähes pari miljardia lisää lainaa?

Tolta hullulta on se

Tolta hullulta on se viimeinenkin pähkinä päästä pudonnut.

Kyllä! Ei ole kyllä kaikki

Kyllä! Ei ole kyllä kaikki kotona, eikö nyt jo makseta bensasta tarpeeksi.

Hei.

Hei. Sipilä lypsää kaiken omillen eli maanviljeljelle veljilleen. Kuka tähä mieheen luotta kaupunkilaisista. Ihmettelen. Kehitysapua pitäisi lisätä kenen kustannukseksella? Kaupunkilaisten.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat